najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2016-07-20 06:52 | 100% |
Witam wszystkich!!
Mam wielki problem odnoście płytek podłogowych do salonu wyglądających jak panele, fug, zastosowania, gatunku, ścieralności..
Mieszkam w bloku, w salonie mam deski - sosne (bardzo miękkie drewno - nie polecam) i chciałabym zmienić podłogę na coś oryginalnego i wytrzymałego. Wiem że parkiety są najtrwalsze ale niestety nas nie stać na ten interes ;-/ bo z tego co się orientuje to najtrwalszy jest dąb.. a cena za dorbry dąb mnie powala ;-P Panele są w cenie, są ładne ale za bardzo się rysują i gdy cos się wyleje to nie wygląda za dobrze, a dodam że planujemy w niedalekiej przyszłości dzieci i psa i pomyślelismy o płytkach z tym że mój problem wynika z tego że chcialabym dać jasne, ale nie wiem czy fuga nie będzie po czasie źle wyglądać, bo przecież to salon gdzie często się przebywa i myję podłoge i chce uniknąć chodzenia ze szczoteczką i czyszczenia ;-P a z drugiej strony ciemne będa za ciemne. I przy kupnie czym mam się najbardziej kierować??
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2016-07-20 11:41 | 0% |
Ja na Twoim miejscu dałbym tutaj fugę w beżach tak aby się nie wyróżniała. Najlepiej w kolorze najciemniejszej płytki. Co do płytek to ciekawą kolekcję ma Tubądzin, jst to kolekcja płytek Korzilus:
http://www.tubadzin.pl/collection/449
Płytki prezentują się praktycznie tak samo jak drewno i jednocześnie sa wytrzymałe. Również mam zwierzaki i w mieszkaniu, w którym są zwierzaki faktycznie o wiele lepiej spisuja się płytki drewnopodobne niż panele.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2017-06-11 11:11 | 0% |
przed wszystkim najważniejsza jest wytrzymałość panela
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |