1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Nie mam zamiaru nikomu mówić, jak ma głosować. Ja mam swojego faworyta. Ale spójrzcie na to w ten sposób. Od lat Polską rządzą układy, beton polityczny czyli PO, PiS, PSL czy SLD. Nawet partia Palikota to była ściema. Każda obecna partia od lat stawia na populizm czyli super hasełka typu : damy wam pracę, mieszkania, obniżymy bezrobocie czy nawet damy młodym rodzicom becikowe. Ale zastanówcie się nad jedną rzeczą.
Skąd partia ma wziąć na te obietnice jak nie z waszych podatków, to nie państwo buduje bloki mieszkalne ale deweloper, to nie państwo daje wam zatrudnienie tylko pracodawca w jakieś firmie. To nie państwo daje wam becikowe tylko wy sami płacąc podatki, które następnie państwo daje wam pod pozorem danin dla ludu. Jeśli państwo mówi, że coś wam da to wpierw zabierze w podatkach. Także populizm to nic innego jak farsa, lepiej postawić na konkrety. Czy chcecie wysyp obietnic czy realne działania, konkretne decyzje.
odpowiedz |
oceń post
29
3
|
zgłoś do moderacji
|
2
Mialem glosowac na PO, ale ten ruch z Wroblewskim skutecznie mnie do tego zniechecil, dlatego tym razem dam szanse Nowej Prawicy.
odpowiedz |
oceń post
34
13
|
zgłoś do moderacji
|
3
Widac nie wyciągnęłeś żadnych wniosków z jego wystąpień. Żenada
oceń post
2
5
|
zgłoś do moderacji
|
5
Każdy, aby nie Wilk, bo to grabaż elsinu i Elbląga.
odpowiedz |
oceń post
23
6
|
zgłoś do moderacji
|
6
Adrian jak zwykle z kumplami nabija głosy w głosowaniach internetowych,a w rzeczywistości Nieroby I Populiści oscylują w granicach 1-2% BUAHAHAHAHAHA. Dalej chłopaki nabijacie, może dobijecie do 100% :))))))))))))
odpowiedz |
oceń post
17
31
|
zgłoś do moderacji
|
7
Zamknij mordę jak nie masz nic mądrego do napisania. Pełno Obietnic już dawno pokazało, gdzie ma wyborców. PiS to samo, pozycja z koziej d***y.
oceń post
18
9
|
zgłoś do moderacji
|
8
Wilk?-chyba chcecie żeby Elbląg zbankrutował.Toć to człowiek nieodpowiedzialny jak cały PIS.
odpowiedz |
oceń post
21
4
|
zgłoś do moderacji
|
9
Adrian startuj - wygrasz w I turze ! ! ! !7listopada się okaże ,że dostałeś 1,oooo nic twoi koledzy nie są radnymi bo lista w okręgu ma raptem 300 głosów. Sory takie jest życie - pani kierowniczko jak jest zima to musi być zimno,
odpowiedz |
oceń post
3
30
|
zgłoś do moderacji
|
10
a gdzie można alternatywnie oddać mocz??
odpowiedz |
oceń post
4
5
|
zgłoś do moderacji
|
12
Moim zdaniem powinna wygrac Prawica i Prawicowa partia a najbardziej liczaca sie partia prawicy to PIS i powinien sie polaczyc conajmniek na okres wyborow z KNP i SP bo tylko tak mozna pokonac to Lewicowe Dziadostwo i KNP czy SP sa tego swiadomi bo w pojedynke nikt nie wygra ale razem mozna ich pokonac jak w 2005 roku Prawica wygrala wybory i to bylby przyklad na cala Polske ze prawica moze razem wspolpracowac cala prawica i to bylby przyklad dla wszystkich miasto Elblag
odpowiedz |
oceń post
5
27
|
zgłoś do moderacji
|
13
Jaka Prawica ?! PiS to socjaliści, którzy hołdują państwu opiekuńczemu (PO wcale nie jest lepsze).
oceń post
9
3
|
zgłoś do moderacji
|
14
Pisowcy tu piszą o Wróblewski, że za Słoniny już rządził. A ja się pytam - kto 10 lat siedział w Radzie Miasta? Kto lizał dupę Słoninie? Kto poparł Słoninę i jego politykę w wyborach w 2010 r.? Odpowiedź: JERZY WILK!
odpowiedz |
oceń post
25
5
|
zgłoś do moderacji
|
15
A jakie oświadczenie lustracyjne złoży kandydat Szwed - był nie był ?
odpowiedz |
oceń post
15
4
|
zgłoś do moderacji
|
16
Czytaj prawo - oświadczenie lustracyjne składa kanadydat wraz z zgodą na kandydowanie i listami poparcia jego kandydatury. Nieznajomość prawa szkodzi - warto o tym pamiętać...
oceń post
2
20
|
zgłoś do moderacji
|
17
Znalazł się ekspert od prawa po paru wyrokach
oceń post
22
2
|
zgłoś do moderacji
|
18
Mariusz przestań cwaniakować, taki z ciebie prawnik, jak z koziej d...y trąbka!
oceń post
18
2
|
zgłoś do moderacji
|
19
Drogi Marianie ostatni moj wyrok z sierpnia dotyczy sprawy SSR .... którego nazwałem członkiem sitwy prawniczej. Chcesz mnie przekonać że w sądach i prokuraturach nie ma sitw i koterii ? Chętnie POsłucham ,,,, Okońiu może żaden ze mnie prawnik ale dwa razy wygrałem z Polską w Sztrasburgu. Jak wygrasz trzy razy to masz moj szacun a jak nie to nie,,,,,
oceń post
1
19
|
zgłoś do moderacji
|
20
Po co waśnie, po co kłótnie, po co Wasze swary głupie? :) Wszystko okaże się w dniu wyborów :) Gdybać, to sobie można :)
odpowiedz |
oceń post
7
3
|
zgłoś do moderacji
|
21
Czy w Elblągu nie ma innych mądrych,dynamicznych ludzi?Od lat powtarzają się
te same nazwiska,
odpowiedz |
oceń post
10
6
|
zgłoś do moderacji
|
22
Poparcie ma kandydat knp, który nawet nie hańbi się w tym momencie żadną pracą... brawo elblążanie
odpowiedz |
oceń post
11
38
|
zgłoś do moderacji
|
23
Skąd wiesz kto nim będzie, skoro jeszcze oficjalnie tego nie ogłosili?
oceń post
22
9
|
zgłoś do moderacji
|
24
A ja mam dalej takie same zdanie prawica musi sie polaczyc cala n te wybory zeby stara wladza nie wrocila ktora jest maksymalnie arogancka co ja jestem niedawnym przykladem i pisalem juz o tym
odpowiedz |
oceń post
3
17
|
zgłoś do moderacji
|
25
Proponuję Wilka bo wszystko już było.
odpowiedz |
oceń post
4
26
|
zgłoś do moderacji
|
26
A co go nie było ? Najgorszy!
oceń post
14
3
|
zgłoś do moderacji
|
27
Przez Elbląg przewinął się cały beton polityczny, od PO aż po PiS także nie, dzięki.
Stawiam na młodych z pomysłami, nie starych wyjadaczy.
oceń post
6
7
|
zgłoś do moderacji
|
29
Daję kredyt zaufania Wilkowi
odpowiedz |
oceń post
5
30
|
zgłoś do moderacji
|
30
Toś z siebie wydusił intelektualne szczyty, podobnie jak trzej poprzednicy - i jak tu uwierzyć, że stanowisko młodych PIS pisali sami a nie pani rzeczni Borzdyńska
oceń post
18
5
|
zgłoś do moderacji
|
31
Daję czerwoną kartkę betonowi politycznemu zaczynając od PO kończąc na palikocie.
oceń post
6
8
|
zgłoś do moderacji
|
32
http://www.elblag24.pl/ankiety/kto-twoim-zdaniem-powinien-byc-prezydentem-elblaga-149.html
Sondaż podobny - rozpisanyu nieco później ilość głosów podobna ale ich rozkład zupełnie inny,,,Taka sonda ma za zadanie zbadać poparcie spoleczne czy raczej wysądować jakie są preferenecje czytelników danego portalu ? Wydaje się że ani jedno ani drugie się nie uda,.,.,,
odpowiedz |
oceń post
1
21
|
zgłoś do moderacji
|
33
Nie w Elblągu tylu recydywistów ile jest głosów oddanych
oceń post
8
7
|
zgłoś do moderacji
|
34
Tylko PIS z Wilkiem na czele moga o miasto uwolnic od tego dziadostwa Liobearalno-Lewicowego co sie teraz laczy desperacko
odpowiedz |
oceń post
2
17
|
zgłoś do moderacji
|