najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-10-19 14:29 62%

Maria Kosecka: Szanujmy żywność, wiele osób głoduje

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Uczestniczyłam w elbląskich obchodach Światowego Dnia Żywności. Zresztą nie po raz pierwszy. Jestem jedną z miliona Polek i Polaków, którzy od lat wspierają działalność Banku Żywności. Robię to, ponieważ wiem, co znaczy bieda, głodne dziecko, brak szans na lepsze życie.

Jako społecznik i samorządowiec stykam się z ludzkim nieszczęściem wielokrotnie. Oficjalne statystyki wykazują, że w Polsce w ciągu roku marnujemy 900 ton żywności. Apeluję więc, by każdy, komu głód nie zagląda w oczy, sporządził własny roczny bilans wydatków. Prawdopodobnie okazałoby się, że od czasu do czasu kupujemy na wyrost zamiast je dostosować do rzeczywistych potrzeb.

Myślę, że wystarczyłoby, gdybyśmy - każda rodzina z osobna - wpłacali raz w roku 10 zł na konto Banku Żywności, którym w Elblągu opiekuje się Teresa Bocheńska, na walkę z ubóstwem, byłaby to pokaźna pomoc dla rodzin żyjących w biedzie. Warto w tym miejscu korzystając z okazji podziękować Pani Teresie za jej olbrzymi wkład pracy oraz oddanie idei niesienia pomocy osobom potrzebującym. To głównie dzięki jej zaangażowaniu wsparcie dla elbląskiego Banku Żywności z każdym rokiem jest coraz większe.

Dla zainteresowanych podaję nr konta Banku Żywności: Bank Spółdzielczy w Sztumie Filia w Elblągu Numer konta: 16 8309 0000 0064 3850 2000 0010

Maria Kosecka

oceń wątek 34 21 zgłoś do moderacji
2014-10-20 23:15 71%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez 4good
od niedawna mieszkam w Elblągu ale widać tu mnóstwo wrogości z każdej strony. Zamiast wspierać, komentarze odbierają motywację. Czy w takim społeczeństwie da sie żyć, czy tutejsi ludzie potrafią być szczęśliwi? Zmieniać świat należy od siebie, więc zanim piszecie bzdury, skupcie się na zrobieniu czegoś dobrego dla otoczenia. Zdecydowanie będzie więcej korzyści.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2014-10-22 14:12 60%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Krystyna
Super inicjatywa Pani Mario, ja już dziś przeleje pieniążki na konto Banku Żywności. O tym trzeba mówić głośno.
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-10-24 15:46 0%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez we
Pani Mario jest pani niezastapiona w swoich bajerach.Hahaha
odpowiedz oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź