najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-09-13 16:59 89%

KFC interesuje się działką w Elblągu. Coraz bliżej otwarcia restauracji

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Według naszych informacji firma AmRest, zarządzająca marką KFC w Polsce, mocno interesuje się jedną z działek w Elblągu. Docelowo ma w naszym mieście powstać restauracja tej właśnie sieci. AmRest oraz Urząd Miejski w Elblągu na razie nie potwierdzają tych informacji. Jednak również ich nie dementują.

Udało nam się ustalić, że firma AmRest, która w naszej części Europy zarządza także marką KFC, poważnie interesuje się działką u zbiegu ulic Tysiąclecia i Rycerskiej (w pobliżu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych). Tam, według planów firmy, ma powstać pierwsza w Elblągu restauracja z szyldem KFC. Postanowiliśmy sprawdzić informację, pytając u źródła, czyli w AmRest.

Po wykonaniu telefonu połączono nas z pracownicą działu prasowego. Ta najpierw przyznała, że firma interesuje się wspomnianą lokalizacją ale odpowiedź w tej sprawie nasza redakcja ma otrzymać drogą mailową. Do tej pory nie otrzymaliśmy jeszcze standardowej odpowiedzi, którą do tej pory wysyłał przy okazji takiego pytania AmRest, czyli – cieszymy się z zainteresowania, jakim cieszy się marka KFC, ale w naszych planach budowa restauracji w Elblągu nie jest jeszcze przewidziana. Czekamy więc na oficjalną odpowiedź AmRest w tej sprawie.

Pytaliśmy także w Urzędzie Miejskim w Elblągu czy firma AmRest prowadzi w sprawie działki u zbiegu ulic Tysiąclecia i Rycerskiej rozmowy, w sprawie jej nabycia. Tu również na razie nie mamy żadnej konkretnej odpowiedzi.

Do tego tematu powrócimy w poniedziałek.

AmRest Holdings SE jest największą niezależną firmą prowadzącą sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1993 roku Spółka rozwija portfolio wyśmienitych marek, liderów w swoich kategoriach, takich jak KFC, Pizza Hut, Burger King i Starbucks, w oparciu o franczyzę i współpracę typu joint venture. AmRest jest właścicielem marki La Tagliatella, która rozwija jest zarówno przez restauracje zarządzane przez Spółkę, jak i poprzez franczyzę. Niedawno do portfolio AmRest dołączyły dwie doskonale prosperujące, chińskie marki: Blue Frog i KABB. Spółka otworzyła również pierwszą restaurację Stubb’s. Obecnie AmRest zarządza prawie 680 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants).

oceń wątek 48 6 zgłoś do moderacji
2013-09-13 17:21 60%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez ola
a nie lepiej następną biedronkę
odpowiedz oceń post 12 8 zgłoś do moderacji
2013-09-13 17:41 78%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Olek
@ola, albo...kościół:)
oceń post 14 4 zgłoś do moderacji
2013-09-13 17:56 71%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez mirek
super informacja redakcjo, oby się potwierdziła!
odpowiedz oceń post 15 6 zgłoś do moderacji
2013-09-13 17:58 84%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez ja
ja nie wierzę, elbląg słynie z biedronek
odpowiedz oceń post 16 3 zgłoś do moderacji
2013-09-13 18:47 88%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez joka
w elblągu to tylko biedronki, banki i apteki
odpowiedz oceń post 15 2 zgłoś do moderacji
2013-09-13 18:50 64%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Jacek
Gdzie będziesz KFC w Elblągu ? Kiedy ?
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2013-09-13 20:12 27%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Karabasz
Junk food. Nie chce tego syfu w Elblągu, mam nadzieję, że nie wybudują tego amerykańskiego chłamu nafaszerowanego chemią. Dziwi mnie po co ludzie chodzą do tego McDonalda i zajadają się tymi odpadami produkcyjnymi? Trują własne dzieci, a później płaczą z powodu przeróżnych chorób! TFU!
odpowiedz oceń post 10 27 zgłoś do moderacji
2013-09-13 21:20 43%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez Dawid
Nie jestem osobą która często zajada się w McDonaldzie czy KFZ ale chciałbym zdementować tą plotke o "chemii", napewno nie jest to zdrowe jedzenie ale to nie Ameryka, a wszystkie te hamburgery są robione z polskiej wołowiny a KFZ są to polskie kurczaki.
oceń post 9 12 zgłoś do moderacji
2013-09-13 22:11 45%
9
Ale marka jest amerykańska. A kurczaki futrowane sterydami, a wołowina to resztki z mechanicznej obróbki. Wszystko konserwowane chemicznie w folii, z terminem ważności co najmniej 1 rok. Dawid znasz się jak świnia na gwiazdach. Życzę smacznego w spożywaniu śmieciowego jedzenia!
oceń post 10 12 zgłoś do moderacji
2013-09-14 12:03 71%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez Dawid
Dobrze ale mi nie chodzi o to, że tam nie ma wcale chemii tylko o to że jest jej tyle samo co w mięsie u nie jednego rzeźnika, powiem jeszcze tylko ,że jak spróbowałem tego za granicą to wszystko wyrzuciłem do śmieci tam jest dopiero syf i dziesięciokrotnie większa chemia i nie musisz mi życzyć smacznego bo jak wcześniej mówiłem bardzo żadko tam zachodze.
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-09-14 12:31 63%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez Do Karbasza
No i co z tego że marka jest amerykańska ;)
Resztki z mechanicznej obróbki...człowieku Ty nie masz pojęcia o czym ty w ogóle mówisz....wiec nie wiem po jakiego wała się odzywasz...najlepsi są właśnie ludzie którzy uważają się za wielce mądrych i wszystko wiedzących a tak naprawdę wiedzą wielkie gów...
zamiast pisać takie głupoty skorzystaj odpowiednio z tego internetu i poczytaj o czym w ogóle zaczynasz pisać....
a najlepiej idź sobie na grunwaldzką zatrudnij się i zobacz jak wszystko się odbywa jak wygląda praca tam i podejście do produktów chociażby jeżeli chodzi o świeżość a to jak jest robione rusz się trochę głębiej w internet i poczytaj ;p
oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
2013-09-14 19:26 50%
12
Do zachwalającym McDonald, KFC i inne FasSyfy, macie chyba po 19 lat. Życzę wam zatem smacznego i dużo zdrowia (przyda wam się), a jesli będziecie tam stołowac własne dzieci, to już teraz żal mi ich!
oceń post 4 4 zgłoś do moderacji
inventic
2013-09-15 10:41 40%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez fan fastfoodów
To już nie chodzi o chemie, gwarantuję że hamburger z McDonalda raz na rok Cie nie zabije (no chyba że ktoś na tym żyje, współczuję wtedy, bo to nawet ekonomicznie nie jest uzasadnione). Ale KFC jest po prostu niesmaczne ;P PS. nie twierdzę, że McDonald jest okej, ponieważ ogólnie wolę fastfoody z małych gastronomii, gdzie ludek przygotowuje potrawę i ja to widzę, nie używa masowo produkowanych składników kupionych w Macro, itd. W sumie w Elblągu chyba brakuje takiego punktu, w każdym z istniejących na którymś etapie dostaje się mrożony element swojego jedzenia ;-)
oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2013-09-14 11:56 25%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez polec7
Ciesze bedzie kfc w eg:)
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
NoName
2013-09-14 12:00 71%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Pewnie czekają aż rozbudują CH OGRODY i dopiero wtedy podejmą decyzję budować własny lokal czy wynająć powierzchnię w OGRODACH
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-09-14 12:58 50%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez lukaszB
bardzo słabe jest to, że marzeniem jest KFC. Pokazuje jakie to skromne miasto.
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-09-14 15:08 50%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez ambroży
Jak otworzą KFC w Elblągu, to uwierzę, jak nie - to nie zdziwi mnie to... Na ten czas, to tylko kolejna "miejska legenda".
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-09-14 15:54 70%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez Elblążanka
Podobnie wyglądający budynek stawiany jest przy Grunwaldzkiej nieopodal ręcznej myjni ... no ale to chyba nie miejsce na KFC :) ps. Chemia nie chemia, nikt nikogo nie zmusza do codziennego odwiedzania ... a co dziś jest zdrowe :) ? Pozdrawiam
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2013-09-14 18:14 33%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez Bulbulator
Marzeniem Elbląga jest coś, co nie przeszło testów odpowiednika sanepidu w Szwecji. Rewelacja...
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2013-09-14 20:21 11%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez gosc
Niestety nie wybuduja ani obi ani KFC, bo w Elblagu mieszka 90% ludzi pokroju karabasza-barabasza. Nie na darmo ow czlek tak sie nazwal! Barabasz byl winny, a zostal uwolniony, czyt. przyznana zostala jego racja nie Jezusa-sprawidliwego, ktory gral fiar! Podobna sytyacja jest tutaj. Mochery, barabasze, nie maja racji, protestuja przeciwko wszystkeimu. Nie powstanie np. 19 pietrowy wierzowiec Mytycha, bo "karabasze" zaprotestowali, w zwiazku z tym ze lecacy do rozrodu komar moze zachaczyc o tak wysoki budenek!
odpowiedz oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2013-09-14 21:40 56%
21
Aleś ty mundry, chyba wszystkie rozumy pozjadałeś! Jeśli uważasz że KFC to taki wielki rozwój dla tego miasta to już twój problem, bo jedyne zyski z tego bedzie miał franczyzer, jak domniemam, nie Elblążanin, a nawet jeśli to napewno nie bedzie płacił podatków w tym zapyziałym mieście. Kupa moich znajomych otwiera działalnosc wszędzie byle nie W Elblągu mimo, że tu faktycznie prowadzą dzialalność. Wolą np. Malbork! Ludzie pokroju gościa chcieli by w Elblągu, najgorszy chłam i się by jeszcze tym zachwycali, że kupują śmieci i je zjadają! Jest się czym szczycić i cieszyć!
oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
inventic
2013-09-15 10:34 57%
22
odpowiedziano ponad rok temu przez fan fastfoodów
Żeby to KFC jeszcze smaczne było, bleh...
oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2013-09-20 11:33 0%
23
odpowiedziano ponad rok temu przez jas
:oni" tylko chcą otwierać BIEDRONKI! ;(((( aż smutne co się dzieje z Naszego miasta!!!!!
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-09-15 11:21 50%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez oli
super !
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-09-15 22:45 0%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez gosc
Chlam to mamy teraz, tj. Pastwiska z psimi kupami, nawet na grzyby nie trzeba daleko chodzic, a w dolach po niezakonczonych budowach zaczynaja pojawiac sie karasie. Proponuje zakazac uzywania lodowek, bedzie cicho i ekologicznie, moze nagrode z UE dostaniemy i za las w centrum.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-09-18 02:06 0%
26

odpowiedziano ponad rok temu przez jasio
ale ja bede wdupial te kubly
2013-09-18 12:40 0%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez hd
Mamy środę,szanowna redakcjo.Jakieś wieści?
2013-09-20 11:31 0%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez jas
NO W KOŃCU! NAWET MALBORK MA KFC, CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA, BO PÓKI CO Z RODZINKĄ JEŹDZIMY SPECJALNIE DO GDAŃSKA NA KFC!
2013-10-07 22:56 0%
29

odpowiedziano ponad rok temu przez twardziel
do Karabasz chłam to ty i twoja rodzina nic dziwnego że te miasto spada na psy uwierz mi ze jak bym cie spotkał dawno bym ci twarz pokroił mohery to tez szajs kultura tradycja i obyczaje są wazne anologile postep i technologiaa tez nie mozna sie ciągle zasłaniać przeszłościa ani tym że w 69 albo w moich czasach było lepiej ja sie ciesze ze te kfc bedzie chociaz hot wingsy dobre kupie bo te w macu mi nie smakują ale za to w kfc fytki są słabe lepsze są w macu.
dodaj odpowiedź