1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Alleluja prima aprilis :)
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
2
Brawo!!! Następna tuczarnia obok Mc Donalda. Elbląg rozwija się.
odpowiedz |
oceń post
0
4
|
zgłoś do moderacji
|
3
Już prawie uwierzyłem - ale po pierwsze - KFC odeszło już od modelu, że to przedsiębiorca otwiera, po drugie- w ratuszu ?
Ale dziś jest Prima Aprilis, więc wszystko możliwe :)
odpowiedz |
oceń post
0
3
|
zgłoś do moderacji
|
4
franczyza w KFC nadal obowiązuje.
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
5
W Polsce tylko firma AmiRest otwiera KFC ( posiada licencje typu Master - czyli wyłączność na prowadzenie lokali pod tym szyldem na terenie naszego kraju )
Mogłaby udzielać SUBLICENCJI franczyznowych, ale tego nie robi.
w praktyce działa więc jak samodzielny koncern. Właścicielowi marki, firmie YUM! Brands, musi uiszczać opłatę wstępną za każdą nowo otwartą restaurację i procent od sprzedaży netto w każdym lokalu.
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
Dokładnie jedyną firmą w Polsce, która posiada franczyzę marki KFC jest AR :)
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
Wspanialy serwis informacyjny! Jest jednym, wielkim żartem! Ach, jak przyjemnie :) Przykre, bo jeden artykuł prima aprilisowy utrzymany w tej konwencji mógłby być ciekwawym pomysłem. Cztery to już zenada. chyba, że wydawcy zależy tylko na kliknięciach.
odpowiedz |
oceń post
0
15
|
zgłoś do moderacji
|
8
Dlaczego żenada? Mi się te teksty podobały. Inne portale praktycznie nic dziś nie dały, nic nie przygotowały. Warto pochwalić dziennikarzy elblag.net bo było dziś ciekawie i zabawnie ;). No chyba, że bryzeido jesteś z konkurencji i żal cię ściska, że na podobny pomysł nie wpadliście hahaha ;)
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|