najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2014-12-01 11:14 39%

Powyborcze komentarze: Jerzy Wilk gratulował Wróblewskiemu i zapowiadał współpracę

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Z Jerzym Wilkiem z komitetu Prawo i Sprawiedliwość dziennikarze spotkali się na holu Elbląskiej Uczelni Humanistyczno-Ekonomicznej. Humory, co oczywiste, wśród członków partii były wisielcze, jednak sam kandydat pozytywnie patrzył w przyszłość.

Co mówił Jerzy Wilk?

Widać, że tendencja jest jednoznaczna, wygrał najprawdopodobniej pan Witold Wróblewski. Chcę pogratulować osiągniętego wyniku, będziemy pracowali w RM, tak jak zapowiadałem, dla dobra miasta. Jesteśmy gotowi na współpracę na partnerskich warunkach. Skupimy się na pracy w RM jako klub. A jutro o godzinie 16.00 odbywa się sesja RM, wszyscy radni PiS mają ślubowanie i będziemy czekali na kolejne decyzje, które zapadną.

Czy spodziewał się Pan takiego wyniku w drugiej turze?

Jest to dla mnie zaskoczenie, że wszystkie te siły, które były przeciw skonsolidowały się i osiągnęły ten wynik. Do tej pory w historii tych wyborów elbląskich nigdy nie było tak, że ktoś składał deklarację o poparciu i szły za tym rzeczywiste głosy i działania wyborców. Pana Wróblewskiego poparły wszystkie siły polityczne prócz Prawa i Sprawiedliwości, co spowodowało, że osiągnąłem lepszy wynik, niż w I turze, ale i tak było to za mało na zwycięstwo.

Przyjmuje Pan mandat radnego?

Przyjmuję, oczywiście. Zdobyłem najwięcej głosów w wyborach do RM (przypominam: zdobyłem ponad 1500 głosów). Zawiódł bym zaufanie mieszkańców, gdybym tego mandatu nie przyjął. Jestem zbyt młodym człowiekiem, żeby siedzieć w domu. Zapewniam Państwa, że będziemy aktywnie pracowali w Radzie Miejskiej.

Czy w Radzie będą Państwo współpracowali z innymi ugrupowaniami?

Znamy się tyle lat, na pewno będziemy współpracowali, ale na partnerskich warunkach.

Jakie są Pańskie plany zawodowe prócz pełnienia funkcji radnego?

Zawodowe? Zobaczymy, mam wiele pomysłów. To jest zbyt wcześnie. Nie znamy jeszcze wyników, a co dopiero mówić o planach zawodowych. Zobaczymy. Na pewno będę aktywnym radnym Rady Miejskiej.

oceń wątek 7 11 zgłoś do moderacji
2014-12-01 11:37 50%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Bogu- Miła
Panie Wilk jest Pan największym grzesznikiem jak można dopuszczać się takiego świętokractwa.Czy nasza religia na to pozwala? obłuda!!!
odpowiedz oceń post 10 10 zgłoś do moderacji
2014-12-01 11:51 45%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez plif
Może pan Wilk nie będzie w końcu wilkiem dla wróbelka?
odpowiedz oceń post 5 6 zgłoś do moderacji
2014-12-01 12:20 50%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Bielsko 53
Jest to efekt wielkich obietnic pisowcow z naczelnym wodzem,w trakcie niedawnego referendom obiecali zbyt wiele nawet czwarty port na polskim
wybrzezu a pan Wilk mial je spelnic,wladze odjechaly do stolicy aby dalej knuc a
Wilk zostal sam a ludzie rzadali spelnienia obietnic danych przez wielkich,trzeba
uszanowac dawane obietnice i je realizowac a nie zadawalac sie wejscie o jeden
stopien ale to jest normalnosc u tej partii.
odpowiedz oceń post 6 6 zgłoś do moderacji
2014-12-01 14:32 67%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Dionizos
Jak nie prezydent to radny eh... byle tylko przy korycie się utrzymać...miałby facet trochę godności i zrezygnował, poszukałby normalnej pracy.
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2014-12-01 14:44 12%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez wk...,ny
Was to powinno się powiesić redakcjo sprzedajna czerwona
odpowiedz oceń post 2 15 zgłoś do moderacji
Gifas
2014-12-01 18:32 71%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
ciao MoniQ Borzdynsqa ;p
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-12-02 09:01 62%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez v1
Zobaczyć mine Wilka po przegranej -bezcenne.
odpowiedz oceń post 8 5 zgłoś do moderacji
2014-12-02 13:47 43%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez pikaczu
Monisiu....dobrze przyczyniłaś się do przegranej Wilka. Możesz sobie pogratulować, a ja ze swojej strony gratuluję Wilkowi slepoty i zapatrzenia w tak miernego pracownika, którym byłaś
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2014-12-02 18:35 0%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez xya
Tyle słońca w całym mieście, radość, radość mnie rozpiera.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź