najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-07-04 22:18 79%

Maria Kosecka: Jerzy Wilk kłamie i obraża. Będzie sprawa w sądzie

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Po zapoznaniu się z ujawnionymi nagraniami kandydata na Prezydenta Jerzego Wilka wyrażam stanowczy sprzeciw, oburzenie i głęboką dezaprobatę do słów Jerzego Wilka dotyczących mnie osobiście oraz mojej najbliższej rodziny - pisze Maria Kosecka, radna PO.

Opublikowanie nagrań spowodowało ich funkcjonowanie w przestrzeni publicznej, a tym samym naruszenie moich dóbr osobistych. Chciałabym niniejszym jednoznacznie oświadczyć, że wszystkie informacje podane przez Jerzego Wilka dotyczące mnie i mojego męża są nieprawdziwe, wymyślone na użytek kampanii wyborczej. Nie ma zgody na obrażanie prawych obywateli podając nieprawdziwe informacje po to, by zdyskredytować ich w oczach opinii publicznej.

Takie działania nie mają nic wspólnego z ochroną interesu publicznego, a stanowią nieczysty element walki wyborczej i politycznej. Wygłaszane pomówienia, zniesławienia i zniewagi pod adresem moim i mojego męża wyczerpują znamiona przestępstwa, którego dopuścił się Jerzy Wilk. Jednocześnie użyte wobec mnie epitety i obraźliwe określenia są niedopuszczalne w ustach osoby ubiegającej się o najwyższy urząd w mieście.

W związku z tym zamierzam ta sprawę skierować w stosownym trybie na drogę postępowania sądowego.

oceń wątek 62 16 zgłoś do moderacji
2013-07-05 10:25 48%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez zniesmaczony
Arogancja i obłuda PISu nie zna granic. Posuną się do wszystkiego aby otumanić i oszukać ludzi. Oficjalnie Palikot to zły- oczernił Prezydenta Lecha ale dla osiągnięcia władzy jest bardzo dobry. A ojciec Rydzyk to przyklepie
odpowiedz oceń post 11 12 zgłoś do moderacji
2013-07-05 10:29 44%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez rozsądny Elblążanin
Maria Kosecka zrobiła bardzo wiele dla elblążan a chamstwo Wilka widać w jego wypowiedziach. Ma czarną listę, ma haki na każdego, tylko tym potrafi się zajmować. Z Elblągiem będzie tak jak z Elsinem - chyba, że powiemy mu won!!
odpowiedz oceń post 12 15 zgłoś do moderacji
2013-07-05 10:32 56%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez NIE dla WILKA
Wilk nie cofnie się przed niczym, by dojść do władzy-obrzydliwe metody! NIGDY NIE ZAGŁOSUJĘ NA PIS!!!! To ludzie bez klasy!!!!
odpowiedz oceń post 18 14 zgłoś do moderacji
2013-07-05 10:58 35%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez TaSol
Jak wynika z nagrań, to Pan Wilk dużo wie o przekrętach w UM i nie tylko, to ja się pytam gdzie są doniesienia do prokuratury "w sprawie" lub "przeciwko" ?
Błazenada. Wyborcy - ochrońcie to miasto przed Panem Wilkiem. Dla naszego dobra.
odpowiedz oceń post 7 13 zgłoś do moderacji
2013-07-05 11:30 48%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Madzia
Nie można pozwolić na bezkarne obrażanie i oczernianie innych. Wilk pokazał jaki jest naprawdę i takiego prezydenta w naszym mieście nie chcemy mieć! Za obelgi wobec P. Koseckiej i innych o których mowa była w nagraniu Wilk powinien zostać ukarany!!!
odpowiedz oceń post 14 15 zgłoś do moderacji
2013-07-05 11:52 42%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez bo
Madzia to nie Białoruś i poskarż się tym cymbałom co puścili ten film a nie masz pretensję o to o czym ktoś rozmawia prywatnie .
odpowiedz oceń post 10 14 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:10 48%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez Madzia
Osoba kandydująca na najwyższe stanowisko w mieście powinna uważać na to co mówi i nawet jeżeli coś o kimś myśli powinna ugryźć się w język. TO WSTYD i HAŃBA, aby kandydat na prezydenta tak się wyrażał!!!!!
oceń post 12 13 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:40 47%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez wrss
bo masz rację, ja też bym nie chciał by ktoś nagrał moje rozmowy, gdy czujemy się bezpieczni w gronie przyjaciół (każdy wtedy mówi trochę "innym" językiem). Chciałbym posłuchać Madzi w takiej czy np. intymnej sytuacji, gdy nie zdaje sobie sprawy że jakiś "przyjaciel" ja nagrywa. Madziu nie ma świętości słyszałem wysokich duchownych podobnie dyskutujących.
oceń post 9 10 zgłoś do moderacji
2013-07-05 11:52 44%
9

Nie popieram Wilka z tymi komentarzami, ale o Koseckiej to wg mnie prawda, popatrzcie na sesje z poprzedniej rady, a szczególnie tej gdzie broniła Lewandowskiego powagą przewodniczącej komisji. I kto tu kłamie? A co byłoby gdyby Wilk powiedział:słodka i rozkoszna Marysia często robi ups i jak ładnie jej z tą głupiutką minką, aż bym ją cała wycałował? TO SAMO A INACZEJ! A ty jak komentujesz przeciwników politycznych może masz prywatne nagranie? opublikuj je i wtedy pogadamy, bo ja słyszałem parę razy troszkę inny język twoich wypowiedzi (taki bardziej męski)
odpowiedz oceń post 12 15 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:01 43%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez obywatel Eg
Czarna lista i sugerowanie żeby Elblążanin się wyprowadził z miasta , bo Wilk do nie lubi to są demokratyczne metody czy bolszewizm i najbardziej parszywe metody Ubeckie ? Jak zostanie prezydentem to ilu ludziom zniszczy życie i zmusi do wyprowadzki??
odpowiedz oceń post 9 12 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:16 43%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Gdańszczanka
A ja jako była elblążanka mam nadzieje, że wybory prezydenckie wygra P. Gelert bo jej naprawdę zależy na dobru mieszkańców. Jeśli wygra ten PISOwiec, cham i prostak bo inaczej go nazwać po wysłuchaniu nagrania nie można, to wrócę do Elbląga i zorganizuje referendum, żeby go wyp......ć, tak jak zrobil to on !!! Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie :):)
odpowiedz oceń post 16 21 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:34 39%
12
gdansk niech się zajmie swoimi włodarzami
oceń post 9 14 zgłoś do moderacji
2013-07-07 17:39 0%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez robert
ty to sobie możesz organizować kąpiel w misce
oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2013-07-09 10:13 25%
14
odpowiedziano ponad rok temu przez dffvbgb
A ja się wyprowadzam, opuszczam granice PL gdyż: PONIEWAŻ. W Elblągu zostaną emeryci, bedą się leczyć w naszym dużym szpitalu z nowym skrzydłem, a stare wygi będę sie bić o ogródki działkowe i miejsca parkingowe. W Elblągu drogi zrobią za 2 lata, PIS pogoni rusków w tym Kaliningrad zamknie się na nasze miasto i gówno tu bedzie - przejazdówka do Gdańska. Taaaa komunikacja będzie za darmo? Jasne! i nie będzie niczego.
oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:44 42%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez gosc
"W związku z tym zamierzam ta sprawę skierować w stosownym trybie na drogę postępowania sądowego"- bez sensu przecież to prywatna rozmowa a nie publiczne pomówienie
odpowiedz oceń post 10 14 zgłoś do moderacji
2013-07-05 18:36 55%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez abc
Ci, którzy poprawnie wypowiadają się o Wilku w ogóle go nie znają. To menda, sprzedawczyk, dwulicowiec a nie pis-owiec. Jego program wyborczy to metody KGB i wyrzucic wszystkich na bruk. Szykanowanie, obrazanie i zastraszanie-cały Wilk. Poza tym to nierób i prostak - zresztą słychac, widać i czuć. Brak mu cywilnej odwagi, zeby porozmawiać z ludźmi, wszystko za ich plecami. A jak dochrapał się stanowiska prezesa?...Namówił, kiedy był magazynierem pijaczyną i nierobem, inwalidów, zeby na niego zagłosowali , bo obecni prezesi o nich nie dbają. Ludzie mu zaufali, później zastraszani, ze się z kazdym policzy, jak ktoś będzie przeciwko niemu. Wykończył nerwowo ludzi i firmę...szkoda słów
odpowiedz oceń post 11 9 zgłoś do moderacji
2013-07-05 20:51 63%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez gaga
Niech Pani Kosecka tak nie przeżywa ,poniekąd Wilk mówił prawdę . Może niech Pani Kosecka powie gdzie pracuje jej synowa , i jak tą pracę zdobyła
odpowiedz oceń post 17 10 zgłoś do moderacji
2013-07-09 10:06 0%
18
odpowiedziano ponad rok temu przez Aa
Jak to, dostała prace w ELBLĄGU? Też jestem za tym aby ujawnić jak się w Elblągu dostaje prace... hym ... jak domniemywam - zapewne po protekcji, sex afery nie wchodza w grę poniewaz gimnazjalistki robią konkurencję hihihi.
oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2013-07-05 22:07 40%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez Kundziela
Egon Olsen ożył i wcielił się w radnego z Koszmalina i słynnej Bandyckiej Szkoły Humorystycznej!
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2013-07-05 23:00 57%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez gaga
Dziwny jest li ten Elbląg ,gdzie radni byle do władzy się dorwać ,jeno barwy zmieniają . Która opcja ma większe poparcie , z tej listy startuje na radnego .Toć powszechnie wiadomo że Pani Kosecka z ramienia PiS też była radną , jeno coś tam nie wyszło bo władzy dali jej za mało .Nic się Marysia nie nauczyła , i byłych kolegów z PiS do sądów chce podać . Ale oni chyba wiedzą co mówią , nawet prywatnie , bo poznali się na Marysi .
odpowiedz oceń post 16 12 zgłoś do moderacji
2013-07-05 23:52 52%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez Nadejdzie sprawiedliwość
Marysia była jedną z wielu kandydatów z Komitetu łączy nas elbląg, tam był PIS,Unia Wolności ,Solidarność i mniejsze prawicowe komitety,PIS zawsze jej robił pod górkę - dlaczego bo ona własnymi drogami chodzi ,robi to co uważa za najlepsze dla mieszkańców - wytyczne partyjne nigdy ją nie interesowały .Możecie pluć ile chcecie i tak swoje zrobi.Sprawa SADOWA JEST PEWNA NA BANK - NIE ODPUŚCI
odpowiedz oceń post 13 12 zgłoś do moderacji
2013-07-06 19:13 48%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez def
Panie Wilk to gdzie ty kurwa mać byłeś będąc radnym i nic nie robiłeś tylko oczko przymykałeś bo sam żeś brał udział w cyrku
odpowiedz oceń post 11 12 zgłoś do moderacji
2013-07-08 11:14 25%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez pracownik ELZAMU
To Pani Kosecka zawsze obraża i obrażała ludzi, chociażby byłych, niestety, pracowników ELZAMU, dbała z mężulkiem tylko o kasę dla rodzinki, a nie wtedy chyba nawet studiów nie mieli....i nie jestem pewien czy maturę zdali, żałosna jest ta pazerna baba!!!
odpowiedz oceń post 3 9 zgłoś do moderacji
2013-07-09 19:40 17%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez KSUT
PANI KOSECKA ........... ,I BO NIE CHCE SIE PANI SŁUCHAĆ.
odpowiedz oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
2013-07-10 13:05 50%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez lokalny patriota
Wszyscy skupiają się, że rozmowa była prywatna. To , że lokalny polityk kłamie i obraża w niecenzuralnych słowach swoich przeciwników politycznych jakoś nikomu nie przeszkadza. Co za obłuda. A skąd wszyscy tak doskonale wiecie, że była to rozmowa prywatna? Bo powiedział to KŁAMCA WILK!!!!
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź