najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-06-04 09:55 63%

Paweł Fedorczyk: Wypowiedź Marii Koseckiej wyjątkowo niegrzeczna

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Słów kilka w odniesieniu do jednego z ostatnich „felietonów” radnej Marii Koseckiej. Jako że ocena sytuacji prezentowana przez radną nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością i jest wyjątkowo niegrzeczna, czuję się w obowiązku skomentować kilka przytoczonych tam informacji.

Z wyników ostatnich wyborów radna wyciąga przedziwne wnioski, ale chyba świadomie nie podaje poniższych faktów: w stosunku do poprzednich wyborów z 2009 r. PO straciła 11% głosów i 6 mandatów, podczas gdy PiS zyskał 5% i 4 mandaty, obie partie zdobyły obecnie po 19 mandatów, w naszym okręgu Karol Karski z PiS pokonał Barbarę Kudrycką z PO.

Z powyższego wynika, że troska radnej o kondycję PiS jest zupełnie zbyteczna. To już kolejny „felieton” radnej, w którym obraża obecnego Prezydenta zamiast napisać co dobrego dla miasta zrobiła sama. Jak to rozumieć – czy radna może współpracować dla dobra miasta i mieszkańców tylko wtedy gdy prezydent jest z PO? Czy w innym wypadku obraża się na mieszkańców? Wedle Marii Koseckiej nasze miasto zapada się w przepaść. Te słowa to wstyd. Jeżeli bowiem ta diagnoza jest prawdziwa, to wstyd dla radnej i rządzącej miastem przez 3 lata PO. W tym czasie dług Elbląga sięgnął 300 mln zł, czyli wzrósł prawie dwukrotnie od czasów Prezydenta Henryka Słoniny.

Niegodziwe jest obarczanie za to Prezydenta Jerzego Wilka, który rządzi miastem zaledwie od 10 miesięcy. Zdumiewa zarzut stawiany obecnemu Prezydentowi, że jedynie kończy wcześniej rozpoczęte inwestycje miejskie. Prezydent przez 10 miesięcy urzędowania min. zakończył trwającą inwestycję przy ul. 12 – Lutego, z powodzeniem kontynuuje inwestycję przy ul. Pocztowej czy rozpoczął budowę Centrum Rekreacji Wodnej. Wielokrotnie podkreślał on, że z dumą kontynuuje wysiłki poprzedników.

Krytykując Prezydenta w kwestiach inwestycyjnych byłoby uczciwiej jednak dodać wzmiankę o tym że: zarówno modernizacja ul. 12-Lutego jak i ul. Pocztowej to pomysły jeszcze Henryka Słoniny a nie PO, przez 3 lata nie rozpoczęto nawet budowy stadionu, nie zbudowano aquaparku a jedynie założono kosztowną spółkę o tej nazwie. Tego już radna z jakichś względów nie podaje bo musiałaby przyznać, że każdy kolejny Prezydent kontynuuje także inwestycje poprzedników.

To prawo Marii Koseckiej manifestować swe przywiązanie do PO. Nie można jednak przy tym permanentnie obrażać osób mających inny pogląd na sprawy Elbląga. Chyba nie temu służy sprawowanie mandatu radnego?

Paweł Fedorczyk
Przewodniczący Klubu Radnych PiS

oceń wątek 57 33 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 10:04 23%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Pani Kosecka jest nade wszystko niekompetentna a jej złośliwości to drobnostka -....
odpowiedz oceń post 11 37 zgłoś do moderacji
2014-06-04 11:17 82%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Jacek Kopytko
Czy jak podniosę dziś klapę od kibla to pana tam nie będzie bo chce mi się kupę a nie lubię jak mnie ktoś podgląda od spodu. :-D
oceń post 32 7 zgłoś do moderacji
2014-06-12 11:18 0%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez zażenowany
Tak czy siak nie dziwię się Panu, częściowo mogę się z Panem zgodzić co do wypisywania komentarzy prawdziwych, ja powiem, że w PO nie powinny sie tam znaleźć osoby, które kompletnie nie znają sie na polityce, a siedza po to by sie tylko nachapać hajsem, dla mnie tacy ludzie nie istnieja, i powiem szczerze, w Platformie jest pare osob godnych do reprezentowania tej partii, ale na pewno nie w Elblągu, nie w Warmii i nie na Mazurach, gdyby tak licząc w procentach ile ludzi godnych tam sie znajduje w tej partii to wyliczyłbym 15% na 100%, to bardzo malo, reszta to sa tzw. pseudo politycy, pseudo platformowcy.
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-06-04 10:26 70%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Aisza Kediv
Łubu - dubu - niech nam żyje prezes naszego klubu - to byłem ja Paweł Fedorczyk
Przewodniczący Klubu Radnych sPiSku. "Dzień bez wazeliny jest dniem straconym"
odpowiedz oceń post 28 12 zgłoś do moderacji
2014-06-04 10:29 83%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez gunnar
Panie Pawle. Spójrzmy na to inaczej. Platforma pod dwóch kadencja przy władzy w kraju, nadal wygrywa z agresywną opozycją (PiS), która ucieka się do wszystkiego - populizmu, przeinaczania faktów, ataków na wszystko i wszystkich. SLD-PSL czy AWS-UW nie przetrwały przy władzy dłużej niż jedną kadencję. A teraz spójrzmy na nasze podwórko. W 2013 r. referendum i odwołanie władz miasta, mimo nagonki jednej z gazet na PO i aktywności spluwaczki internetowej, czyli Mariusza Lewandowskiego, kandydatka PO w drugiej turze przyspieszonych wyborów prawie pokonuje Jerzego Wilka, zabrakło kilkuset głosów. I teraz wybory do Parlamentu Europejskiego - ta znienawidzona przez elblążan (jak próbuje nam wciskać Mariusz Lewandowski) Platforma wygrywa wybory w Elblągu, w województwie i w Polsce. Więc niestety panie Pawle, pana argumenty mnie nie przekonują.
odpowiedz oceń post 33 7 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 10:48 8%
6
Zechce mi Pan wyjaśnić ową "internetową spluwaczkę " ? Jeśli uważa Pan że fakt iż politycy Platformy opluwali moją osobę pod anonimowymi pseudonimami dodaje im powagi i czyni ich zachowanie godnym to proponuję się leczyć psychiatrycznie. Wynik wyborów to niestety wynik nakładów poniesionych z budżetu na działanie partii czyli ewidentny skok polityków na kasę państwa. Ta znienawidzona Platforma dostała kilka procent z ogółu uprawnionych i straciła w skali kraju niemal 1/3 swoich eurodeputowanych. Takich sukcesów faktycznie wypada działaczom tej partii życzyć i gratulować. W następnych wyborach Platforma pewnie uzyska mniejsze poparcie od KNP i nie zdziwię się jak wtedy Pani Kosecka zostanie fanką Korwina Mikke....
oceń post 3 37 zgłoś do moderacji
2014-06-04 10:35 38%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez miszmasz
No chyba jest prawo, którym należy się posłużyć, często ta pani dzieli społeczeństwo swoja pisaniną. Przeważnie tak bywa, że Ci co byli w jednym ugrupowaniu ta pani w PIS, a potem przechodzą do drugiego ugrupowania ta pani do PO - to chcą się po prostu wykazać, ale są pewne granice.
odpowiedz oceń post 17 28 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 10:39 9%
8

Komentarz niezgodny z regulaminem redakcji
odpowiedz oceń post 3 32 zgłoś do moderacji
2014-06-04 16:16 83%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez Blekota
Mariusz co znowu nabluzgałeś, że nie zamieścili twojego komentarza? Panie redaktorze nie można by tej szczekaczce odciąć rąk od klawiatury? Po co nie zamieszczać komentarzy skoro mozna dać bana i sprawa załatwiona. Chama się kultury nie nauczy!
oceń post 19 4 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 16:40 4%
10
Bardzo słuszna uwaga - proponuję by oduczanie się od chamstwa zaczął Pan od siebie. Co napisałem będzie miał Pan okazję sprawdzić po wyroku Sądu Apelacyjnego w Gdańsku który oceni czy redakcja miała podstawy do usunięcia mojej wypowiedzi. Do tego czasu może Pan prosić Red Pszczółkowskiego o wyjaśnienia. Ja oczywiście opublikuję te komentarze ale po ich ocenie przez Sąd.
oceń post 1 23 zgłoś do moderacji
2014-06-04 16:56 82%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez Człowiek
Nic dodać, nic ująć. Po prostu totalny i..... Dlaczego rodzina nie odda go na przymusowe leczenie ?
oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
Marcin Pszczółkowski
2014-06-04 16:58 86%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski
Panie Lewandowski, Pan dobrze wie, dlaczego Pana komentarz się nie pojawił. Proszę uważać na słowa i dyskutować w sposób merytoryczny w zakresie, którego dotyczy zamieszczony tekst prasowy.
oceń post 19 3 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 17:13 0%
13
Nie wiem Panie Pszczółkowski ale będzie okazja rozstrzygnąć to przed Sądem . O ile ma Pan wrażenie że jakakolwiek moje oświadczenie jest niezgodne z prawdą ma Pan prawo o to zapytać natomiast nie ma Pan prawa decydować co w moim poście przekazuję a co nie. To się nazywa wolność słowa i o ile Pan wiele faktów przez Czytelnikami ukrywa to nie bardzo może Pan tego wymagać od mojej osoby. Byłby Pan przy okazji uprzejmy wyjaśnić dlaczego zablokował Pan publikacje mojego bloga w dziale blogów na Pana stronie ? Są wpisy wcześniejsze a moje przez przypadek oczywiście się nie pojawiają ... Ma Pan w redakcji stado zdziczałych krasnoludków ?
oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
eijk
2014-06-04 22:17 75%
14
odpowiedziano ponad rok temu przez eijk
Pana wpis w blogu dalej funkcjonuje. To czy będzie on widniał na głównej stronie serwisu pozostawiamy swojej decyzji, z której tak się składa, nie musimy się tłumaczyć. Jeśli chce Pan w serwisie opublikować swoje treści i mieć wpływ na ich widoczność w określonych dniach - polecam wykup artykułu - treści sponsorowanych. Zapraszam do działu reklama (w stopce strony).
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 22:56 0%
15
W przeciwieństwie do Pana Wcisły nie dysponuję środkami na reklamę dlatego jedyną moja bronią jest prawda. Czy się obroni - pokarze czas i czytelnicy. Ale ma Pan rację że do decyzji Redakcji należy co wrzuca na stronę główną pod tym jednak warunkiem że jest to ta sama procedura dla wszystkich wpisów . Na razie nie jest co potwierdza nierówne traktowanie czyli dyskryminację... Treści sponsorowanych w portalu nie brakuje pozwolę sobie zatem nie iść tą drogą - mam własną.
oceń post 0 5 zgłoś do moderacji
eijk
2014-06-05 00:30 67%
16
odpowiedziano ponad rok temu przez eijk
Procedura jest taka sama dla wszystkich. Proszę wskazać innego użytkownika i posiadacza bloga, którego wpisy przeszkadzają Panu i innym użytkownikom a zostanie on zdjęty z pierwszej strony serwisu. O zdjęcie Pana twórczości z naszego serwisu regularnie upraszają się użytkownicy za pomocą komentarzy i e-maili. Pana komentarze, nawet jak już zdarza im się ład merytoryczny, zwykle zawierają typowe hejterstwo polityczne. Serwis i wydawcy mają na uwadze dobro większości użytkowników, i to ich głos może ostatecznie spowodować całkowitą blokadę Pańskich wypowiedzi. Proszę słowa blokady nie mylić z cenzurą. Jeśli Pan sobie życzy możemy uruchomić demokratyczną ankietę na ten temat?
oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-06-05 11:26 60%
17
odpowiedziano ponad rok temu przez Naczelny krytyk
Ja w ogóle bym tego osobnika tu zbanował. Zamiast jego banialuk wolę czytać bluzgi, których w moich komentarzach nie brakuje a i innych komentujących niecenzuralne wyrażenia mi nie przeszkadzają, natomiast bełkot i analfabetyzm tego człowieka tak mnie jak i pewnie innych normalnych ludzi doprowadzają do stanu trudno określić jakiego. Nie wiadomo czy się śmiać, płakać, pochlastać się czy też uważać, że takie głupoty pisze koń, który mówi a nie człowiek. :-D
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-06-05 21:36 57%
18
odpowiedziano ponad rok temu przez Boczek
Jestem za - pokażmy temu hejterowi PiSu środkowego palca, bo zdaje się nie rozumie tego, że ludzie nie chcą czytać jego wypocin. Ankieta wskazana, jest demokracja, niech wypowiedzą się czytelnicy.
oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2014-06-04 10:57 41%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez lokalny patriota
Żadne wasze tłumaczenia i liczenie głosów w kontekście wyniku wyborczego nie znajdują odniesienia do wyborów w Elblągu które sromotnie przegraliście jako PiS - przypomnę 10% na korzyść PO. Takie są fakty, to były głosy konkretnych wyborców, którzy ocenili tym samym rządy Wilka i PiS-u w Elblągu. Odpowiedź w tym miejscu Pana Fedorczyka wzbudzić może jedynie politowanie i żałość.
odpowiedz oceń post 34 48 zgłoś do moderacji
2014-06-04 14:14 37%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez niedługo wybory
Członkom PIS puszczają nerwy,prawda boli.Żałośni jesteście w tych swoich wywodach . Trzymamy kciuki za takich ludzi jak Maria.Niedługo wybory ,będzie bolała przegrana PIS.Co zrobi Wilk pójdzie na zwolnienie
odpowiedz oceń post 29 49 zgłoś do moderacji
2014-06-04 14:54 21%
21

To, że niedługo wybory to już można poczytać, Ta pani wyjatkowo zaczyna być aktywna no i ma za sobą neta.Też nie wróżę wygranej dla PIS, ale to mnie nie interesuje. Dla PO tez nie widzę miejsca i mam nadzieje, ze ludzie to zrozumieją, że zawsze będzie tylko walka między tymi ugrupowaniami,a sprawy Elblaga to na dalszym miejscu.
odpowiedz oceń post 8 30 zgłoś do moderacji
2014-06-04 16:30 78%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez niedługo wybory
Lewandowski nie jesteś na debacie albo na spotkaniu z twoim wodzem ,więcej twoich wpisów i PIS popłynie
odpowiedz oceń post 21 6 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 16:43 16%
23
Jeśli pyta Pan o Tomasza Lewandowskiego to nie wiem kto jest jego wodzem / przepuszczam że Jerzy Wcisła i Donald Tusk / jeśli zaś chodzi o mnie to nie mam "wodza" i jakoś mi do niego nie pilno....
oceń post 4 21 zgłoś do moderacji
2014-06-04 19:50 25%
24

Niema tu żadnych merytorycznych komentarzy, piszcie sobie i się dowartościowujcie ile chcecie,taka ta strona.
odpowiedz oceń post 4 12 zgłoś do moderacji
2014-06-04 20:37 27%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Radny Fedorczuk atakując panią Radną, broni coś, czego bronić się nie da. Przecież pan Wilk zdobył ten kontrakt pracy na podstawie "programu obiecanek". I z tego jest rozliczany, a nie z kończących się prac rozpoczętych przez poprzedniego prezydenta i przebiegających zgodnie z harmonogramem. Odpowiedź Radnego jakoś dziwnie przypomina wcześniejszą "ripostę" pana Wilka. Widać, że PiS ma jednego dyżurnego odpowiadającego?
odpowiedz oceń post 17 46 zgłoś do moderacji
2014-06-04 21:50 80%
26

odpowiedziano ponad rok temu przez obiektywny
Statystyki to takie fajne coś, że zawsze każdy może interpretować je na swój sposób. PO po klęsce ekipy Nowaczyka potrzebuje sukcesu. NIestety wynik eurowyborów nijak się ma do głosowania samorządowego. Ludzie mają krótką pamięć i doskonale jeszcze pamiętają, jak wyglądały rządy PO - arogancja, prywata, nieliczenie się z ludźmi. Jerzy Wilk to zupełnie inna klasa rządzenia. I my, elblążanie to odczuwamy. Pewnie, że chciałoby się więcej i lepiej., ale bądźmy realistami. PO przez 2,5 roku zdążyła naobiecywać. A od Wilka żąda się załatwienia wszystkich problemów społecznych w rok.
odpowiedz oceń post 44 11 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-04 22:40 1%
27
Nie do końca ma Pan rację - pamięć ludzka sporo wypiera. Jerzy Wcisła dostał poparcie 7 razy większe w 5 razy większym elektoracie. To oczywiście zasługa nakładów na reklamę i kasowania przez dziennikarzy informacji o jego porażkach i niepowodzeniach. Niestety przychody z reklam Platformy są zbyt silnym magnesem by mówić prawdę o kandydatach tej partii . Na szczęście prawdę mówią media krajowe pokazując na przykład hulaszcze szkolenie pracowników Szpitala Wojewódzkiego w takcie których głównym tematem zajęć jest spożywanie i anatomia koleżanek... Ale socjotechnika robi swoje - twarz po fotoszopie i wynik leci w górę oż do ....2 % uprawnionych. Gratulacje...... A ja chętnie zapytam o ich opinię owe 98 % ....
oceń post 1 70 zgłoś do moderacji
2014-06-06 13:09 27%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez obiektywny
to wredna zawistna i niedobra kobieta jest!!!! niech spada do garów[niewiem jak się sprawdza w kuchni] bo w polityce sie nie sprawdza!! niech w domowym zaciszy przeżywa menopauze i demencje starczą
odpowiedz oceń post 3 8 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-06 22:28 0%
29

https://www.youtube.com/watch?v=DLXvVRanUrY a jednak miał Pan rację....
odpowiedz oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź