1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Tak, wybudujcie kolejny kosciol. Bedzie bardziej ekologiczy.
odpowiedz |
oceń post
21
5
|
zgłoś do moderacji
|
2
Ciemnogrod, tylko osoby nie znajace sie na energii odnawialnej tworza takie stowarzyszenia, sade ze sa to osoby, ktore nie zostały ujete przez firmy z branży wiatrowej jako potencjalni dzierżawcy ziemii, po prostu ja nie dostałem , ty tez nie dostaniesz ( kasy)
odpowiedz |
oceń post
21
7
|
zgłoś do moderacji
|
3
lepiej palic w piecu smieciami itym co się ukradnie...tlumaczac ze bieda i nie stać na wegiel///popieram stwierdzenie ciemnogrod/// zapewne to grupa leśnych dziadkow wyrzuconych poza jakies lokalne korytko
odpowiedz |
oceń post
14
5
|
zgłoś do moderacji
|
4
Gdybym uzyskał pozwolenie, sam bym sobie postawił taki wiatrak i panel słoneczny do zasilenia 10 rodzin w energię w Elblągu.
odpowiedz |
oceń post
14
2
|
zgłoś do moderacji
|
5
Jestem za tym aby Energa postawiła wiatrak koło mojego domu i z tego tytułu zaopatrywała mnie za darmo w energię elektryczną. ;-)
odpowiedz |
oceń post
12
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
Sie bo kury nie bedo nisły. Buuua
odpowiedz |
oceń post
11
4
|
zgłoś do moderacji
|
8
Chyba stowarzyszenie debili i zacofanców. taki wiatrak 0 emisji gazow 0 zanieczyszczen i odpadów , kasy nie dostali pętaki i teraz utrudniaja innym
odpowiedz |
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
9
Gdybym mógł tak zadecydować to członkowie tego za przeproszeniem stowarzyszenia płaciliby za prąd o minimum 100% więcej niż pozostali uzytkownicy
odpowiedz |
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
10
Po raz kolejny daje o sobie znać zacofanie i brak jakiejkolwiek wiedzy na dany temat. Turbiny wiatrowe NIE SZKODZĄ. Dlaczego tym biednym kraju blokuje się coś co wytwarza niezbędną do życia energię w postaci prądu za darmo? Jestem pewien, że na czele tego "stowarzyszenia" stoją całkowicie niekompetentne osoby, które nasłuchały się bądź mniemają, że to co nowe, z zachodu, jest be i złe. Szkoda....
odpowiedz |
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
11
Temat jest bardziej skomplikowany. Postawienie turbiny wiatrowej jest kosztowne. Rozebranie też nie tanie. Wiatr nie zawsze wieje z odpowiednimi parametrami. Nie za słabo i nie za mocno. Szpeci krajobraz. Turbiny wiatrowe nie mogą pracować w pełni autonomicznie, to znaczy samodzielnie. Muszą być buforowane, to znaczy wspierane i rezerwowane tradycyjną elektrownią, Koszt energii z turbiny wiatrowej jest 3 a nawet 4 krotnie wyższy jak z elektrowni węglowej. To najdroższe źródło prądu. Musi być dotowane. Temat jest długi i obszerny. Na razie starczy. Elektryk.
odpowiedz |
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
12
Niech powstanie stowarzyszenie walki z głupotą ludzką i debilizmem. Ciemnogród i patologia
odpowiedz |
oceń post
2
4
|
zgłoś do moderacji
|
13
szpeci to ci krajobraz twoja zona z rana a od wiatrakow sie odej....
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|