najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-05-16 16:50 100%

Potrącenie 10-letniego rowerzysty na Ogólnej

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Parędziesiąt minut po godzinie 16.00 na skrzyżowaniu ulic Ogólna oraz Broniewskiego doszło do groźnego zdarzenia drogowego. Ucierpiał młody, 10-letni cyklista.

Z relacji świadków wiemy, że młody chłopak wraz z opiekunem poruszali się ul. Broniewskiego w stronę kamionki. Natomiast Ogólną w stronę pętli tramwajowej jechała kobieta autem osobowym marki Nissan. Świadkowie twierdzą, że cykliści wjechali na skrzyżowanie już na czerwonym świetle, kierująca nissanem nie była w stanie zahamować. Doszło do kolizji.

Ucierpiał w niej młody, 10-letni chłopak. Ratownicy medyczni udzielili mu natychmiastowej pomocy.

Wina nie jest rozstrzygnięta, prawdopodobnie policjanci będą zmuszeni przeprowadzić dochodzenie w tej sprawie, ponieważ opiekun, który poruszał się z chłopcem przedstawił zupełnie inną wersję zdarzenia.

Kierująca nissanem była trzeźwa

Rowerzyści, ale i również kierowcy – apelujemy o ostrożność!

oceń wątek 5 0 zgłoś do moderacji
2014-05-16 17:21 11%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Dobrze
Bardzo mnie to cieszy ;]
odpowiedz oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2014-05-16 18:00 8%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez k3847839289
kierowcy w Elblagu jeżdzą w większości jak barany. Wymuszanie pierwszeństwa na rowerzystach to norma . Jakby się znalał odważny rowerzysta to by sobie nieżle pożył z odszkodaowań od tych baranów.
odpowiedz oceń post 1 11 zgłoś do moderacji
2014-05-16 20:15 56%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez mayk
Przez pasy rower powinno się przeprowadzić a nie głupie przepisy ktoś wymyślił ścieżki rowerowe przez skrzyżowanie.
odpowiedz oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2014-05-16 23:35 13%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez turban
samochod tez przez skrzyzowanie przepychasz idioto?
oceń post 1 7 zgłoś do moderacji
2014-05-16 22:29 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez abstynent
A potrącony rowerzysta był trzeźwy ?
odpowiedz oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2014-05-16 22:48 33%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez roman
Do k 384......
Byłem świadkiem zdarzenia, podałem przebieg wydarzeń funkcjonariuszom policji. Ewidentną winą obarczam opiekuna poszkodowanego, który przejechał pierwszy zostawiając syna za sobą. Ja skręcałem z Ogólnej w Broniewskiego na ewidentnym zielonym, przed samochodem przejechał małoletni rowerzysta zmuszając mnie do hamowania,, kobieta po mojej prawj stronie, jadąca prosto nie widziała go i potrąciła. Znający to skrzyżowanie wiedzą, iż jest tam przeprowadzona ścieżka rowerowa dla cyklistów, stąd przejazd przez środek skrzyżowania w takim ruchu jest naprawdę dziwny. To nie była wina kierowcy, nieprawdziwe jest twierdzenie, jakoby wszyscy kierowcy jeździli jak barany- to jest obraźliwe. Ta kobieta niewiele mogła zrobić..
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-05-16 23:39 50%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez turban
skoro jechali ul broniewskiego od strony sobieskiego w kierunku kamionki to tam nie ma zadnej sciezki rowerowej ! jest jeden pas po stronie dawnej sandry wiec jak mieli tam wjechac? piszcie petycje do łoficera rowerowego! nie powstaja zadne nowe drogi a na skrzyzowaniach po przebudowach jest mniej sciezek dla rowerow. oficer do dymisji!
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-05-17 08:28 0%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez bo
jak się wsiada na rower to też trzeba znać przepisy ruchu drogowego .
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź