najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-08-25 18:46 82%

Panie prezydencie kto kłamie? Oświadczenie współwydawcy elblag24

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Na naszą skrzynkę mailową przyszło oświadczenie Sebastiana Bona-Kuchejdy, współwydawcy portalu elblag24, w sprawie publikacji prezydenta miasta Jerzego Wilka. W związku z tym, że każdy ma prawo do polemiki i obrony swoich racji, publikujemy oświadczenie w całości.

Jerzy Wilk wystosował do mediów oświadczenie, w którym zarzuca portalowi elblag24 kłamstwa związane z budową domu przez żonę prezydenta. Pytamy więc pana Wilka kto kłamie, bo współwydawca elblag24 dokładnie zdaje sobie sprawę, że prezydent Elbląga ma problemy z pamięcią. "Oświadczam, że treści zamieszczane na portalu elblag24.pl dotyczące mnie i mojej rodziny są nieprawdziwe i naruszają moje dobra osobiste. Publikacje przekraczają granice dozwolonej krytyki, a ich celem jest zdyskredytowanie mnie w oczach mieszkańców." - napisał w oświadczeniu Jerzy Wilk.

Stanowczo podkreślamy, że informacje zawarte w naszej publikacji są prawdziwe i opierają się na faktach, z którymi ewidentnie ma problem obecny prezydent Elbląga Jerzy Wilk. Nikt inny jak obecny prezydent Elbląga, w czasie przed referendum, bardzo chętnie dzielił się informacjami z działalności poprzednich władz miasta. Co ważne - dzielił się tymi informacjami ze współwydawcą elblag24, Sebastianem Bona-Kuchejda, o którym dziś mówi, że kłamie i że został skazany za publikacje, których źródłem był... Jerzy Wilk.

- Pan prezydent kłamał też w sądzie twierdząc, że nic nie wie o tym żeby przekazywał mi informacje na temat np. mieszkania przy ulicy Traugutta, które pozyskała bratanica byłego wiceprezydenta Tomasza Lewandowskiego. - mówi współwydawca elblag24 Sebastian Bona-Kuchejda. - Pierwsza publikacja w tej bulwersującej wtedy sprawie pojawiła się po korekcie Jerzego Wilka. Przygotowany materiał do publikacji osobiście wysłałem do Jerzego Wilka, a ten dokonał poprawek i odesłał materiał do mnie. Tak elblążanie dowiedzieli się o tej sprawie. W sądzie, dopiero gdy przedstawiłem dowody, kopie listów mailowych, Jerzy Wilk nie wykluczył, że to jego korespondencja. Ewidentnie pan prezydent ma problem z pamięcią. W sposób haniebny dopuszcza się pomówień mojej osoby, bo za wszelką cenę będzie chciał utrzymać się u władzy, tak jak za wszelką cenę chciał odwołać poprzedniego prezydenta miasta.

Dziś Jerzy Wilk poinformował, że zamierza wystąpić na drogę sądową przeciwko mnie, jako autorowi publikacji związanej z budową domu Teresy Wilk. Pytam więc skąd Jerzy Wilk wie, że jestem autorem tej publikacji? Tym samym zaznaczam, że również zamierzam dochodzić swoich praw przed sądem, bo z kłamstwem i pomówieniami nie będę się godził. Szczególnie gdy chodzi o wypowiadane słowa przez polityków. Sprawą zajmuje się już nasza kancelaria prawna - dodaje.

Stawiamy więc otwarte pytania do Jerzego Wilka, aby wyjaśnił co jest nieprawdziwe w naszej publikacji. Czy to, że Teresa Wilk jest żoną prezydenta? Czy może to, że z małżonką pan Wilk nie ma rozdzielności majątkowej i wspólnie budują dom w Kamionku Wielkim na Wichrowych Wzgórzach? A może to, że małżonka prezydenta pracuje w instytucji podległej swojemu mężowi? Czy kłamstwem jest to, że oboje żyją z miejskich pieniędzy, bo ich wynagrodzenie za pracę wypłaca Urząd Miasta? A może kłamstwem jest to, że Jerzy Wilk jest prezydentem? Panie prezydencie co więc jest kłamstwem?

Sebastian Bona-Kuchejda
dziennikarz/współwydawca/director

oceń wątek 27 6 zgłoś do moderacji
2014-08-26 07:21 51%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez szefo
Bona już pokazał jakie jego artykuły są wiarygodne ostatecznie przegrywając sprawy z Nowaczykiem i Strzelcem. Nie ma więc podstaw aby temu Panu uwierzyć...
odpowiedz oceń post 19 18 zgłoś do moderacji
2014-08-26 07:40 63%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez 123456
dlaczego nikt nie podał że syn prezydenta też kupił tam działkę obok, olaboga
odpowiedz oceń post 12 7 zgłoś do moderacji
2014-08-26 07:45 63%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez bardziej rzetelnie
Wilk nie zasługuje na obronę ,sam nie przebierał w obrażaniu innych i grzebaniu w sprawach prywatnych w tzw taśmach .Pluł i ujadał jak najęty .Posłuchajmy tego jeszcze raz - nie oszczędzał nikogo - insynuował i wyśmiewał .Czy wyprze się swego głosu na taśmach .Tak rzucacie się do dziennikarza Kuchejdy - a kto informował pana Sebastiana ,kto umizgiwał się do prasy aby nękać polityków PO.Teraz winni są wszyscy tylko nie biedny Jerzy
odpowiedz oceń post 22 13 zgłoś do moderacji
2014-08-26 08:06 77%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez ziggy
Panie Lewandowski ciekawe dlaczego nie pisał Pan o prawie do prywatności kiedy wywlekano prywatne sprawy panów Nowaczyka czy też Kucharczyka. Gdzie wtedy byłeś Pan ze swoją moralnością
odpowiedz oceń post 23 7 zgłoś do moderacji
2014-08-26 08:10 50%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Kobi
Tylko ze te tasmy zostaly udowodnione ze to fotomontarz w samym sadzie ze to byl zlepek jego slow lub liter slow i zostalo to wklejone w jedna calosc
odpowiedz oceń post 11 11 zgłoś do moderacji
2014-08-26 08:13 12%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez KONKORDAT TO JEST TO A NIE TAM EMERYTURY, RENTY I PŁACE. BUDUJCIE KOŚCIOŁY I DAJCIE KASĘ NA NIE KLER DA WAM GŁOS NA WYBORACH
Te Wasze komentarze to dopiero ŹENUA !
odpowiedz oceń post 2 15 zgłoś do moderacji
2014-08-26 08:55 76%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez mieszkaniec Elbląga
Director kuchejda stwierdza - sprawą zajmuje się już nasza kancelaria prawna .
Nasuwa się pytanie , stać go na prywatną kancelarię prawną , a nie stać było na zapłacenie zasądzanych grzywien , które Sąd był zmuszony za każdym razem umorzyć w związku z jego nie wypłacalnością ????
Myślę ,że Sąd następnym razem weźmie tę okoliczność pod uwagę i wyda wyrok taki , aby kuchejda mógł go odbyć w całości , do czego przecież tak usilnie dąży !!
odpowiedz oceń post 19 6 zgłoś do moderacji
2014-08-26 09:11 67%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez może wreszcie.......
jeśli Wilk( nie należę do jego fanów) i właściciele klubu Yolo będą konsekwentni to Kuchejda pójdzie siedzieć. Ważne by adwokaci obu podmiotów wnieśli o zakaz prowadzenia działalności i wykonywania zawodu dziennikarza. Całe życie oszusta i przestępcy Kuchejdy to pasmo pomówień i oczernień. Przypomnę choćby dr Rzepę. Myślę ,że wiele osób zgodzi się ze mną że gazeta której tytułu nie chcę tu wymieniać powinna zniknąć z rynku a jej "współwydawca" (jak sam siebie określa) powinien znaleźć się tam - gdzie już od dawna powinien odpokutowywać wszystkie swoje winy (czytaj pierdzieć w pasiaki). Panie Kuchejda www.halicka 24. pl - dobry tytuł ?

odpowiedz oceń post 20 10 zgłoś do moderacji
2014-08-26 09:23 39%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Bob
Boli mnie to ze pan prezydent jest ciagle atakowany tylko dlatego bo reprezentuje liczaca sie partie ktora ma najwieksze poparcie i jej poparcie ciagle rosnie plus to ze jest to partia co jest ponad systemowa co moze cos zmienic a boja sie tego elitarne grupy interesow
odpowiedz oceń post 12 19 zgłoś do moderacji
2014-08-26 10:29 69%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez urnochód
O to cała prawda dzięki której Wilk wyrolował wszystkich i dopchał się do koryta w myśl "...bywie...ić tych z PO..." Kuchejda brawo taki oświadczeniami jesteś w stanie powoli i cięzką pracą zyskać na wiuarygodności, która straciłeś przed referendum "... dzielił się tymi informacjami ze współwydawcą elblag24, Sebastianem Bona-Kuchejda, o którym dziś mówi, że kłamie i że został skazany za publikacje, których źródłem był... Jerzy Wilk...." Otwórzcie wyborcy oczy bo PISlam nam grozi!
odpowiedz oceń post 20 9 zgłoś do moderacji
2014-08-26 13:20 77%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez kasaki
Kurczę, czy w okolicy nie ma ani jednego chętnego przyjrzenia się działalności "współwydawcy i directora" (ciekawe swoją drogą czego) przez pryzmat prawa prasowego? To byłaby chyba najprostsza droga poradzenia sobie z problemem. Jako pierwszy punkt np. "stopka redakcyjna". Czy e24 jest zarejestrowany sądownie (kiedyś był)? Co z zawieszeniem i wznowieniem wydawania? I inne takie proste pytania. Jakiś czas temu chciałam tu zapytać o to, kto jest redaktorem naczelnym e24, niestety komentarz się nie ukazał, nie wiem czemu, chyba zbyt słabo się orientuję w lokalnych subtelnościach.
odpowiedz oceń post 10 3 zgłoś do moderacji
2014-08-26 13:34 63%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Józef.P
co za.... ten Kuchejda
odpowiedz oceń post 10 6 zgłoś do moderacji
2014-08-26 13:43 82%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez Mila
Nie znoszę kłamstwa i obłudy.
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2014-08-26 17:53 22%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez prac.:-)zbku elblag
Panie BYŁY VICE PREZYDENCIE LEWANDOWSKI? NAJWYŻSZY CZAS ABYŚ PAN ZAMILKŁ? TO CO PAN WYPRAWIŁA Z ZB KU ŁĄCZNIE Z P?BYŁA DYR?KO ŻON! TO WSZYSCY WIEMY ONA UCIEKŁA ZNÓW DO GDAŃSKA BO ELBLĄSKI SĄD JUŻ CZEKA ZA ŚWIŃSTWO JAKIEGO SIĘ DOPUSZCZAŁA NA PANA POLECENIE PRZY KONTROLNYCH MANIPULACJA U ZARZĄDCÓW? SĄ JUŻ OŚWIADCZENIA OSÓB Z KONTROLI ZBKU! KTO I JAK MA BYĆ KONTROLOWANY ABY DOPROWADZIĆ DO BANKRUCTWA ZARZĄDCÓW NIERUCHOMOŚCI PAN ODPOWIE KARNIE ZA WSZYSTKO CO PAN I SPÓŁKA CHCIAŁA PRZEJĄĆ TEN NIEUK MAREK NAZIMEK TEŻ ODPOWIE KARNIE ZA WSZYSTKO CO NIEZGODNE Z PRAWEM !A ONI MIELI WSPARCIE WTEDY CICHO CIEMNEGO V CE DYR!ZBKU KTÓRY TERAZ O DZIWO MA NAPRAWIAĆ CO SPIESZYŁ RAZEM Z KO ZO N! PANIE PREZYDENCIE ZMIAN PAN W ZBKU DYREKTORA BO ONI PANA ZM MIENIA TAM SZYKUJĄ JUŻ OŚWIADCZENIA NA PANA PAN OTYM JESZCZE NIEWIELE WIE ! TAM SZYKUJĄ NA PIS STRATEGIE JAK WAS POKONAĆ! JESTEM W ZBKU PRACOWNICA DŁUGO I WIEM PO CO LEWANDOWSKI PRZESIADUJĄ Z DYREKTOR EM BO SŁYSZAŁAM WIELE
odpowiedz oceń post 5 18 zgłoś do moderacji
2014-08-26 20:23 78%
15
odpowiedziano ponad rok temu przez Beka
Naucz się pisać analfabeto, albo wracaj do szkoły. Zaśmieciłeś ekran i nic z tego zrozumieć nie można!
oceń post 18 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-08-28 06:52 7%
16
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Można zrozumieć i to dość dużo - jak się chce,,,,
oceń post 1 14 zgłoś do moderacji
2014-08-28 09:09 64%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez mercel
Właśnie,kto kłamie? Czy kuchejda mówi prawdę? Jeśli tak to skąd i za co ma tyle wyroków?
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2014-08-28 21:58 82%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez mam żal
Obaj panowie, czyli Wilk i Kuchejda, pracując ramię w ramie wyrządzili nam wszystkim wielką szkodę. Ich metody, czyli obrzucanie błotem przeciwników politycznych, wywlekanie jakiś prywatnych spraw, podjudzanie i szczucie doprowadziło do tego, że wielu ludzi, którzy mogliby się zaangażować w sprawy miasta, mają pomysły zwyczajnie się wycofuje, bo nie chcą być obiektem nieuczciwych ataków.
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź