najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Parafianie zbierają podpisy. Chcą dwukierunkowej ul. Krakusa
2013-12-11 06:20 83%

Parafianie zbierają podpisy. Chcą dwukierunkowej ul. Krakusa

rozpoczęty ponad rok temu przez Michał Libuda

Wierni z parafii św. Pawła zbierają podpisy w sprawie zmiany organizacji ruchu na ul. Krakusa. Wiąże się to z chęcią zmiany drogi z jednokierunkowej na dwukierunkową. Petycja ma zostać przekazana do Urzędu Miasta w przyszłym tygodniu.

Dawniej ulica ta była przejezdna w obu kierunkach. Zarówno przy wjeździe od strony Robotniczej i Poprzecznej. Mieszkańcy oraz tamtejsi duchowni proszą o zaangażowanie się w tą sprawę, ponieważ ewentualna zmiana wpłynie na sprawniejszą komunikację w tej okolicy.

Możliwy jest tylko wjazd od Robotniczej. Gdybyśmy chcieli wyjechać z Krakusa i dojechać do np. skrzyżowania przy Gimnazjum nr. 2 to musielibyśmy trochę nadłożyć jazdy. Są dwie propozycje. Pierwsza to przejazd do ulicy Browarnej potem Brzeskiej. Trzeba czekać na dwóch skrzyżowaniach świetlnych. To dodatkowe około 1,5 km. Druga to 1 km i trasa ulicą Obrońców Pokoju.

Czy ten projekt ma szanse powodzenia? Jeżeli mieszkańcy są zainteresowani takim pomysłem mogą składać podpisy kontaktując się z parafią. Będą również zbierane po niedzielnych mszach świętych.

oceń wątek 5 1 zgłoś do moderacji
2013-12-11 08:00 63%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez olek-sy
Żeby się nie zdziwili jak to im usprawni komunikację. Wystarczy spojrzeć co się dzieje po mszach w niedzielę, ile samochodów spod kościoła wyjeżdza. Jak będzie dwukierunkowa, to będą stać i stać i stać... aż uda im się wyjechać.
odpowiedz oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
2013-12-11 08:44 40%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez gość
Parafianie no ja nie mogę!!! Ludzie czy nie mogą się ATEIŚCI zajmować ważnymi sprawami w tym mieście tylko Kościelni albo mohery?!!!
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2013-12-11 10:08 50%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez mieszkanka
Dla mnie ten pomysł to jedna wielka abstrakcja. Zawsze ta ulica była jednokierunkowa (pomijając zamknięcie ul Krakusa z Browarną) I NIECH TAK POZOSTANIE!!!!!!!
Tym bardziej,że nikomu do tej pory to nie przeszkadzało i każdy jest już przyzwyczajony do takiej organizacji ruchu. Powiem tak JEST BEZPIECZNIEJ TERAZ NIŻ GDY BYŁA DWUKIERUNKOWA.
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-12-11 10:52 50%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Kubuś
...........zawsze PARAFIANOM coś przeszkadza - niech się pomodlą o szeroką drogę ......... czteropasmową . !!!!
odpowiedz oceń post 4 4 zgłoś do moderacji
2013-12-11 10:55 25%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez parafianin
Parafianie chodzą pieszo. Przecież pod kościołem brak miejsc parkingowych. Niedzielni kierowcy niech pomyślą czy jechać bo może być BUM i wtedy będzie płacz, że ta droga powinna być jednokierunkowa.

odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2013-12-11 19:45 50%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez mieszkaniec Elbląga
Słyszałem, że jednym z ważnych powodów jest niebezpieczny przejazd z ul. Poprzecznej na Obrońców Pokoju, jest tam dwukierunkowa ulica i linia tramwajowa. Poza tym paradoksalnie ul. Poprzeczna jest tak wąska, że może się nią przecisnąć tylko jeden samochód i to tam się tworzą korki każdego dnia, a jest to ulica dwukierunkowa. Jeśli ktoś chciałby popatrzeć na ulice Elbląga to sporo jest takich sytuacji, które jednak wołają o zmiany.
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-12-12 12:15 50%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez jasio
podpisałem,powinna być dwukierunkowa!!!!!!!!!!! nie będę tracił paliwa i czasu
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź