najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-02-22 19:08 25%

Pikieta pod szpitalem w sprawie zakazu aborcji

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Kilkanaście osób – przeciwników aborcji pikietowało dziś przed Wojewódzkim Szpitalem Zespolonym w Elblągu. Jak mówią organizatorzy akcji z Fundacji PRO „chcą zwrócić uwagę na to, że w szpitalach zamiast leczyć zabija się dzieci”.

Kilkanaście osób w żółtych koszulkach i kilka starszych pań. Religijne śpiewy i rozdawanie ulotek. To już kolejna akcja Fundacji PRO w sprawie aborcji w naszym kraju. Przeciwnicy usuwania ciąży wskazują, że takie sytuacje zdarzają się w polskich szpitalach, a według nich lekarze powinni leczyć, a nie przyczyniać się do śmierci nienarodzonych dzieci.

Poprzednio aktywiści Fundacji PRO pikietowali przed Katedrą na Starym Mieście. Także tu mieli ze sobą transparent, na którym obok zdjęcia z martwego płodu umieszczono zdjęcie poseł Elżbiety Gelert.

Zainteresowanie akcją było niewielkie. Wchodzący i wychodzący ze szpitala brali ulotki, jednak nie zatrzymywali się, aby porozmawiać o tym problemie.

oceń wątek 2 6 zgłoś do moderacji
2014-02-22 19:57 33%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez klopsik
Ten artykuł to jako rzecznicy szpitala czy dziennikarze piszecie?
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
eijk
2014-02-22 21:06 50%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez eijk
elblag.net ani idealmedia nie są rzecznikami szpitala
oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2014-02-22 20:15 64%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Live
Pikietowały starsze Panie, które zapewne odchowały już swoje zdrowe dzieci. I młodzież, która raczej dzieci jeszcze nie ma. Ale czy ktoś z tych osób ma pojęcie czym jest opieka nad chorym dzieckiem, wymagającym 24 godzinnej opieki bez snu, odpoczynku i braku możliwości dostania się do lekarza? Nad dzieckiem z upośledzeniem tak wielkim, że każdy oddech, ruch to ból. Przeżyjcie rok z takim dzieckiem, nie śpijcie tydzień czuwając się nim. Potem możecie powiedzieć, że jesteście obrońcami życia za wszelką cenę, własną cenę....
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2014-02-22 20:42 64%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Eus
Pogonić zadymiarzy z terenu szpitala. Oszołomi religijni niech pikietują pod kościołem, a szpital to nie plac Lenina gdzie wiecowano.
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2014-02-22 21:06 71%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez men77
Te stare baby nie interesuje los głodnych, błąkających się dzieci. One przejmują się płodami. Po urodzeniu się dzieci to już sprawa rodziców, a to co w brzuchu matki to sprawa posłów i rządu? Hipokrytki z różańcami, a co powiecie na księży pedofilów? Może tak pikieta pod kurią?
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-02-22 22:29 56%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Ololo
Psychole w moherowych beretach wyszły na ulice. Szkoda, ze jest tylko jeden oddział psychiatryczny w Elblągu, bo psychicznie chorych jest 5razy tyle co miejsc!
odpowiedz oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2014-02-23 01:49 11%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Krzychu
Brawo pikietujący! Tak trzymać!
odpowiedz oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2014-02-23 09:04 50%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez wiaaal
Chciałeś napisać:"tak trzymać transparent?".Ja poproszę zdjęcie jednej z tych paniuś,bo też z nią chcę zrobić transparent-Stop głupocie. Prześlecie mi?Czy mam sam skądś wziąć,jak te babcie zdjecia pani Gelert?
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-02-23 09:02 40%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez qqqq
Rany,kto wreszcie pogoni za pomocą przepisów prawnych tych starszych zadymiarzy? A może byście tak panie pomogły jakiemuś konkretnemu dziecku? Czy naprawdę normalny obywatel musi znosić te horrory.Ja sobie tego nie życze.
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-02-23 14:48 33%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez men77
Dlaczego nie ma mojego komentarza? Nie pisałem obraźliwie. Napisałem tylko, że to nagonka PiS-u na poseł Gelert. Takich komentarzy też nie umieszczacie????
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-02-23 21:18 0%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez wojtekmk
Na pikiecie tym razem nikogo z pis - u nie było. Pikieta zebrała zwolenników życia. Przeciwników mordowania dzieci przed ich narodzeniem! Dzieci należy kochać nie zabijać!!! Ludzie opamiętajcie się! Każdy w naszym kraju ma prawo do swoich poglądów i ich wyrażania. Pikieta nikogo nie obraża mówi o głosowaniu posłów w taki a nie inny sposób. Dla przykładu Poseł Niesiołowski też głosował za obecną ustawą - zabijanie nienarodzonych, tylko dla tego ze są chore. Przechodząc obok Łódzkiej pikiety z jego zdjęciem uśmiechnął się i podążył do kościoła. Gdzie sumienie tego człowieka?
odpowiedz oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2014-02-24 11:05 0%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez ~Roldek
Na zdjęciu to ja widzę raczej młode osoby. I bardzo dobrze, że tak jest. Bo przełamują głupi stereotyp starszej moherowej Pani. Swoją drogą przypominam Wam drodzy obrażający. Każdy z Was ma babcie. A moher to wełna szlachetna. Więc jeśli ktoś pogardliwie się do starszych Pań odnosi, biorąc zły przykład z Pana Premiera, to jest zwykłym niewychowanym chamem :)
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź