najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
piotr44
2016-07-20 06:52 100%

Plytki do salonu

rozpoczęty ponad rok temu przez anka38383

Witam wszystkich!! 
Mam wielki problem odnoście płytek podłogowych do salonu wyglądających jak panele, fug, zastosowania, gatunku, ścieralności.. 

Mieszkam w bloku, w salonie mam deski - sosne (bardzo miękkie drewno - nie polecam) i chciałabym zmienić podłogę na coś oryginalnego i wytrzymałego. Wiem że parkiety są najtrwalsze ale niestety nas nie stać na ten interes ;-/ bo z tego co się orientuje to najtrwalszy jest dąb.. a cena za dorbry dąb mnie powala ;-P Panele są w cenie, są ładne ale za bardzo się rysują i gdy cos się wyleje to nie wygląda za dobrze, a dodam że planujemy w niedalekiej przyszłości dzieci i psa  i pomyślelismy o płytkach z tym że mój problem wynika z tego że chcialabym dać jasne, ale nie wiem czy fuga nie będzie po czasie źle wyglądać, bo przecież to salon gdzie często się przebywa i myję podłoge i chce uniknąć chodzenia ze szczoteczką i czyszczenia ;-P a z drugiej strony ciemne będa za ciemne. I przy kupnie czym mam się najbardziej kierować?? 

oceń wątek 2 0 zgłoś do moderacji
piotr44
2016-07-20 11:41 0%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Martama

Ja na Twoim miejscu dałbym tutaj fugę w beżach tak aby się nie wyróżniała. Najlepiej w kolorze najciemniejszej płytki.  Co do płytek to ciekawą kolekcję ma Tubądzin, jst to kolekcja płytek Korzilus:

http://www.tubadzin.pl/collection/449

Płytki prezentują się praktycznie tak samo jak drewno i jednocześnie sa wytrzymałe. Również mam zwierzaki i w mieszkaniu, w którym są zwierzaki faktycznie o wiele lepiej spisuja się płytki drewnopodobne niż panele. 

odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
marek99
2017-06-11 11:11 0%
2

dobry panel

odpowiedziano ponad rok temu przez marek99

przed wszystkim najważniejsza jest wytrzymałość panela

dobrej jakości panele
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź