najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2016-09-02 11:24 50%

Poseł Wilk: "te tablice to jakiś bubel, myślałem, że to produkt zastępczy"

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

- Jeżeli chodzi o Solidarność jako ruch społeczny, to jest to organizacja bardzo zasłużona nie tylko dla Elbląga, ale też dla wolności całej Polski – mówi poseł Jerzy Wilk (PiS). Tym samym powraca on do tematu nadania nazwy rondu u zbiegu ulic Browarna i Trasa Unii Europejskiej. - Tablice, które tam się pojawiły to jakiś bubel, ja myślałem, że to produkt zastępczy, tymczasowy.

Przypomnijmy: w tym tygodniu odbyła się oficjalna uroczystość nadania nazwy rondu przy Browarnej/Trasie Unii Europejskiej: NSZZ Solidarność. Niestety, nie dość, że postawione cztery tablice bardziej przypominają banery reklamowe, to jeszcze w porę nie dostrzeżono drobnego, acz znaczącego błędu – zamiast polskiej flagi w logo Solidarności mamy flagę... Monako.

Wygląd, nazwijmy to kolokwialnie, „tablic pamiątkowych” nie przypadł do gustu po prostu nikomu. Szeroko komentowali tę sprawę lokalni politycy. Tym razem głos w tej sprawie zabrał poseł Jerzy Wilk, były prezydenta miasta. Jest oburzony tym, w jaki sposób władze upamiętniły „Solidarność”:

- W dniu nadania nazwy postawiono z rurek jakiś stelaż. Wie Pan, jak ja przyjechałem tam wówczas na tę uroczystość przy wszystkich zapytałem: to jest produkt zastępczy, instalacja tymczasowa? Przyjechał Piotr Duda, jest ten dzień, nie ma lepszej okazji, trzeba to rondo otworzyć, poświęcić – wszystko wskazywało na to, że jest to instalacja tymczasowa a nie na zawsze.

Poseł Wilk jest oburzony zachowaniem władz miasta zwłaszcza mając na uwadze to, jak wyglądają ronda, które są uhonorowane nazwami miast partnerskich.

oceń wątek 5 5 zgłoś do moderacji
2016-09-02 13:50 89%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez mayk
Solidarność się Tak zasłużyła że moje dzieci szukają pracy.
odpowiedz oceń post 25 3 zgłoś do moderacji
2016-09-02 15:04 81%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez kompromitacja
Niewiarygodnie to brzmi .
odpowiedz oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
2016-09-02 16:16 79%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez plif
Wilk krytykuje-niech zobaczy jaki bubel położył między Browarną a Dolną.
odpowiedz oceń post 15 4 zgłoś do moderacji
2016-09-02 16:28 88%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez ben
Przypominam także, że błędne jest również godło Elbląga.
odpowiedz oceń post 14 2 zgłoś do moderacji
2016-09-02 17:59 81%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez olo
"Lenie odpoczywają za darmo w Bałtyku: bo to moja własność"
odpowiedz oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
2016-09-02 20:11 86%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Redaktor Żbik
Bublem to są tacy posłowie jak Wilka, a tematami następczymi sprawy, którym się zajmują.
odpowiedz oceń post 24 4 zgłoś do moderacji
2016-09-02 20:41 79%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez wilkowyje
Hehe Wilk zawył i ujada.
odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2016-09-02 22:33 83%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez "S" = bida z bidoj
Solidarność tak się zasłużyła że po 1990 r. zlikwidowano w mieście kilkanaście zakładów pracy. Solidarność tak się zasłużyła że po 2004 r. wyjechało z Polski za chlebem ok. 2 mln młodych Polaków. Solidarność tak się zasłużyła że dzisiaj dawni styropianowcy obrzydliwie się wyzywają i skaczą sobie do gardeł. Pewnie Kliszko, Cyrankiewicz, Gomułka i ich kolesie-towarzysze ze śmiechu w grobach się turlają !!
odpowiedz oceń post 15 3 zgłoś do moderacji
2016-09-03 10:49 76%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Blokowa
Pokrzyczy i tyle, on zawsze krzyczy a robi coś zupełnie innego niż mówi.
odpowiedz oceń post 13 4 zgłoś do moderacji
2016-09-03 16:46 69%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez rykont
Jaka Solidarność takie rondo Tyle temacie
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2016-09-03 17:26 75%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez jarock@poczta.onet.pl
Podajcie kto odpowiada za wykonanie takiego bubla . Ukarać finansowo i zwolnić z pracy . Niech wreszcie będzie porządek , a nie tylko bla bla bla.
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2016-09-03 18:15 73%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez kiedyś wyborca pis
wilku, kończ waść, wstydu oszczędź-albo odwołaj pru ..aka
odpowiedz oceń post 11 4 zgłoś do moderacji
2016-09-03 18:23 71%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez wiem
kończ waśc , wstydu oszczędź-toż to twoi ludzie ten bubel zatwierdzili
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2016-09-03 19:39 73%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez otto
poseł Wilk oburzony , ale jego żona chyba zadowolona z pracy ,gdzie nic nie musi robić , bo początku przekopu nie widać .
odpowiedz oceń post 11 4 zgłoś do moderacji
2016-09-06 10:51 0%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez czekając
Wilku ty lepiej powiedz kiedy przynależność do pomorza, kiedy IV port no i ile kasy w budżecie 2017 jest na przekop mierzei (rząd ustalił że kopie w przyszłym roku). Czy może PO ci coś blokuje? Czy może nie możecie przegłosować w sejmie i senacie bo nie macie większości?
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź