1
odpowiedziano ponad rok temu przez
W Szkole Podstawowej nr 23 w Elblągu nie było kwasu solnego. Dzieci nie były ewakuowane, nie było żadnego zagrożenia. Jeden z uczniów przyniósł śmierdzącą substancję, którą rozlał na korytarzu w śladowej ilości. W szkole zachowano wszelkie procedury, które są przewidziane w takiej sytuacji. Wezwane służby stwierdziły brak zagrożenia dla zdrowia i życia dzieci. Nie szukajcie sensacji tam gdzie jej nie ma.
odpowiedz |
oceń post
5
4
|
zgłoś do moderacji
|
2
Co ty pieprz...byłeś tam? Była ewakuacja, wyprowadzono nas z budynku!
oceń post
2
7
|
zgłoś do moderacji
|
3
Ktoś próbuje tuszować sprawę
oceń post
0
7
|
zgłoś do moderacji
|
4
Ja pierdziu, co się porobiło na tym świecie. Nie zdziwię się gdy ktoś puści śmierdzącego bąka w jakiejś szkole i będzie jeszcze większa akcja jak ta opisana w powyższym artykule ! -D
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
5
Najwyraźniej policja i straż pożarna uznała, że taka akcja była potrzebna.
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
A babcia klozetowa uznała, że w kiblu coś śmierdzi i zastanawia się czy nie wezwać służby ratunkowe. :-D
oceń post
2
4
|
zgłoś do moderacji
|
7
Kioto - może sam się czegoś nawąchałeś i miałeś zwidy - bo ja tam też byłem i wiem, że ewakuacji nie było
odpowiedz |
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
8
Ja bylem wtedy w szkole.Z budynku wyszla chyba tylko 1 klasa ktorej sala byla na korytarzu gdzie smierdzialo.zdjecie z tasma nie pasuje do sytuacji, bo wjazd na boisko zamkniety byl juz od rana.opis zdarzenia 1000 razy wyolbrzymiony
odpowiedz |
oceń post
5
4
|
zgłoś do moderacji
|
9
zgadzam ssie z tym co ma login rodzic
oceń post
0
3
|
zgłoś do moderacji
|
10
Dodanie komentarza o klasie integracyjnej jest smieszne:) Na " glupi pomysl", " glupia zabawe" moze wpasc KAZDE dziecko
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
11
drogi Kioto - uczniu szkoły jesteś trochę źle poinformowany co to jest ewakuacja. chyba byłeś jedynym ewakuowanym
odpowiedz |
oceń post
2
5
|
zgłoś do moderacji
|
12
Do szkoły nigdy, nikt, nie przyniósł kwasu. Nie było żadnej ewakuacji, żadnej straży, ani policji. Nic się nie stało. Nie ma w Elblągu takiej szkoły!
odpowiedz |
oceń post
2
10
|
zgłoś do moderacji
|
13
Ten artykul to gruba przesada nie ewakulowano calej szkoly a tylko jedna klase dokladnie z tego korytarza na ktorym byla smierdzaca substancja a nie kwas solny zajecia na innych korytarzach odbywaly sie normalnie, nie oczerniajcie klas integracyjnych bo to takie same dzieci jak wszystkie inne i kazde dziecko moze wpasc na taki pomysl a dyrekcja szkoly zachowala sie bardzo profrsjonalnie
odpowiedz |
oceń post
5
3
|
zgłoś do moderacji
|
14
Szanowni Państwo!
Uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym jeden z uczniów (chcąc "zaimponować" kolegom) przyniósł do szkoły fiolkę z nieznaną substancją o przykrym zapachu - która okazała się nieszkodliwa.
Zgodnie z obowiązującymi w szkole procedurami bezpieczeństwa - w momencie wyczucia przez nauczycieli niepokojącego zapachu - wyprowadzono dzieci, korytarz wywietrzono. O zdarzeniu niezwłocznie poinformowano straż pożarną. Akcja przeprowadzona przez służby ratownicze przebiegała bardzo sprawnie. Nie stwierdzono żadnego zagrożenia dla zdrowia i życia uczniów. Jedynymi zaleceniami profilaktycznymi było wietrzenie pomieszczeń oraz zmycie podłogi środkami myjącymi.
Bardzo dziękujemy wszystkim służbom za szybką i profesjonalną reakcję.
Z poważaniem
Izabela Cabała - dyrektor szkoły
odpowiedz |
oceń post
21
4
|
zgłoś do moderacji
|
15
A gdy nauczyciel wyczuje niepokojący zapach wydobywający się z ubikacji to jaka wtedy obowiązuje procedura bezpieczeństwa w szkole ? A czy w szkole są procedury odnośnie utraty zdrowego rozsądku przez grono pedagogiczne ? Czy zamiast wytężyć pracę szarych komórek szuka się jakie są procedury gdy na korytarzu unosi się smród puszczonego przez ucznia bąka i wprowadzać je robiąc niepotrzebne zamieszanie ?
oceń post
4
7
|
zgłoś do moderacji
|
16
Uważam, że artykuł zdecydowanie wyolbrzymia i rozdmuchuje zaistniałą sytuacje. Nie podoba mi się ròwnież komentarz odnośnie klasy integracyjnej. Dzieci mają ròżne zwariowane pomysły dobrze, że tym razem dzięki szybkiej reakcji nauczycieli zareagowano profesjonalnie.
odpowiedz |
oceń post
3
4
|
zgłoś do moderacji
|
17
Z całym szacunkiem ale nie wiem kto jest takim "specjalista" że identyfikuje stężony kwas solny po zapachu. Identyfikacja tego związku organoleptycznie graniczy z cudem. Natomiast profesjonalizm dziennikarza uciekającego się do podejrzeń i snucia wniosków w artykułach porównałbym do poziomu dzieci uczęszczających do tej szkoły. Pozdrawiam
odpowiedz |
oceń post
5
7
|
zgłoś do moderacji
|
18
dziennikarz tego nie zidentyfikował, tylko jest napisane, że zidentyfikowano. Dziennikarze to nie chemicy, przekazują tylko informację, które otrzymają na miejscu.
oceń post
4
5
|
zgłoś do moderacji
|
19
Uczeszczam do Tej Szkoly ale mam nadzieje ze prezentuje wyzszy poziom niz dziennikarz piszacy artykul.Nie obrazaj wiec prosze Chemiku mojej szkoly:(
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
20
Oczywiste jest ze policja i straz uznaly ze akcja jest potrzebna skoro substancja byla nieznana.Maja obowiazek sprawdzic...tym bardziej ze to szkola
odpowiedz |
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
21
Komuś chyba bardzo zależy, żeby oczernić szkołę. Ciekawe jakie konskwencje poniesie dziennikarz, który zamieszcza wyssane z palca informacje... Pan dziennikarz mógł się doinformować, zanim umieścił coś na stronie. Tekst o dziecku z klasy integracyjnej stygmatyzujący. Była przy szkole straż, policja, bo takie są procedury.
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
22
myślę, że przeciętne dziecko z tej szkoły chodzące do 2 klasy zgrabniej napisałoby tę informację
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
23
A dziecko mojej kolezanki bylo zaatakowane na boisku przez natretna pszczołe.To jest news
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
24
Straż pożarna chyba ma za dużo pieniędzy i wolnego czasu, że do niesprawdzonych sytuacji wysyła tak wielkie samochody i na dodatek z drabiną. A gdzie samochody operacyjne a miedzy innymi otrzymane małolitrażowe samochody marki BMW ?
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|