najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2018-05-14 10:40 100%

Nasza Czytelniczka: „To tylko marne Elblążkowo, nie Elbląg...”

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Nasza Czytelniczka zbulwersowana jest tym, że nie może rano kupić pieczywa ani biletu komunikacji miejskiej ani pieczywa przed godziną 7 rano. Poniżej publikujemy jej list. 

Jestem pracująca (oby jak najdłużej) mieszkanką Elbląga, niestety – nie posiadającą samochodu. Korzystam więc z komunikacji miejskiej. Jednak spotykam się od dłuższego czasu z problemem z kupnem biletu rano czy pieczywa. 

Większość sklepów czy kiosków, które mijam po drodze – rozpoczyna pracę od godz. 7.00. A ja pracuję od godz. 7.00. Gdzie więc mam kupić bilet czy pieczywo? W „Żabce"? Nie zawsze są bilety, a na pieczywo to trzeba czekać „aż będzie dostawa". 

Kupno biletu u kierowcy niezbyt się kalkuluje, ponieważ bilety są droższe niż kupione w kiosku czy sklepie. A korzystanie z popularnej „EKM"- ki nie zawsze może dojść do skutku (akurat nie posiadam takiej, ale wiem z opinii moich znajomych, że doładowanie jej np. w parkomacie nie następuje od razu, tylko w kolejny dzień roboczy. A w siedzibie ZKM – owszem, jest możliwość, ale ... otwarte jest również od godz. 7.00).

Nie będę już wspominała o nie działających tablicach z rozkładami jazdy np. przy ul. Gwiezdnej (w stronę dworca)...

A odebranie mieszkańcom Śródmieścia korzystnego połączania z sypialnią miasta, czyli tzw Zawadą poprzez odebranie autobusu linii nr 9 to jest w ogóle latający cyrk Monty Pythona. Niby były w tej sprawie konsultacje i popularna „9" miała pozostać nieruszona, ale... Konsultacje sobie, a rzeczywistość sobie...

Konkludując, brak możliwości kupna biletów rano, niekorzystna trasa „9", nie działające tablice z rozkładami jazdy – to tylko marne Elblążkowo, nie Elbląg...

(jeszcze) pracująca Elblążanka

oceń wątek 4 0 zgłoś do moderacji
2018-05-14 23:36 78%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Kolo
Hmm ... zasadniczo nie mam nic przeciwko temu, że Redakcja raz na jakiś czas publikuje artykuł o jakichś problemach społecznych w Elblągu (nie "Elblążkowie"). Czy Redakcja nie powinna jednak przed publikacją takiego artykułu jakoś zweryfikować (we własnym zakresie), czy poruszany przez kogoś problem jest bardziej lub mniej istotny? Ten problem to tak naprawdę żaden problem. Byłby możliwy do rozwiązania przez każdego w miarę ogarniętego dorosłego człowieka potrafiącego samodzielnie myśleć i działać. Pomyślcie o tym, bo inaczej będziemy co jakiś czas zanosić się histerycznym śmiechem, czytając o problemach z psem Pani Gieni z targowiska, albo problemach z papierem toaletowym Pana Ziutka spod monopolowego.
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2018-05-15 06:26 43%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Przeszło Pani?
Niestety jak kobita ma okres to jest upierdliwa!
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2018-05-15 07:01 78%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Elbląg
Jak nie pasuje komuś żyć w Elblągu, to drzwi są otwarte. Wypad do Irlandii. Tam autobus podjeżdża pod samą klatkę, A chleb przynoszą o 5 rano pod drzwi. Ps. Jak właściciel tego portalu pozwala publikować artykuł szkalujacy kolejny raz nasze miasto. Trzeba pamiętać,że to my tworzymy te miasto.
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2018-05-16 00:26 71%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Qwez
Powiem Ci tak malkontentko. Pieczywo możesz kupić dzień wcześniej. A jeśli chodzi o ZKM to polecam bilet okresowy skoro codziennie dojeżdżasz do pracy. Ja z EKM nigdy nie miałem problemów. Doładować EKM możesz też online więc nie wiem w czym problem? Sorry ale tekst z d..py, żeby tylko coś klepnąć, i jak tu ma być dobrze, skoro ciągle coś Ci nie pasuje? Polecam przeprowadzkę. W innych miastach mieszkałem i wcale nie jest też tak kolorowo jakbyś chciała. Nie pozdrawiam.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2018-05-17 09:56 33%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Omfg
Problemy 10-letniego dziecka? Rozwiązanie: zainstaluj na smartfonie apkę moBILET, bułę kup sobie dzień wcześniej i przygotuj wieczorem kanapkę do pracy. koniec problemów z biletami i ty i inni pośpią dłużej bo nie będą musieli otwierać sklepu specjalnie dla ciebie sierotko
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2018-05-18 18:52 0%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
ok.
Ja korzystam z karty ZKM i nie narzekam.Doładowuję elektronicznie ,ale można też w punkcie i po doładowaniu natychmiast jest uwidoczniona doładowana kwota.Skąd taka frustracja??
troszkę analizy nie nerwów!
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2018-05-17 11:33 33%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Była elblążanka
Czemu tyle negatywnych opinii pod adresem Pani?? Prawda w oczy kole?? Wszystko co Pani opisała jest prawdą . Dorzucę jeszcze jeden drobny fakt .Jakiś czas temu byłam w Elblągu i po 16-ej wracałam pociągiem do domu . Kasy biletowe PKP były nieczynne !!! Bilet kupowałam u konduktora - niby miasto ... a bilet PKP jak na wiejskiej stacyjce...
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2018-05-17 11:41 0%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Była elblążanka
I jeszcze jedno... mimo ,że widzę wiele niedogodności ( teraz może nawet lepiej to zauważam) , wręcz jak miasto podupada , nigdy nie powiem Elblążkowo . Tu się urodziłam ,wychowałam, mam wielu przyjaciół i tylko żal tych złych zmian.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź