najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-07-31 15:31 33%

Poseł Wojciech Penkalski pozwie gazetę do sądu?

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Poseł Wojciech Penkalski odniósł się do publikacji tygodnia Newsweek, który informował o przestępstwach popełnionych przez parlamentarzystę Ruchu Palikota. Penkalski tekst określa jako nagonkę na jego osobę i zapowiada finał sprawy w sądzie.

Kilka dni temu informowaliśmy, że tygodnik Newsweek opublikował materiał na temat przestępstw, jakich kiedyś dopuścił się obecny poseł Wojciech Penkalski. Newsweek przejrzał akta sądowe posła Ruchu Palikota Wojciecha Penkalskiego. Wynika z nich, że parlamentarzysta omal nie zatłukł kijem bejsbolowym człowieka i celował z pistoletu w kierunku kobiety. Do tego miał kłopoty z amfetaminą i kokainą, a lekarze stwierdzili u niego cechy osobowości psychopatycznej.

W związku z tą publikacją, poseł Penkalski wystosował oświadczenie do mediów, które przytaczamy w całości:

W związku z oddziaływaniem ogromnej siły przekazu, jaką dysponują media i uruchomieniem w ostatnim czasie za pomocą tych środków ohydnej nagonki na moją osobę, stanowiącą niewątpliwy temat zastępczy w martwym sezonie ogórkowym pragnę oświadczyć, że nigdy nie ukrywałem przed opinią publiczną jako poseł, ani też jako osoba prywatna swojej przeszłości. Przeszłość ta związana z niechlubnymi zdarzeniami w moim życiu została osądzona. Poniosłem za to zasłużoną karę. Tendencyjne przekazywanie nieprawdziwych, wyselekcjonowanych w dowolny sposób informacji o mojej osobie narusza nie tylko zasady etyki dziennikarskiej, ale także moją godność jako człowieka. Człowieka, którego w świetle obowiązującego prawa dawne wyroki uległy zatarciu. Chcę i mam prawo być oceniany za to co obecnie wykonuję. Swoje poselskie obowiązki traktuję rzetelnie i z powagą. Cywilne „mordowanie” ludzi za pomocą nierzetelnie przekazywanych informacji, znajdzie swój finał na drodze sądowej.

Poseł na Sejm
Wojciech Penkalski

oceń wątek 3 6 zgłoś do moderacji
Gifas
2013-07-31 16:04 92%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
pff... Co ma nagonka do opisywania tego co Pan dokonal? Publicznie nigdy Pan nie powiedzial co nabroil, wiec zrobil to Newsweek i dobrze, kazdego politykiera przeszlosc i dokonania powinni opisywac w gazetach aby ludzie wiedzieli na kogo glosuja.
odpowiedz oceń post 35 3 zgłoś do moderacji
2013-07-31 17:16 85%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez marta
Do Sądu za PRAWDĘ?!!! Koniec świata! Idiotyzm do kwadratu
odpowiedz oceń post 23 4 zgłoś do moderacji
2013-07-31 18:04 30%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez Alojzy
Mnie próbował zeszmacić szmatławiec, brukowiec elblag24, nie udało się. Dalej cieszę się wolnością :) A to co o mnie napisali, to wierutne bzdury i kłamstwa. Artykuł pewnie usunięty, ale ja se zrobiłem kopię , by nie powiedzieli,ze tego artykuło nie było, bo był :)
oceń post 6 14 zgłoś do moderacji
2013-07-31 17:20 85%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Marta
Panie p(ośle), pan wybaczy ale jest jednak jakaś różnica pomiędzy np. siedzeniem za to, że mieliśmy grzywnę za niezapłacony w terminie podatek, a siedzeniem za bestialskie usiłowanie ZABÓJSTWA KIJEM BEJSBOLOWYM! Głsując na pana chciałabym wiedzieć, ze mam do czynienia z wynaturzeniem. Decyzja, czy zagłsuję na TAK, jest moją sprawą wewnętrzną ale wiedza na kogo głosuję - musi być jawna, szczegółowa i prawdziwa!
odpowiedz oceń post 23 4 zgłoś do moderacji
2013-07-31 18:14 80%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez marecki
Kto bejsbolem wojuje od piora ginie
odpowiedz oceń post 20 5 zgłoś do moderacji
2013-07-31 19:34 83%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez luluś
to w związku z czym chce "przestępca" pozywać, za prawdę?
odpowiedz oceń post 15 3 zgłoś do moderacji
2013-07-31 19:35 73%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez hihihihi
Wojtek, grypsujący na psy daje. oj nieładnie Wojtas nieładnie.
odpowiedz oceń post 11 4 zgłoś do moderacji
2013-07-31 20:33 71%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Maja
Dzieci szkoda, że o tacie takich rzeczy się dowiedzą :-(
odpowiedz oceń post 12 5 zgłoś do moderacji
2013-07-31 21:54 81%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez :-'(
"...a lekarze stwierdzili u niego cechy osobowości psychopatycznej". Osobowości to się raczej nie zmieni przez odbycie kary w więzieniu. Osobowością psychopatyczną zostaje się na całe życie. Jeżeli takie były faktycznie wyniki badać, to strach się bać...
odpowiedz oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
2013-07-31 22:02 75%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez JA
Chcę i mam prawo być oceniany za to co obecnie wykonuję. Swoje poselskie obowiązki traktuję rzetelnie i z powagą. A co ty zrobiłeś w tym sejmie, PAJACU
odpowiedz oceń post 12 4 zgłoś do moderacji
2013-07-31 22:41 81%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez Mrta
Widziałam kiedyś, jak próbował na mównicy sejmowej coś czytać z kartki ale dukał sylaba po sylabie, miałam wrażenie, że czytać nie umie....
oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
2013-08-01 08:14 79%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez obiektyw
Poseł Penkalski może wyszukiwać i mówić publicznie oszczerstwa i bzdury wyssane z maluśkiego palca na kogo sobie zapragnie....ale na posła Penkalskiego nie można nawet prawdy głośno powiedzieć... Palikotowska sprawiedliwość....
odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
NoName
2013-08-01 10:49 64%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Nawet jego wygląd nie pozostawia złudzeń. Na zdjęciu wygląda jak z policyjnej kartoteki.
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2013-08-02 12:04 70%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
...to prawda, minęło dziesięć lat i odbytą karę uważa się za nie byłą - to tylko administracyjnie, zgodnie z prawem, ale z ludzkiej pamięci trudno wymazać, mimo iż człowiek stara się, i dlatego wybryki Pana Pękalskiego będą się za nim snuły już do końca...ludzie pamiętają.
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2013-08-03 06:29 71%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator coraz dojrzalszy
Kolejny bandyta i zlodziej w sejmie. normalka. Chore prawo ze po 10 latach ktos taki jest traktowany ronwo z kims kto nawet mandatu nie dostal ani uwagi do dzienniczka. Wychodzi na to ze osadzeni na dluzsze wyroki siedza za kratami po 10 latach sa niekarani a jeszcze siedza.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-08-03 15:40 78%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Elg.
W dużej mierze przyczynił się do porażki w Elbląskich wyborach Ruchu Palikota i Wolnego Elbląga podszywając się pod ten ruch obywatelski a teraz chce pozywać gazetę za prawdę jest osobą publiczną i powinien się liczyć z tym że ktoś się kiedyś bardziej przyjrzy jego niechlubnej przeszłości.Ludzie pamiętają
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź