najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-05-01 17:06 39%

Opinie. Jak się premier z prezydentem w Elblągu nie spotkał

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Premier Donald Tusk i prezydent Jerzy Wilk, choć przebywali w tym samym miejscu i w tym samym czasie, nie spotkali się. Nie było debaty o Elblągu i przekopie przez Mierzeję Wiślaną. Prezydent Wilk nie został zaproszony na scenę, gdzie stali premier i marszałek województwa. Oburzamy się. Ale czy mamy powód?

Prezydent Jerzy Wilk kilka miesięcy temu wydał rozporządzenie, w którym wymaga, aby prezydenta miasta na ważne uroczystości czy spotkania zapraszano przynajmniej z 14 dniowym wyprzedzeniem. Służby prasowe Jerzego Wilka wyjaśniały, że chodzi o powagę urzędu prezydenta miasta. Jednak prezydent Wilk do innych już takiej samej miary nie przykłada.

Oto kilka dni temu, gdy wiadome było, że premier Donald Tusk jednak przyjedzie do Elbląga na piknik europejski, prezydent Wilk postanowił z premierem porozmawiać. Wysłał do kancelarii premiera zaproszenie, aby debatować na temat przekopu przez Mierzeję Wiślaną. Jak powszechnie wiadomo, wizyty polityków tej rangi są planowane z dużym wyprzedzeniem pod względem przygotowania ich programu. Ciężko więc wymagać, aby dla pomysłu prezydenta Elbląga, kancelaria premiera zmieniała teraz, ustalony już przebieg wizyty Donalda Tuska. Być może gdyby prezydent Wilk wysłał to zaproszenie dwa tygodnie temu, sytuacja wyglądałaby dziś inaczej.

Prezydenta miasta zabrakło na scenie. Nie witał premiera, jako gospodarz pikniku. Nie witał, bo nim nie był. Imprezę organizował samorząd województwa, a gospodarzem był tu marszałek Jacek Protas. Miasto miało swoje stoisko promocyjne, jak każda inna instytucja oraz organizacja.

Kolejny zarzut. Premier Donald Tusk nie odwiedził stoiska miasta, gdzie podobno czekał na niego prezydent Wilk. Nie wiem, nie widziałem. Jednak słyszałem, że gdy premier przechodził obok namiotu miasta, prezydent Wilk był w środku, nie wyszedł do premiera.

Czy była więc szansa, aby spotkanie prezydent Wilk – premier Tusk doszło dziś do skutku? Była. Dlaczego więc się nie odbyło? O to trzeba zapytać prezydenta Jerzego Wilka. Jak nas poinformował Jerzy Wcisła, dyrektor biura regionalnego Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie: - Organizatorem pikniku był marszałek województwa Jacek Protas. Podczas tej imprezy zaplanowane zostało spotkanie z premierem Tuskiem w Bibliotece Elbląskiej. Zaproszenie na spotkanie z premierem zostało doręczone również prezydentowi Jerzemu Wilkowi. Niestety w Bibliotece Elbląskiej zabrakło przedstawiciela Elbląga.

Jak więc widać, była okazja aby prezydent Wilk spotkał się z premierem Tuskiem. Do spotkania jednak nie doszło. Dlaczego? Trzeba o to już pytać prezydenta Elbląga.

oceń wątek 9 14 zgłoś do moderacji
2014-05-01 22:43 76%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Jan_Moczydłowski
Pan Wilk w ostatnim czasie moze czuć się osaczony. Ciągła nagonka i krytyka. Ciągnęło Wilka do lasu (na urząd Prezydenta) gdy PiS wespół z Palikociarzami i grupą przygłupów M. Lewandowskiego atakowali ze wszystkich możliwych stron Prezydenta Nowaczyka. Dziś obecny tymczasowy Prezydent Elbląga może się tego piwa napić, które sam sobie naważył!
odpowiedz oceń post 19 6 zgłoś do moderacji
2014-05-02 07:19 7%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Panie Moczydłowski skorom przygłup to Pana nazwę POlityczną szmatą. Zechce mnie Pan pozwać o zniewagę bo moze dla odmiany to jak naruszam Pana dobra osobiste w odpowiedzi na Pana zniewagę. Nawet w takiej zagrywce nie masz ze mną szans drobny krętaczu.
oceń post 1 14 zgłoś do moderacji
2014-05-02 08:31 80%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez Jan_Moczydłowski
Panie Lewandowski musiałbyś Pan kilka tysięcy osób pozwać za zniewagę. Mój komentarz to i tak pikuś w porównaniu do tego jak Pana inni nazywają albo chcieliby nazwać inni. Pan jestes bardzo podobny do urzedującego prezydenta, też chciałbyś zakneblować usta każdemu kto napisze to co wszyscy doskonale wiedzą i widzą, a pisza na niekorzyść. To nie PRL Panie Lewandowski, te czasy zostawmy i nie wracajmy do nich. Skoro Pan możesz znieważać innych to sam nie zabraniaj tego robić, bo sam nie jesteś Pan lepszy. Mnie możesz Pan nazywać jak się Panu podoba przyjmę na klatę wszystko ;)
oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2014-05-02 09:07 0%
4
Bardzo się cieszę ze swojej popularności - proponuje moim antuyfaną zeby zafundowali mi wakacje na Karaibach będa mieli chwile relaksu. Podoba mi się zaś że się nie obrażamy na siebie ja też Pana pozywąc nie zamierzam i owe bycie przygłupem specjalnie mnioe nie obraża bo anim pierwszy anim ostatni anim jedyny. Ale nikomu ust kneblować nie zamierzam byle nie kłamał . Opinia to jedno - fakt to drugie. Jeśli ktoś podaje fakty niezgodnie z tym jak zaszły jest kłamcą i kłamcą go nazwę. Opinie może sobie głosić dowolen tu mogę jedynie się zgodzić lub nie zgodzić i to też moje prawo podstawowe. Z Panem czesto się nie zgadzam a ta "nagonka" to właśnie było pokazywanie faktów które Pan Nowaczyk chciał ukryć. Ale fakt piwo po Nowaczyku ze sporą goryczą wychyla Wilk - życie.
oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
2014-05-02 08:51 84%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Reksio
Panie Lewandowski naucz się czytać ze zrozumieniem , bo ja w komentarzu @Moczydłowskiego nie doczytałem aby było napisane żeś przygłup a ty od razu wyzywasz ludzi od szmat . Zastanów się nad sobą , może skieruj swoje kroki do specjalisty bo zdaje się , że masz problem z niedojrzałością emocjonalną .
odpowiedz oceń post 16 3 zgłoś do moderacji
2014-05-02 21:33 0%
6
Drogi Panie przygłupy to liczba mnoga od przygłup . Na atak odpowiadam atakiem bardziej brutalnym bo taka jest zasada skutecznej obrony. Jak widac ani Pan Moczydłowski ani ja się nie obrażamy na siebie czyli po co się wcinasz ? Dorosli faceci potrafią dać sobie po pysku a potem iśc na piwo. Niedorośli boją się bólu i uciekają chowając urazy .
oceń post 0 7 zgłoś do moderacji
2014-05-02 10:17 36%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez jaPolak
Receptą PO na rządzenie krajem jest nagonka na PiS. Robią to niczym wytrawni fachowcy od propagandy za czasów NIemiec sprzed II wojny. PO wysłała w ostatniej chwili zaproszenie dla Wilka pocztą elektroniczną. Wybaczcie, ale do elblągnet nadal nie jest i nie będzie obiektywnym serwisem informcyjnym. Jesteście słabi i nie macie prawa nazywac się dziennikarzami.
odpowiedz oceń post 4 7 zgłoś do moderacji
2014-05-02 10:22 77%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Azor
Do sądu z Reksiem! Mariusz , do sądu z tym Reksiem , niech odszczeka co napisał.
odpowiedz oceń post 10 3 zgłoś do moderacji
2014-05-02 11:51 31%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez observer
Elblag.net, ...... jeszcze nie opublikowali stanowiska prezydenta, które już ukazało się w konkurencyjnym info. Donald wszedł do Elbląga jak rusek na Krym. Jedna szkoła
odpowiedz oceń post 4 9 zgłoś do moderacji
2014-05-02 12:09 71%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez Redakcja
No niestety, chyba nie doczytałeś, bo stanowisko już jest zamieszczone od kilku godzin: http://www.elblag.net/artykuly/prezydent-nie-otrzymal-zaproszenia-na-spotkanie-z-,11438.htm
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2014-05-02 13:38 55%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez v1
Panie Mariuszu jestem katolikiem ale gdybym odsłuchał taśmy Pana Wilka nigdy bym tego Pana nie zaprosił na uroczystość lub do domu - są granice tolerancji. Pan Wilk sam sobie zatrzasnął drzwi i niech do siebie ma pretensje.Trzeba nieć ogromne pokłady fałszu i braku wyczucia by najpierw obrażać a potem rościć pretensje. Ot taka mentalność Kalego. Pozdrawiam.
odpowiedz oceń post 6 5 zgłoś do moderacji
2014-05-02 21:38 0%
12
Drogi Panie nie ma taśm wilka sa taśmy sklejone z jego wypowiedzi. Jeśli jest Pan taki naiwny Pana rzecz jeśli zaś jesteś Pan jak mimoza to rzecz inna . Katolik po pierwsze szuka prawdy po drugie przebaczenia win najpierw cudzych potem swoich. Ale nie ma przebaczenia bez ich wyznania. Każdy widzi drzazgę a nie widzi belki - warto o tym czasem pamiętać w praktyce.
2014-05-02 21:23 17%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez EGO
DO V1 ,,Z CIEBIE KATOLIK JAK Z KOZIEJ D..PY TRĄBKA.
odpowiedz oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
2014-05-03 09:00 71%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez to śmieszne
Jeszcze raz napiszę, to co widać gołym okiem. Nasz Prezydent we wszystkim naśladuje Prezesa. Efekt podobny. Prezes Kaczyński też z nikim nie rozmawia, do Prezydenta Polski nie pójdzie. Ciągle w pretensjach. Wszyscy chcą go skrzywdzić, wszyscy go lekceważą. Kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy. Na całym świecie jest przyjęte, że to prezydent miasta, wita premiera kraju. I do tego żadnych zaproszeń nie trzeba. Jest na swoim terenie. To Wilk próbował zlekceważyć Premiera i tylko się ośmieszył. A to chowanie się po kątach, czyli w namiocie? Toż to dziecinada. Tusk go miał tam szukać, czy co? Dobrze, że zwykli elblążanie zachowali się, jak trzeba.
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-05-03 16:51 0%
15
To co Pan pisze jest faktycznie śmieszna - samochody BOR staneły 15 metrów od namiotu Elbląga na wprost Wilka i Pruszaka. Pan Premier niedowidzi ? Pozostali Trzej Dezerterowie / Protas Czyżyk i Wcisła / też zapadli na kurzą ślepotę ?
oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
2014-05-05 19:11 40%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez dobra rada
nie komentujmy wpisów Lewandowskiego
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-05-05 22:04 0%
17
Radio Erewań jeszcze tego nie ogłosiło...
2014-05-06 13:49 0%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez ciekawy
Czy ktoś wie kim jest ta ważna osoba z którą rozmawia Wilk?
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź