najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2016-08-04 10:27 100%

Ostrzegamy - czeka nas pofalowany front i dynamiczne burze

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Niewykluczone pojawienie się w regionie Elbląga - Morąga - Olsztyna Trąby Powietrznej, chodzi głównie o piątek.

Zanim jednak nastąpi piątek popołudniu w czwartek mogą przejść nad nami pierwsze komórki o umiarkowanej sile od Pomorza po Mazury.

Tak wygląda energia dostępna droga konwekcyjną na jutrzejsze popołudnie :

http://www.modellzentrale.de/WRF4…/12Z/27h/severewx_ceur.png im dalej na wschód od Kaszub tym warunki korzystniejsze do rozwoju Cumulonimbusów.

A tak na piątek :

http://www.modellzentrale.de/WRF4…/12Z/51h/severewx_ceur.png

Kiedy nad Warmią może pojawić się na tyle silna superkomórka, że wygeneruje ona Trąbę Powietrzną, dokładniejszy wpis szukajcie  po czwartkowym zafalowaniu na froncie chłodnym.

Ponownie zrobi się parno, gorąco na dwa dni, po czym w piątkowy wieczór ochłodzi.

Źródło: Za zgodą Info Meteo - Elbląg

https://www.facebook.com/InfoMeteoElblag/home

oceń wątek 2 0 zgłoś do moderacji
2016-08-04 11:43 60%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez zwykła komórka
Nad Warmią pojawi się silna superkomórka ??? Czyżby jakiś nowy model iPhone ? Czy już wiadomo ile będzie kosztował ?
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2016-08-04 15:41 11%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez hahaha
żebyś chatę stracił wtedy nie będzie cię stać nawet na cegłę głupku.
oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2016-08-04 16:22 50%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez zwykła komórka
Żeby stracić chatę to najpierw trzeba ją mieć. Ja man jak na razie zwykłą komórkę a chciałbym mieć silną superkomórkę więc temat artykułu bardzo mnie zainteresował gdyż wynika z niego, że nad Warmią takowa się pojawi !!!
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2016-08-04 14:07 70%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez monitor
Nie straszcie ludzi trąbami powietrznymi, dobra? Sprawdzalność prognoz Info meteo E-g jest i tak procentowo niższa niż zawartość alkoholu w przeciętnym browarze (dlatego inne redakcje nie polegają na "ekspertyzie" IME). Więc tylko szukacie problemu tam gdzie go nie ma. Ojej, podaliście jakieś zagraniczne strony żeby dodać tekstowi wiarygodności. Też mi coś.
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2016-08-04 15:32 22%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez baran
Może tak odpowiesz na profilu info ? czyżbyś miał bana ? czy się ukrywasz ? zawartość alkoholu w tym co pijesz jest mniejsza niż zawartość konkretów w tym co piszesz, coś jeszcze ?
oceń post 2 7 zgłoś do moderacji
2016-08-04 15:56 60%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez monitor
Na szczęście @baranie nie mam Facebooka bo mi jest do niczego nie potrzebny. A już na pewno nie do uświadamiania domorosłych pseudo-meteorologów. Piszę jak jest, a że jak jest każdy widzi, po co walczyć z prawdą? Trzeba ją przyjąć na klatę i tyle
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2016-08-04 15:04 73%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez opanowany
Burze występowały od zawsze i nasi dziadkowie nie raz widywali gorsze nawałnice, a wy robicie z tego nie wiadomo jaką sensację. Na mnie te wasze tornada nie robią żadnego wrażenia.
odpowiedz oceń post 8 3 zgłoś do moderacji
2016-08-04 15:06 75%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez ssss
Będzie burza no to niech sobie będzie, na ch## drążyć temat?
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź