najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-07-11 06:16 76%

Maria Kosecka pozywa do sądu Jerzego Wilka. Domaga się przeprosin

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Radna Platformy Maria Kosecka pozywa Jerzego Wilka z PiS, który wygrał wybory na prezydenta Elbląga. Za oskarżenia ujawnione na "taśmach prawdy" żąda przeprosin i wpłaty pięciu tysięcy złotych na cel charytatywny – pisze Gazeta Wyborcza.

Pozew to efekt tzw. taśm prawdy, które przed tygodniem zostały opublikowane na YouTubie i zdominowały ostatnie dni kampanii wyborczej w Elblągu. Odnieśli się do nich nawet Tusk i Kaczyński. Nagrany potajemnie Jerzy Wilk nie przebierał w słowach. W wulgarny sposób wypowiadał się na temat urzędników miejskich: "Ja urząd znam, wiem, kto tam jest szują, a kto nie, kto lody kręcił, a kto nie. A są takie gnidy, które trzeba wyp... Im szybciej, tym lepiej". Mówił i o swoich przeciwnikach politycznych. Szefowi elbląskiego SLD zarzucił np. nieczyste interesy.

O radnej Marii Koseckiej z PO powiedział, że "to głupia baba jest". Według niego Kosecka zawdzięcza znajomościom ukończenie studiów. Zarzucił jej również, że załatwiła swojemu mężowi intratne stanowisko, gdy jeszcze była delegatką do Komisji Krajowej "S". Wilk przeprosił ogólnie za wulgaryzmy. Ale podtrzymuje wszystko, co powiedział, bo - jak napisał w oświadczeniu - "nie ma takiej niegodziwości, której członkowie kliki tracącej wpływy nie zrobiliby dla utrzymania swojej władzy".

Kosecka czuje się więc zniesławiona. - Wypowiedzi Jerzego Wilka są przesycone nienawiścią i butą. Znamy się ponad 20 lat. Jak on może mówić z taką pogardą o ludziach, z którymi się spotyka, pracuje, rozmawia? - powiedziała nam radna. W rozesłanym do lokalnych redakcji oświadczeniu napisała: "Wyrażam stanowczy sprzeciw, oburzenie i głęboką dezaprobatę do słów dotyczących mnie osobiście oraz mojej najbliższej rodziny (...). Wszystkie informacje podane przez Jerzego Wilka dotyczące mnie i mojego męża są nieprawdziwe, wymyślone na użytek kampanii wyborczej (...). Użyte wobec mnie epitety i obraźliwe określenia są niedopuszczalne w ustach osoby ubiegającej się o najwyższy urząd w mieście".

W czwartek do sądu okręgowego trafi pozew przeciwko nowemu prezydentowi Elbląga. W imieniu Koseckiej złoży go adwokat Rafał Kasprzycki: - Za naruszenie dóbr osobistych domagamy się przeprosin oraz wpłaty pięciu tysięcy złotych na dom dziecka w Elblągu.

źródło: Gazeta Wyborcza

oceń wątek 35 11 zgłoś do moderacji
2013-07-11 11:44 70%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Kasia
Witać wszyscy tu komentujący to dyplomowani prawnicy bo tyle wiedzą na temat pozwów sądowych hehehe Jak się nie znacie ludzie to lepiej nic nie mówić to gadać głupoty to kompromitacja :)
odpowiedz oceń post 16 7 zgłoś do moderacji
2013-07-11 11:56 64%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Madzia
Bardzo dobrze w 100% popieram chęć otrzymania przeprosin za oszczerstwa jakie usłyszała na swój temat P.Kosecka oraz inne osoby. Skoro prawnik przyjął wniosek to jest podstawa do otrzymania zadość uczynienia od tak wulgarnej osoby jaka jest P. Wilk.
odpowiedz oceń post 25 14 zgłoś do moderacji
2013-07-11 20:07 30%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez wrss
Tylko czy to OSCERSTWA???????????????????????????
oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
2013-07-11 11:57 68%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Krystyna
Mam nadzieję, że te przeprosiny będą opublikowane we wszystkich mediach. Wstyd mieć takiego prezydenta, ale całe szczęście to tylko niecałe półtorej roku.
odpowiedz oceń post 27 13 zgłoś do moderacji
2013-07-11 12:03 63%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Kwas
Gdyby mój kolega tak na mnie nagadał to dał bym mu w zęby i było by po sprawie. Ale jeśli chodzi o osoby publiczne to przeprosiny publiczne w tej sytuacji są KONIECZNE tym bardziej ze osoba pozwana to niestety prezydent miasta. Oby sprawa szybko sie odbyła
odpowiedz oceń post 24 14 zgłoś do moderacji
2013-07-11 19:08 50%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez tnhnjkk
Dobrze napisałeś:"niestety prezydent miasta".
oceń post 7 7 zgłoś do moderacji
2013-07-11 12:15 59%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez lokalny patriota
Bardzo dobrze, że Pani Kosecka nie przyszła obojętnie wobec szkalowania i obrażania. Czas najwyższy ponosić konsekwencje za swoje słowa. WILK - KŁAMCA I CHAM.
odpowiedz oceń post 22 15 zgłoś do moderacji
2013-07-11 12:16 25%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez po
KASIA a ty polskiego w szkole nie miałaś ?
odpowiedz oceń post 3 9 zgłoś do moderacji
2013-07-11 13:10 44%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez twoj nick ...
Przeciez Prawde ......powiedzial... Ludzie nie znaja i nie wiedza jaka to jest osoba a Ją bronią.....
odpowiedz oceń post 18 23 zgłoś do moderacji
2013-07-11 19:07 44%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez dfb
Anonimie, to podaj swoje dane.Ja cię obrażę w domu,nagram i puszczę w POlskę.A miałbym co mówić,miałbym.A ty sobie siedź i udawaj,że deszcz pada.
oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2013-07-11 20:08 25%
11
Masz rację mam na jej temat jak najgorsze mniemanie, jakby ją znali to by dali sobie spokój.
oceń post 4 12 zgłoś do moderacji
2013-07-11 16:24 60%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez odpowiedzialność
Jest osobą o ogromnym zaufaniu społecznym i tego nic nie zmieni,Zmieńcie taktykę obrażania i pomówień
odpowiedz oceń post 12 8 zgłoś do moderacji
2013-07-11 20:09 42%
13
Ha HA HA a to kawał
oceń post 5 7 zgłoś do moderacji
2013-07-11 19:19 70%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Panie Wilku - Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe. A może tak pan Wilk pokaże dyplom ekonomisty / jak napisał w życiorysie / po Jańskim w Elblągu.
odpowiedz oceń post 16 7 zgłoś do moderacji
2013-07-11 19:46 33%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez WYMIARSPRAWIEDLIWOŚCI
SZANOWNA PANI KOSECKO.CZEGO PANI DRĄŻY WCIĄŻ W SPRAWIE TAŚM ,TO BYŁY PRYWATNE ROZMOWY ,PANI KOSECKO, A PRYWATNIE MOŻNA SOBIE MÓWIĆ . .ZAPOMNIAŁA PANI ,ZE CZASY KOMUNY SIĘ SKOŃCZYŁY, TO JEST PANI PREZYDENT ,I PROSZĘ POZWAĆ DO SĄDU TĘ OSOBĘ KTÓRA TE TAŚMY UJAWNIŁA.POZDRAWIAM.
odpowiedz oceń post 9 18 zgłoś do moderacji
2013-07-11 21:07 58%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez herbi
Kosecka ma rację. Mleko się wylało ten cham, co został prezydentem nagadała bzdur, ktoś to nagrał, media upubliczniły. Kosecka ma pełne prawo pozwać chama do sądu, jak się chce być prezydentem, trzeba zawsze trzymać poziom pewien. Ale cham zawsze chamem zostanie.
odpowiedz oceń post 14 10 zgłoś do moderacji
2013-07-17 16:48 40%
17
odpowiedziano ponad rok temu przez Jackwar
-za tego chama to już powinieneś mieć sprawę , tamta rozmowa była prywatna , zmanipulowana ! Ty piszesz publicznie .
oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2013-07-11 21:36 52%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez poloniusz
Przecież ten burak ma taki sam debilny wyraz twarzy jak wszyscy pisowcy! Oj elblążanie macie w całej Polsce przesrane!
odpowiedz oceń post 13 12 zgłoś do moderacji
2013-07-13 15:05 50%
19
odpowiedziano ponad rok temu przez ichigo
To jak ktoś ma mordę jak jakiś jaszczur to od razu jest to tępy człowiek z chorobą debilizmu ? proponuje nauczyć się albo tolerancji ale nieoceniania książki po okładce. Nie myśl, że internet zapewni ci anonimowość.
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-07-13 13:01 50%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez cykor wrss
Jeśli masz złe zdanie - to się ujawnij ,a nie zgryważ cwaniaka,jesteś po prostu zwykłym niedowartościowanym anonimem
odpowiedz oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2013-07-13 15:10 38%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez ichigo
Mogę zrozumieć jej oburzenie ze względu na język używany podczas rozmowy. Ale nie zapomnijmy o tym, że ta rozmowa była prywatna, nie publiczna.
Czy to oznacza, że jak jak jestem u siebie w domu i powiem coś nieprzychylnego dla jakiegokolwiek człowieka to mam mu płacić odszkodowanie bo go znieważyłem ? jeśli tak to połowa Polski musiała by zapłacić Tuskowi i Rostowskiemu za każde złe słowo wypowiedziane w domowym zaciszu.
odpowiedz oceń post 5 8 zgłoś do moderacji
2013-07-13 22:00 36%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez KWINTO
MORDY W KUBEŁ ,PREZYDENTOWI NALEŻY SIĘ SZACUNEK,,A PLATFUSÓW TRZA WYTĘPIĆ ,DOSYĆ SZKODY NAROBILI,KOLESIOSTWO ,KORUPCJA ,KUMOTERSTWO ,AFERA ZA AFERĄ,I POD DYWANIK ,TAK SIĘ NIE POSTĘPUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 5 9 zgłoś do moderacji
2013-07-15 00:20 75%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez makumba
Cytat:
W PRYWATNEJ rozmowie to powiedział, NIE PUBLICZNIE, NIE WIEDZĄC, ŻE JEST NAGRYWANY - a p. Kosecka za to pozywa go do sądu???
No to z pewnością świadczy dobitnie, że p. Wilk nie miał racji! LOL
odpowiedz oceń post 12 4 zgłoś do moderacji
2013-07-17 16:54 33%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez Jackwar
Oczywiście , może pozywać do sądu ale tych co upublicznili rozmowę bez wypikania jej nazwiska . Żaden sąd nie skaże nikogo za wypowiedzi wyrwane z kontekstu . Oczywiście proces może zaliczyć parę instancji i wyroków nieprawomocnych . Jednak z braku oryginalnego nagrania można podważyć wypowiedziane słowa . Tym bardziej że udostępnione nagranie jest zmiksowane . Szkoda czasu i pieniędzy podatników .
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź