najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-01-07 16:10 87%

Poseł Penkalski złamał prawo i groził policjantom

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Poseł Twojego Ruchu Wojciech Penkalski przekroczył w warmińskim Karbowie dozwoloną prędkość o blisko 50 km/h. Potem miał grozić funkcjonariuszom wyrzuceniem z pracy – podaje RMF.FM.

Poseł nie zatrzymał się jednak od razu do kontroli, tłumacząc później, że nie zauważył radiowozu. Po krótkim pościgu kierowcę zatrzymał zamknięty przejazd kolejowy w Lubominie. Penkalski od razu pokazał legitymację poselską, a funkcjonariusze poinformowali, że opis zdarzenia będą musieli przekazać marszałkowi Sejmu.

Z relacji patrolu wynika, że to zdenerwowało posła, który stał się opryskliwy i groził funkcjonariuszom wyrzuceniem z pracy. Sam Penkalski w oświadczeniu zaprzeczył, jakoby uciekał przed policją. Nie jest prawdą, że uciekałem przed policją. Natychmiast po wezwaniu, zatrzymałem się do kontroli. Funkcjonariusze drogówki mnie wylegitymowali i zgodnie z procedurą odstąpili od czynności po spisaniu danych z dokumentów.

Poinformowali również, że skierują do marszałkini Sejmu wniosek o ukaranie.

Przyjąłem tę informację spokojnie, bez żadnych emocji, a już z całą pewnością bez używania słów obraźliwych czy też gróźb zwolnienia z pracy - napisał poseł TR. Faktycznie nie zauważyłem ograniczenia prędkości, deklaruję, że jestem jak zawsze gotów ponieść tego konsekwencje, co jest jednoznaczne ze zrzeczeniem się w tej sprawie immunitetu - napisał w oświadczeniu Penkalski.

Wojciech Penkalski znajdował się na czele listy piratów drogowych z immunitetem, którą opublikowaliśmy w lutym zeszłego roku. Tylko w styczniu 2013 roku fotoradar ustrzelił go 3 razy. Do tego raz zatrzymała go drogówka. W 2012 roku też 3 razy lądował w notesach policjantów. Penkalski otrzymał mandat poselski w wyborach parlamentarnych w 2011, kandydując z 1. miejsca na liście Ruchu Palikota w okręgu elbląskim. W październiku 2013, w wyniku przekształcenia Ruchu Palikota, został działaczem partii Twój Ruch.

W przeszłości był karany za pobicie, groźby bezprawne wobec świadka i wymuszenie rozbójnicze, łącznie przez ponad dwa lata odbywał karę więzienia (do 2003). Z upływem czasu skazania uległy zatarciu i w rozumieniu polskiego prawa karnego Wojciech Penkalski uznawany jest za osobę niekaraną.

źródło: rmf.fm

oceń wątek 13 2 zgłoś do moderacji
2014-01-07 16:19 86%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez elaamela
Pogratulować wyborcom takiego posła!
odpowiedz oceń post 18 3 zgłoś do moderacji
2014-01-07 16:34 52%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez to nas czeka
Ruch Palikota razem z PIS współpracowali aby obalić PO,używali do tego róznych sposobów- nękanie ,wyszydzanie,lincz internetowy ,nielegalna gazetka referendalna finansowana przez PIS - co potwierdził Wilk w taśmach.Nastepne wybory koalicja z tymi samymi - masakra
odpowiedz oceń post 11 10 zgłoś do moderacji
2014-01-07 17:14 75%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez rafal
Ludzie jesli ten pan mianujacy sie poslem zostanie wybrany kolejny raz do parlamentu to bedzie tylko swiadczyc o zdziczeniu i chamieniu wyborcow...Oni sa odzwierciedleniem narodu.Byly agent a dzis posel Tomek najmlodszy emeryt w barwach PiS to podobny przypadek zdziczenia i schamienia...co zastanawiajace ze w kazdych barwach klubowych sa tego typu podejrzane elementy bez cienia oglady,elokwencji,inteligencji i honoru...
odpowiedz oceń post 18 6 zgłoś do moderacji
2014-01-07 17:38 85%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Marszałek Piłsudski
On się nigdy nie nauczy. Nie wierzę w to jego oświadczenie. On ma ludzi za nic.
odpowiedz oceń post 17 3 zgłoś do moderacji
2014-01-07 17:54 82%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez ruler
Zwykłym ludziom, to posłowie od kilku dni grożą utratą samochodu, majątku wolności a nawet życia za jazdę w stanie nietrzeźwości, sami mają immunitety i nie można nawet zbadać czy oprócz prędkości jeszcze czegoś nie przekroczyli.
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
2014-01-07 17:58 80%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Ale w CV napisze, bylem posłem...
odpowiedz oceń post 12 3 zgłoś do moderacji
NoName
2014-01-07 20:39 82%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Tak to jest jak z wiejskiego chłopa z Braniewa, nagle robi się wielki pan. Uważa się za większego ważniaka niż Obama, a z butów mu słoma wyłazi. Tacy ludzie jak Penkalski nie zasługują na szacunek.
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
2014-01-07 21:01 80%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Muszelka
Coraz większe buractwo i bandziorstwo chowa się za immunitetem! A powinien wrócić tam gdzie jego miejsce - do paki! Ludzie są albo ślepi, albo nienormalni, żeby takie cuś wybierać na posła, swojego przedstawiciela!
odpowiedz oceń post 12 3 zgłoś do moderacji
2014-01-07 21:02 79%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Criss
czyżby stare nawyki wracały... mam na myśli groźby
odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
NoName
2014-01-07 22:41 77%
10

"Faktycznie nie zauważyłem ograniczenia prędkości..." co za chore tłumaczenie. Przecież każdy kierowca który zdał egzamin na prawo jazdy, wie że w terenie zabudowanym zawsze obowiązuje 50/km/h.
odpowiedz oceń post 10 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 08:56 40%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Mis Uszatek
Fajnego mamy posła. Nic nowego.
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 09:42 67%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez opus
tacy ludzie jak penkal nie powinni nigdy piastowac urzadow!!! ludzie z takimi wyrokami nadaja sie do ciezkich dozywotnich prac gdzies na syberi, ewentualnie amiatanie ulic
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 09:44 11%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez moll
Jest 360 posłów. 80 % z nich jeździ albo za szybko albo pod wpływem i co i nic.
Uczepili się jednego posła tylko dlatego, żeby zastąpić ważniejsze tematy np. podwyżki prądu, gazu itd., a pewnie i dlatego, że należy do Partii, która chce zmienić życie w naszym chorym Kraju. Do tych poniżej: Dlaczego w Was jest tyle nienawiści do drugiego człowieka? Chyba za często chodzicie do kościoła. ?Jak się chce zniszczyć drugiego człowieka to zawsze się kij na niego znajdzie, a powiedzieć można dużo, szczególnie nieprawdy.
odpowiedz oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
NoName
2014-01-08 12:12 20%
14
//
oceń post 1 4 zgłoś do moderacji
2014-01-08 10:01 67%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Spidi
Kryminalista, kryminalistą zostanie na zawsze. Na nic zdadzą się zatarcia kary. Dlatego wstydźcie się wszyscy Ci, którzy KRYMINALISTĘ wybrali na swojego reprezentanta w Sejmie RP.
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 10:14 50%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez znajoma
z niego to pseldo posel to stary przemytnik niech sie przyzna kogo wsadzil sza kratki a sam sie wybielil
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 11:43 25%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez realista
w policji tez służą przestępcy juz na samym wstępie łamali prawo dostając sie do niej za łapówy i znajomosci po aparycji wiekszosci z nich az razi ze sie do niej nie nadają..........i prosze mi nie mówić ze jak znam jakies przypadki to zeby do prokuratury bl bla itd. itp.i proszę nie sprawdzwać mojego IP bo o tym juz nie raz słyszałem i wizytach domowych lub innego rodzaju prześladowaniach za prawdę w tym "WOLNYM KRAJU"
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 12:52 50%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
Ja wprowadził bym posłom immunitet za morderstwo, w końcu za co mieliby odpowiadać, wszak są wybrańcami narodu.
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 19:03 60%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez TW
Ten znany intelektualista i politolog z Braniewa jest genialny w tym co robi Napiszcie o wyborach które odbyły się ostatnio w Olsztynie na szefa regionu Twojego Ruchu.Oczywiście został wybrany na szefa .To był majstersztyk w wykonaniu tego gościa . Ale nie wróże mu sukcesu bo zaczyna irytować ważne osoby i swoje otoczenie.
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
Gifas
2014-01-08 20:08 0%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
jestem z niego dumny! wkoncu wybrany zostal w naszym regionie i reprezentuje wiekszosc osob w nim mieszkajacych:>
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-01-08 23:15 33%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez hehe
eh a temu zawsze wszędzie się śpieszy... jak nie zostanie posłem kolejny raz (a wiemy, że nie zostanie)... jak da radę ? jak żyć ?
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź