najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-11-22 15:11 31%

Oświadczenie prezydenta Jerzego Wilka w sprawie mieszkania

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

W nawiązaniu do artykułów pojawiających się na niektórych elbląskich portalach internetowych informuję, że rzeczywiście jako pierwszy poinformowałem mieszkańców o nieprawidłowościach, do których mogło dojść podczas zamiany mieszkań, w wyniku których rodzina byłego wiceprezydenta miasta Tomasza Lewandowskiego pozyskała ponad 140-metrowy lokal przy ul. Traugutta w Elblągu – informuje prezydent Jerzy Wilk.

Zrobiłem to na sesji Rady Miejskiej w dniu 11 marca bieżącego roku. Uzyskawszy informację na temat tej transakcji uznałem, że moim obowiązkiem jest wyjaśnienie tej sprawy i potwierdzenie, czy te wiadomości są prawdziwe. Osobę piastującą tak wysokie stanowiska jak wiceprezydent powinna cechować uczciwość, wiarygodność i zaufanie społeczne. Informacje o atrakcyjnym mieszkaniu, które zajęła bratanica wiceprezydenta, w mojej opinii mogła podważać zaufanie do wiceprezydenta.

Byłem zszokowany tą sytuacją. Mieszkańcy Elbląga, w tym wielodzietne rodziny, czekają latami na przyznanie mieszkania komunalnego. Tymczasem taki lokal w wyniku zamiany otrzymuje bezdzietne małżeństwo mieszkające w Gdańsku. Dlatego na sesji złożyłem stosowną interpelację. Uważam również, że mieszkańcy mogliby mieć do mnie pretensje, gdybym nie zajął stanowiska w tej sprawie.

Pragnę także przypomnieć, że prokuratura prowadzi postępowanie w celu ustalenia, czy podczas transakcji zamiany mieszkań nie doszło do złamania prawa. Więc jako ówczesny wiceprzewodniczący Rady Miejskiej nie mogłem postąpić inaczej, gdyż sam naraziłbym się na konsekwencje prawne.

Jerzy Wilk

oceń wątek 4 9 zgłoś do moderacji
2013-11-22 15:28 75%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Maro
Najwiekszy oszust i klamca oj nieladnie panieWilk...
odpowiedz oceń post 15 5 zgłoś do moderacji
2013-11-22 15:34 76%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Któryś na liście Wilka?
Przecież ten bełkot kupy się n9ie trzyma! Czynsz za mieszkanie wynosi około 1200 zł jaka wielodzietną rodzinę na to stać? Ty nie troluj bo, jak ja powiadomię służby o ewentualnych nieprawidłowościach dziewico moralna to lud parsknie śmiechem! Szkoda, że taki nadgorliwy nie byłeś w powiadamianiu o nie prawidłowościach w ELSINI
odpowiedz oceń post 13 4 zgłoś do moderacji
2013-11-22 15:48 78%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez xxl
Panie Preydencie a jak było w sprawiie pańskiego 120m. mieszkania od Pana Słoniny. Niech Pan nie zasłania się chorobami członków rodzibny , tylko opisze sprawę zgodnie z prawdą. Przed sądem powinny pąść pytania dotyczące ulotki referendalnej i finasowania GR. Zgodnie z Pana słowami, włodarza powinna cechować ucziwość, wiarygodność i zaufanie. Czy te cechy dotyczą równiez prezydenta a nie tylko vice? Juz szykuję sie na rozprawe .Do zobaczenia 16 stycznia.
odpowiedz oceń post 14 4 zgłoś do moderacji
2013-11-22 17:03 78%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Rafal
Same ,,blefy" panie prezydencie.PiS przoduje w tego typu zapytaniach.Po obrzuceniu blotem ludzi szybko umywacie rece czyt.,,elblaskie tasmy prawdy".Profesor Rońda dal temu przyklad.W blefowaniu i klamstwach na temat rzekomego zamachu az wlos na glowie sie jezy...
odpowiedz oceń post 14 4 zgłoś do moderacji
2013-11-22 17:10 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez elo
PO-p lista sie zaczela :-)
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-11-22 17:20 76%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Jaki to poczciwy i dobroduszny jest ten pan Wilk i przenigdy nie miał wygórowanych ambicji. Nie stać nas na utrzymywanie pana Wilka.
odpowiedz oceń post 13 4 zgłoś do moderacji
2013-11-22 21:20 0%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Wilk przy Nowaczyku jest skapy jak dwaj Szkoci co chodzą w jednym bucie. Poł rku urzęduje a jeszcze nie pojchał do Chin ani nawet do Dubaju. Są ludzie dla których stanowisko to "latający dywan" i są tacy co potem muszą ten dywan trzepać. Ja jednak wyżej cenię tych drugich...
odpowiedz oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
2013-11-22 21:35 75%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Uwielbiający Mariuszka
Ale zdążył podarować szkołę katolicką i oddać biednemu Olsztynowi 17;5 mln zł . Rzeczywiście chytrus , zapałkę na pół a pół litra na raz. co do mieszkania - Kto mieczem wojuje...
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2013-11-22 21:44 71%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez er
Seppupu znów nadaje!Panie Wilk- bo nie nazwę pana "prezydentem"-oby sąd w końcu ukrócił te niegodziwości.Tego panu życze, w imieniu elblążan.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-11-22 21:44 63%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez v1
Wystarcz zagrożenie składania zeznan pod przysięgą, a Pan Wilk wystosował oswiadczenie. Jakość nerwowo sie zrobiło. Dla mnie jest ważne aby padły pytania o finansowanie ulotki i kampanii referendalnej. Do zobaczenia Panie Prezydencie 16 stycznia. Niech wygra prawda i sprawiedliwość.
odpowiedz oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
2013-11-22 21:53 73%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez pamiętliwy
Biedulek,taki niewinny a na pomówieniach doszedł do władzy,jest Pan złym człowiekiem , w czasie kampani zrobił Pan wiele złego
odpowiedz oceń post 8 3 zgłoś do moderacji
2013-11-22 23:36 67%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Vicelar
Oj nieładnie,nieladnie. A ja też mu uwierzyłem - przepraszam elblążan.Nigdy więcej.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-11-22 23:38 50%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez Violetta
Czytając niniejszą wypowiedź przypomiałam sobie zdarzenie sprzed miesiąca: kiedy zobaczyłam w pokoju mojej 5 letniej córeczki papierek po czekoladce, powiedzoałam jej,iż mam dowody na to że zjadła czekoladkę która schowana byla w szafce. Ona odpowiedziala: Owszem, wyjęła czekoladkę (jako pierwsza), ale jej zamiarem nie było jej zjedzenie;lecz skoro ją miała już w rączce to skorzystała z okazji aby ją zjeść. Rozbroiła mnie sądząc że jestem tak naiwna, że jej uwierzę. Podobieństwo postaci i zdarzeń jest czysto przypadkowe.
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-11-23 00:18 40%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez awa
Jakoś mnie nie przekonał. Czy będzie zeznanie pod przysięgą? Kiedy i gdzie odbędzie sie rozprawa?
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2013-11-23 04:52 0%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Drogi V1 widzę że nie masz elementarnego pojęcia o ustroju sądów i ich dziłaniu . Pan Wilk tylko na podstawie tego co ty ... piszesz może się uchylić od odpowiedzi na każde pytane więc najpierw PO-myśl potem pisz. A co do "Ulotki" to przez zupełny przypadek nie ma ona nic wspólnego z przedmiotm sprawy jaką jest mieszkanie przy ul. Traugutta stąd każdy Sąd takie pytanie z urzędu uchyli jako niezwiązane ze sprawą. Ojojaj gdzieś ty się chwał w Nigerii ?
odpowiedz oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
2013-11-24 12:54 75%
16
odpowiedziano ponad rok temu przez Karabasz
Wszystkowiedzący Maryjusz się odezwał. Nie udawaj takiego mądrego Maryjuszu, gdybyś taki był mądry to byś co innego w życiu robił, ale skoro robisz to co robisz i w jaki sposób, to łatki głupca nigdy się nie pozbędziesz. Zajmij się chłopie szydełkowaniem, większy pożytek z ciebie będzie, polityka nie dla ciebie, gdyby wyeliminować wszystkich pokroju Lewandowskiego z możliwości wpływania na nasze życie od razu w tym kraju żyło by sie normalnie! A tak, niestety nie ma kogo wybierać, to się wybiera coraz głupszych!
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
Gość
2013-11-24 11:14 50%
17

Ok

odpowiedziano ponad rok temu przez Ciekawski

Kiedy ktoś sprawdzi skąd była ekipa i za czyje pieniądze był zaczety remont

odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź