najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2014-11-27 22:36 54%

„Polecą bomby za zerwanie plomby” – zobacz zdjęcia i film

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Na szumnie zapowiadany „Elbląski Majdan” przybyło raptem około stu osób. Głównie byli to młodzi ludzie, którzy w rękach trzymali przeróżne transparenty mówiące o nieudolności PKW i fałszerstwie wyborczym. Padło zapewnienie, że jutro tj. 28 listopada zostanie złożony do sądu protest wyborczy.

Kazimierz Falkiewicz, Sebastian Bona-Kuchejda, Borys Tucki, Edmund Szwed, Łukasz Nosarzewski, Michał Szydlarski, Lech Kraśniański – to postacie, które w rolach liderów pojawiły się na Marszu. Przebiegł on spokojnie, w eskorcie policji oraz firmy ochroniarskiej „Skorpion”. Nie zabrakło transparentów, na których mogliśmy przeczytać: „Batmanie ocal Elbląg”, „Putinowska demokracja”, „Z konstytucji robią sałatę” czy też „Polecą bomby za zerwanie plomby”. Tłum natomiast skandował hasła „Gdzie jest Wilk?!” oraz „Je**ć, je**ć TVN”.

Marsz przeszedł ulicami Elbląga począwszy od ul. Grunwaldzkiej, przez Hetmańską, a następnie pod Urząd Miejski na ul. Łączności. Tam przemawiał m.in. wydawca elblag24 oraz Edmund Szwed, kandydat Obywatelskiego Elbląga na urząd Prezydenta Elbląga.

Zapraszamy do naszego materiału foto/video. Relacja LIVE do zapoznania się na naszym kanale Twitter:

oceń wątek 22 19 zgłoś do moderacji
2014-11-28 07:57 62%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez EPLE
Ten filmik trzeba wysłać do pani Niemen, ona lubi takie sprawy.
odpowiedz oceń post 8 5 zgłoś do moderacji
2014-11-28 08:07 67%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez zurafff
Apeluję, żeby w odpowiedzi na hasło zawarte w tytule, które głosiło to stado, jak najszybciej odwiedzili członków tego spędu funkcjonariusze ABW, lub też prosze zgłosić to stosownym instytucjom.Według polskiego prawa, jest to groźba karalna, zagrożona odpowiednimi paragrafami.
odpowiedz oceń post 16 8 zgłoś do moderacji
2014-11-28 08:22 72%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Kimi
Zamiast organizować marsze , byście się z tą Waszą młodzieżą przeszli po Elblągu i posprzątali Te Wasze Plakaty wyborcze , ze Szwedem na czele !!! Społeczeństwo Wam powiedziało , co o Was myśli a wy jak te.......dalej swoje!!!!!!
odpowiedz oceń post 21 8 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-11-28 09:48 10%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Drogi Kimi dokładnie to samo mówił jerzy Ubran w latach 80 tych jak Solidarnośc organizaowała marsze po Gdańsku. Ale pewnei masz 16 lat i siano w głowie a tej przeszłości już nie pamiętasz a jeszcze w szkole tego nie uczyli..... Społęczeństwo Elblaga i Gdyni wybrało PSL do rządzenia sejmikami wojewódzkimi ? Na głowę chyba upałeś z wysokiego mostu .....
odpowiedz oceń post 2 19 zgłoś do moderacji
2014-11-28 10:26 75%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez elblążanin
Lewandowski, omnibusie, odpowiem Ci. TAK.. Społeczeństwo Elbląga wybrało ludzi z list PSL do rządzenia Sejmikiem. Czytaj ze zrozumieniem. Nie wybrali PSL tylko ludzi z list PSL. Bo tam nie tylko rolnicy i członkowie partii są. A Ty się nie możesz pogodzić ze sromotną porażką. !!!
oceń post 15 5 zgłoś do moderacji
2014-11-28 10:39 56%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez obiektywny
ci wymienieni na początku to pederaści z partii Palikota kiedyś!! a teraz są na żołdzie Sweda!!!
odpowiedz oceń post 9 7 zgłoś do moderacji
2014-11-28 11:17 69%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez v1
Świeta trójca:Szwed, Falkiewicz i lewandowski. Trójca chce rządzic, trójca radzi ona nigdy sie nie zdradzi.
odpowiedz oceń post 11 5 zgłoś do moderacji
2014-11-28 11:19 56%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez nikiminaj
Oszolomy jakich malo.Jak mowie jedzcie 13 grudnia demolowac Warszawe.Elblag juz wam podziekowal.Jestem ciekawa kiedy odpuscicie bo jak tak dalej pojdzie to stracicie resztki godnosci i prawdziwosci jesli jeszcze to zostalo...w co watpie.
odpowiedz oceń post 10 8 zgłoś do moderacji
2014-11-28 13:49 82%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez 12345.
Nie czytałem głupszych komentarzy od tych, których autorem jest Mariusz Lewandowski. Wszedzie go pełno. Jest dziennikarzem, rencistą,społecznikiem a tak naprawdę, to biedny czlowiek. Matka natura pozbawiła go kultury, rozumnego i analitycznego myslenia, kojarzenia faktów i intuicji politycznej. Dała natomiast chorobliwe ego przewyyższajace jego walory intelektualne. Szkoda mi tego gostka.
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-11-28 13:56 13%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Ja nie odpuszczę a moja godnośc to wiernośc moim przekonanią. Twoja godnośc to twój pseudonim wieć ciesz się nią i mi głowy nie zawracaj. Odwaga szmaciarzy co się chowają pod cudzymi szmatami jakoś mi nie imponuje....
odpowiedz oceń post 2 13 zgłoś do moderacji
2014-11-28 14:00 75%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez Nemesis
Twoje przekonania to jak chorągiewka na wietrze... słonina zły, nowaczyk zły teraz wilk zły... będzie wróblewski też będzie zły? czyli co ? jedyny słuszny i prawdziwy kandydat to chyba tylko ty... i może wtedy byłbyś zadowolony. Człowieku weź do swojego łba że robisz z siebie pośmiewisko, w Elblągu jak ktoś słyszy Mariusz Lewandowski to tylko śmiech ogarnia człowieka.
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-11-28 17:18 40%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez EEGG
Czy złożył już Pan we właściwym sądzie wniosek o unieważnienie wyborów?
oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-11-28 17:21 60%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez nhoipiutf
Fajnie ze pan jest panie Seppupu,wszyscy wiedza kto to Seppupu i stał sie pan juz synonimem braku myslenia,slyszalam jak ludzie posluguja sie tym nazwiskiem jako synonimem braku myslenia :''ale palnałes jak ...wiadomo kto''.Takie urban legend
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-11-28 20:18 50%
14
odpowiedziano ponad rok temu przez seksuolog
Lewandowski weź Ty skumaj się z tm czymś pod nazwą Rafalala i jedź do Holandii. Może wtedy Twoje klepki w ceberku jakoś się poustawiają.
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-11-30 13:18 0%
15
odpowiedziano ponad rok temu przez kkkkokok
"Wierność moim przekonanią"...co to znaczy-może pan na polski jakoś przełożyć?najpierw naucz się pan mówić i pisac po polsku,potem udawaj patriotę.nie jest patriotą ten,co nawet nie umie się wypowiedziec w języku swojego narodu.
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-11-28 14:11 82%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez 123456.
Szanowny Panie ML. To juz naprawdę stan chorobowy. Jacy szmaciarze, kto dał Panu prawo obrażania innych? Tak jak myli Pan miejsca postojowe dla osób niepełnosprawnych z byciem rencistą, tak myli się Pan zawsze. Co do wierności , to sie zgadza, gorzej gdy przekonania są niskich lotow i jakości, to i wierność taka sama. A ja wyrażam protest by z moich podatków finansować takich rencistów. Skoro Pan ma takie przekonania niech weżmie sie do roboty a nie liczy na drapane.
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
NoName
2014-11-28 14:17 75%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Pełna relacja z protestu https://www.youtube.com/watch?v=eetuXHhlYmo
odpowiedz oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-11-28 14:21 33%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez milenka
i co wam po tym marszu ? ;p
odpowiedz oceń post 6 12 zgłoś do moderacji
2014-11-28 17:11 41%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez sci-fi elblag
W ponad stutysięcznym mieście znalazło się 100 baranów. Daje to 0,1 procenta. Chyba nie jest tak źle w tym mieście. Te kilkanaście miesięcy rządów pisiora nie wyrządziło jeszcze dużych strat
odpowiedz oceń post 7 10 zgłoś do moderacji
2014-11-28 19:52 71%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez siny
Widze znowu mnóstwo zla w słowach waszych...powiedzcie dziecku które walczy o zycie,chore na bialaczke itd. po co walczysz,po co pokazujesz się w tv,plakatach itd. bo chcesz jakos cos naprawić,sparwic żeby mieć szanse na lepsze jutro.Tak byłem na tym marszu bo chce walczyc i mieć szanse o lepsze jutro,bo ten jak wcześniejszy rząd uniemozliwil mi tego.A jeśli tutaj wielu obraza tych co byli tam akurat ,obraza i mnie wiec proszę powiedzcie mi to w twarz jak będziecie przechodzić,bo ja za przegranego się nie uważa poki zyje i wlacze...tylko proszę,nie przewróć się o mój wozek zadzierając glowe wysoko pod chmury...bo niektórzy starają się powstać.Zacytuje pewne zdanie wiersza:
"Lecz ja, będąc biednym,
Posiadam tylko sny.
Rozłożyłem me sny pod twymi stopami.
Stąpaj łagodnie,
Gdyż wstępujesz na me sny."
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-11-28 22:14 70%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez aniela
Do wszystkich przedmówców !! Uważam , że tych niezadowolonych z wyborów , które pozostawiają wiele do życzenia jest o wiele więcej !!! Jednak , znając życie ELBLĄŻANIE wychodzą z założenia co to da taka manifestacja ?!
Baranami nie są Ci którzy wyszli na ulicę, barany to większość z nas, którzy przyzwalają na takie wybory w mieście. Robią z nas idiotów i kretynów, wpierając , że podczas wyborów wszystko było OK !!!!
Dla mnie w mieście może rządzić nawet kosmita !!, niech zadba tylko o ludzi , miejsca pracy , godne życie nas wszystkich !! To są istotne kwestie, a nie kandydaci , którzy wysyłają nas do pracy do Gdańska , czy na inna planetę !!
Dla MNIE OBAJ KANDYDACI NIE NADAJĄ SIĘ DO SPRAWOWANIA WŁADZY W MIEŚCIE- DLATEGO SKREŚLAM TYCH PANÓW. zadłużali i nadal zadłużać będą Elbląg, a my idziemy jak owce na rzeż, bo kat tu rządzi !!!
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź