najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2014-02-23 14:59 59%

Nieuczciwe praktyki sprzedażowe elbląskiego sklepu Media Expert. Obniżka cen o... 5,99?

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Nieuczciwe praktyki sklepów różnych branż są znane zarówno w Polsce jak i w naszym mieście. Pomimo tego są to tak zwane „tajemnice poliszynela”. Z jedną z nich spotkał się nasz Czytelnik (imię i nazwisko znane redakcji) podczas próby zakupu pralki w elbląskim sklepie Media Expert.

Cała nieprzyjemna sytuacja miała miejsce tuż przed rozpoczęciem promocji „Nocne przeceny”. Sklep Media Expert przy ul. Grunwaldzkiej 77 w Elblągu, podobnie jak w całej Polsce, od 6 lutego, godziny 21 do 7 lutego godziny 9.00 do swojej oferty wprowadził różnorakie rabaty obejmujące praktycznie cały dostępny asortyment. Pracownik poinformował naszego Czytelnika o promocji i zachęcił, aby zakup pralko-suszarki marki Samsung WD0704REV odłożył na godzinę 21.00.

Po powrocie do domu zaskoczenie – na stronie internetowej sklepu Media Expert ten sam model pralki, około godziny 20.00 cena podstawowa modelu 1798,99 złotych wzrosła do 1899,00 złotych. W momencie, gdy promocja de facto zaczęła działać (godzina 21) cena pralki faktycznie zmalała. Do 1793,00.

Wykonanie prostego rachunku matematycznego pokazuje, że promocja rzeczywiście pralko-suszarkę objęła. Cena spadła o... 5,99 złotych.

Po zakończeniu promocji, od godziny 9.00, kwota za urządzenie marki Samsung wynosi 1793,00 złotych. W rozmowie telefonicznej Czytelnika z pracownikiem sklepu zdradził on, że takie praktyki sklepu są dość częste.

Całe zajście, co oczywiste, zgłosiłem do mediów. Jeżeli sprawa nie zostanie polubownie wyjaśniona, to na pewno całą sytuację zgłoszę do Rzecznika Praw Konsumenta – mówi pokrzywdzony.

O oficjalny komentarz w tej sprawie poprosiliśmy przedstawicieli sklepu Media Expert. 

Z przykrością odczytaliśmy Pana maila. Dziękujemy za poświęcony czas i Pana korespondencję. Zapoznaliśmy się szczegółowo z opisaną przez Pana sytuacją i musimy zakomunikować, że nastąpił błąd w synchronizacji cen. Dziękujemy Panu za wkład w poprawę jakości funkcjonowania naszych sklepów i proponujemy kartę rabatową na kolejne zakupy u nas, którą może wykorzystać Pan w ciągu kolejnego roku.

Proszę o informację zwrotną. Z góry dziękuję.

Otrzymaliśmy wraz z emailem kartę rabatową o wartości 50 złotych, którą przeznaczymy dla naszych Czytelników. Wystarczy na adres konkursy@elblag.net wysłać email z imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu. 21 lutego o godzinie 12:00:00 podamy informację o wygranym. Kartę będzie można odebrać w naszej redakcji.

oceń wątek 17 12 zgłoś do moderacji
2014-02-18 15:41 79%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez yataman
ta karta to chyba miała być dla tego pokrzywdzonego klienta co?
odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
Bartłomiej Ryś
2014-02-18 15:57 38%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś
Tak, ale Klient dziękując za interwencję przeznaczył ją dla redakcji
oceń post 3 5 zgłoś do moderacji
2014-02-19 09:04 25%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez yataman
a to spoko:)
oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2014-02-18 15:44 32%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez krzys67893434
nie chcesz, nie kupuj, prosta sprawa. Poszukaj gdzie indziej. Ale afera.
odpowiedz oceń post 6 13 zgłoś do moderacji
2014-02-18 15:50 83%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Bartłomiej K.
Sam wielokrotnie spotykałem się z podobnymi sytuacjami w tym sklepie. Jak dowiedziałem się od znajomego, który jest byłym pracownikiem tego sklepu nie jest to nowość i wszyscy pracownicy wiedzą doskonale, że te obniżki to jedna wielka bujda.
odpowiedz oceń post 10 2 zgłoś do moderacji
2014-02-18 15:52 64%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Docent
Żenada, nawet nie zajrzę do tego sklepu jak będę szukał asortymentu z RTV lub AGD. Udostępnie to na facebooku..
odpowiedz oceń post 9 5 zgłoś do moderacji
2014-02-18 15:57 89%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez jacek
Bo tak jest i aż dziw bierze, że redakcja nie zdawała sobie z tego sprawy. Tak właśnie wyglądają promocje w sieciówkach. Praktycznie w każdej sieci sklepów tak jest
odpowiedz oceń post 16 2 zgłoś do moderacji
2014-02-19 10:45 0%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez Łukasz
Jest napisane przecież, że tajemnica poliszynela, więc zdawała sobie sprawę.
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-02-18 16:56 82%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez HMS Elbing
To ten sklep gdzie pracują agenci ubezpieczeniowi. Sprzedawcami AGD, RTV itd. są miernymi, ale za to ubezpieczenia są ich prawdziwym powołaniem. Rzygać się chce.
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2014-02-18 19:24 60%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez k785786567
bo od tego mają prowizję:)
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-02-18 19:57 67%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez HMS Elbing
Wiem, ale nie, to znaczy nie. A oni z uporem Rumunki - wróżbitki " kup pan, kup pan"
oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-02-18 17:21 67%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez noname
media (pseudo) expert ma najdrozszy towar z tego typu sklepow w elblagu.
odpowiedz oceń post 12 6 zgłoś do moderacji
2014-02-18 22:43 57%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez EloZiomal
Ale co Wy chcecie ? Bo nie rozumie..... promocja była?? Była.... a że mała to juz swoja droga
odpowiedz oceń post 8 6 zgłoś do moderacji
2014-02-19 10:30 67%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez stefania
ale ladnie sie zachowali przekazujac te karte rabatowa. nie ma co sie oszukiwac, podobne praktyki stosuje sie teraz niestety we wszystkich sklepach, takie czasy:(. nie zgodze sie jednak, ze wszystkie promocje to bujda, bo sama korzystalam z paru promocji i wtedy dokladnie sledzilam ceny przed i po, porownujac je tez na innych stronach, i wtedy wszystko bylo ok
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-02-19 12:44 50%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez szofer
Bardzo ładne zachowanie sklepu! Przyznali się, że gdzieś popełniono błąd i przekazali rekompensatę. Niestety nikt nie jest nieomylny, ale trzeba umieć się przyznać.
odpowiedz oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2014-02-19 22:01 0%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez ;D
'zarówno w Polsce jak i w naszym mieście' he he he
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-02-20 10:40 14%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez Arek1
Agresywny marketing. Szacunek dla klienta, który to wykrył i wykazał się rozsądkiem. W końcu zakup pralki trzeba dokładnie przemyśleć i przeanalizować oferty wielu sklepów, a nie pojechać na "nocną wyprzedaż" i kupić "w ciemno".
odpowiedz oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
2014-02-20 11:00 0%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez dolek
dokładnie, trzeba umieć się przyznać. Niewiele sklepów ma taka właściwość jak ME.
2014-02-20 16:09 60%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez snickers
kupiłem w tym sklepie laptopa właśnie na nocnej wyprzedaży prawie 300 zeta taniej jak w innych sieciach (nawet sprawdzając na Ceneo ceny były wyższe o stówę) polisę też kupiłem korzystnie ale na to nikt już jakoś nie krzyczy " KUPUJCIE KUPUJCIE!" ja kupiłem i jestem zadowolony ale, że zrobili promocje 5zł na pralkę to już wielki problem ? Chyba lepiej 5 zł taniej jak 5zł drożej ?!
a jak ktoś nie umie sprawdzić sobie cen to już jego prywatny problem...
odpowiedz oceń post 12 8 zgłoś do moderacji
2014-02-20 18:12 60%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez at
Ja kupuje na Teatralnej i nigdy nie spotkałam się z takimi praktykami, rok temu kupowałam laptopa, Pan Bartek polecił mi i działa, polecil gwarancje, ale nie zdecydowałam sie, ostatnio kupiłam pralke i telewizor, u Pana Piotra i też Pana Bartka, przedłużyłam gwarancje na obie rzeczy, zostałam miło potraktowana, dodatkowo dostalam prezent. Tez pracuje w handlu, o jakości sklepu , decyduje obsługa i kierownik.
Agnieszka
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-02-20 18:52 40%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez KACHA
Wielkie mi halo! Firma ma prawo zmieniać ceny jak chce i obniżać ceny produktów o ile chce. A tak w rzeczywistości to nie jest wina sklepu na Grunwaldzkiej tylko sklepu internetowego, który jest niezależny od sklepów stacjonarnych. Takie bzdury wypisane, że wydaje mi się że komuś brak kompetencji w tej redakcji i nie sprawdził jak to działa!
odpowiedz oceń post 4 6 zgłoś do moderacji
2014-02-20 21:53 60%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez abella
no ale promocja przeciez byla, nawet jesli mala
NoName
2014-02-22 12:12 0%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Dali głupi bon i myślą że sprawa załatwiona.
2014-02-22 17:51 0%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez rooo
przecie ż sie przyznali do pomyłki i zrekompensowali.
2014-02-22 22:59 60%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez harry
ludzie, nie rzucajcie sie tak, przeciez tak naprawde nic zlego nie zrobili, promocja mogla byc wieksza, ale tak naprawde wielkiego bledu nie popelnili, a pozniej i tak dali ten bon w prezencie
dodaj odpowiedź