najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2016-01-21 13:38 100%

Poseł Jerzy Wilk już na „swoim”

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Biuro poselskiego Jerzego Wilka już działa w Elblągu. Świeżo wyremontowane, pachnące, z dbałością o szczegóły. Na oficjalnej „imprezie” pojawili się wszyscy: ambasador Mołdawii, wiceprezydent Milusz, senator Wcisła oraz inni posłowie. Nie zabrakło słów otuchy, prezentów i święcenia pomieszczeń.

- Działamy funkcjonujemy (w tym biurze – przyp. red.) już od dłuższego czasu, ale nieoficjalnie. W tej chwili uroczyście je otwieramy, ale wyborcy już od dawna nas odwiedzają – z dumą, ale i też wyważoną skromnością mówił poseł Jerzy Wilk.

Podkreślił, że

- Przez 25 lat byłem samorządowcem. I z tym czuję się najlepiej. Gdyby mi ktoś powiedział jeszcze parę lat temu, że będę posłem na Sejm, to bym nie uwierzył. (…) Elbląg kocham i kochałem. Zawsze jak widzę tabliczkę „Elbląg” to się uśmiecham. Warszawa? To nie jest to. Tam są obowiązki, tu jest moje życie normalne. Tak będę się zachowywał. Będę posłem ziemi polskiej ze szczególnym uwzględnieniem miasta Elbląga.

Jerzy Wilk podkreślił, że samorząd zawsze może liczyć na niego i jego pomoc we wszelkich sprawach. Za pośrednictwem mediów zapraszał samych mieszkańców, aby Ci zawsze, kiedy będą mieli taką potrzebę, odwiedzili biuro przy ul. Czerwonego Krzyża.

- Chciałbym podkreślić, że w remoncie tego biura brały udział tylko firmy elbląskie. Te pieniądze zostały w Elblągu. Wszelkie meble, wyposażenie też jest elbląskie.

Poseł podziękował szczególnie dwóm osobom: swojej mamie, której ze względu na chorobę nie było oraz swojej żonie.

Później przyszedł czas na poświęcenie nowych pomieszczeń, toast oraz życzenia. Na ręce posła gratulacje (i prezenty!) składali m.in. inni posłowie z regionu elbląskiego (Kobylarz, Gelert), senator Jerzy Wcisła, przedstawiciel IPNu, starostwa powiatowego i przedstawiciele Prezydenta Miasta oraz Rady Miejskiej. Wszyscy zgodnie życzyli owocnej pracy na rzecz Elbląga, ale i również całego kraju.

Zapraszam do galerii zdjęć poniżej.

oceń wątek 3 0 zgłoś do moderacji
2016-01-21 16:19 81%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez plif
Oby szybko zamknął z taką samą pompą jak otwierał
odpowiedz oceń post 21 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2016-01-21 23:03 0%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Pompy nie było - anie ręcznej ani ssąco tłoczącej. Ale pare osób przyniosło domowe wypieki. Jaka szkoda że nie mogłem ich zasmakować .
oceń post 0 17 zgłoś do moderacji
2016-01-21 19:15 88%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez KKOO
Brawo Jurku nasz elblaski Nikodemie Dyzmo. Pokazałeś nam wszystkim jak można z magazyniera szczotek przejść wszystkie szczeble kariery zawodowej do Prezydenta Elbląga, posła, w przyszłości kto wie, może nawet Ministra! Przykre jest patrzeć jak ludzie bez kwalifikacji, przepychani ze stołka na stołek przez partyjne poparcie decydują o losach wykształconych i inteligentnych, którzy nie dostali szansy, aby zmienić kraj!
odpowiedz oceń post 21 3 zgłoś do moderacji
2016-01-21 19:48 10%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Marek
Elblaski posel blizej mieszkancow. Jerzy jest dobrym przykladem korzystnego dzialania patriotyzmu lokalnego. Gratuluje.
odpowiedz oceń post 2 19 zgłoś do moderacji
2016-01-21 22:07 87%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez cieciorka
Nie na swoim tylko na naszym.....
odpowiedz oceń post 13 2 zgłoś do moderacji
2016-01-21 22:49 85%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez mam absmak
Mam odruch wymiot.y jak widze te twarze PiSu.
odpowiedz oceń post 11 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2016-01-21 23:01 0%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Drogi KKOO głupota jaka z ciebie bije POraża . W dawnym "Zamechu" były setki ludzi którzy zaczynali w 1946 od pilnowania gruzów o kończyli jako dyrektorzy zakładów czy wydziałów. Co więcej drugi dno tej głupoty polega na założeniu że któs ma coś komuś dać. Zapomniałeś że to kapitalizm i wygrywa ten kto szybciej reaguje i łatwiej osiąga cel ? Miarą skutecznosci polityka jest rozwiązywanie problemów - tego jaki masz ze sobą nie rozwiąże nikt prócz ciebie.
odpowiedz oceń post 0 19 zgłoś do moderacji
2016-01-22 17:00 75%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez KKOO
Ciebie w głupocie nikt nie przebije :)
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2016-01-22 08:46 14%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez kras
Komentarze p. Lewandowskiego i moje przekonania są na dwóch biegunach. Parokrotnie wdawałem się w polemikę. Ale tu przyznaję mu całkowitą rację.
odpowiedz oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
2016-01-22 10:32 78%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez powiec
Kolejna marionetka i maszynka do głosowania Prezesa?;) Wilku czekamy na "przekop" a jak nie to będzie wykop!;)
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2016-01-22 10:43 75%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez A.K
Po co to czytam w czasie śniadania? I już mi odebrało apetyt na wypasioną kanapkę z serem w promocji za 16 zł/kg.
odpowiedz oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź