najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-11-10 06:43 83%

Prawo i Sprawiedliwość prowadzi kampanię w kościołach?

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Wczoraj informowaliśmy o tym, że w kościele p.w. św. Brata Alberta zostanie odprawiona msza św. o Boże błogosławieństwo dla elblążan, którą zamówił prezydent Jerzy Wilk. Okazuje sie jednak, że to czubek góry lodowej. Radni PiS wykorzystują kościół do agitacji wyborczej.

Wczoraj na swoim koncie na facebooku Rafał Traks - kandydat PiS do Rady Miasta poinformował o tym, że działacze tej partii pojawili się na mszy świętej w parafii p.w. św Pawła Apostoła. Spotkali się również z mieszkańcami miasta.

- Dziś wraz z Prezydentem Jerzym Wilkiem uczestniczyliśmy w mszy świętej w Parafii Św. Pawła Apostoła, zapaliliśmy znicz pod pomnikiem Ojca Andrzeja Czesława Klimuszko, następnie spotkaliśmy się z mieszkańcami - pisał wczoraj Traks na swoim profilu na facebooku.

Pytany przez nas o to, Rafał Traks unikał jednoznacznie odpowiedzi, czy kandydaci PiS prowadzili kampanię wyborczą na terenie tej parafii.

- Spotkanie odbyło się na prośbę mieszkańców. Nie rozdawaliśmy żadnych materiałów wyborczych. Spotkanie nie miało miejsca na terenie kościoła - informuje Rafał Traks.

Jednak, jak widać na zdjęciu, Jerzy Wilk, Halina Sałata, Rafał Traks, Artur Orłowski i Zdzisław Dubiella spotkali się z mieszkańcami w salce, w budynku parafialnym.

Informację potwierdza jeden z naszych Czytelników, który uczęszcza ma msze do tego kościoła.

- Jestem przeciwny kampaniom wyborczym w kościołach. Dzisiaj po mszy św. o godz. 10.30 odbyło się spotkanie z prezydentem w salce ks. Klimuszki w parafii św. Pawła. Zaplakatowany cały plac przed kosciołem. Czegoś takiego w mojej parafii nigdy nie było. Wstyd! - pisze nasz Czytelnik.

Docierają do nas informacje, że tego typu spotkania z prezydentem Wilkiem i kandydatami na radnych PiS odbywały się również w innych elbląskich parafiach.

Czy Kościół Katolicki oficjalnie już wspiera Jerzego Wilka i kandydatów PiS? To otwarte pytanie do Jego Ekscelencji Biskupa Jacka Jezierskiego.

oceń wątek 20 4 zgłoś do moderacji
2014-11-10 19:38 79%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez katolik
Nie długo dojdzie do tego że złodziej lub bandyta przed SKOKIEM

Nie długo dojdzie do tego że bandzior lub złodziej przed napadem pójdzie do kościoła z prośbą ochrone przed wpadką (aby noga mu się nie powinęła)

odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2014-11-10 20:31 86%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Z.K.
Msza była o 10.30, czyli P. Wilk nie był w P R A C Y !!! Tyle spraw do załatwienia, a tu w godzinach urzędowania kampania wyborcza. A w parafii Św. Alberta w czwartek zamówił mszę za elblążan. Czuję się obrażona. To znaczy, że też za mnie, bym "lepiej" myślała i wiedziała kogo mam wybrać???
odpowiedz oceń post 19 3 zgłoś do moderacji
2014-11-10 23:56 84%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Madzia
To jest przesada! Takie rzeczy nie powinny się dziać. Ja jestem parafianką tego kościoła i z tego co mi wiadomo to nikt z mieszkańców nie prosił o takie spotkanie!!!!!!!! WSTYD!!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 16 3 zgłoś do moderacji
2014-11-11 08:30 6%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez mmuz@wp.pl
Bardzo dobre spotkanie, tak trzymać !!!!
odpowiedz oceń post 1 15 zgłoś do moderacji
2014-11-11 09:07 87%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez KlakierPiSu
Żadne z nich nie ma zasług dla miasta, żadne z nich nie zasługuje na choćby jeden głos, niektórzy z nich przez wiele lat przyczyniali się do sytuacja jaką obecnie mamy i żadne z nich nie chce wziąć za to odpowiedzialności przerzucając się winą! Kiedy Elblążanie zrozumieją, że partie polityczne wyniszczają to miasto i dadzą szansę Elblążanom, a nie kukłom politycznym i leśnym dziadkom. Tylko EKO ma szansę coś zmienić!
odpowiedz oceń post 20 3 zgłoś do moderacji
2014-11-11 09:12 88%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez KlakierPiSu
Zanim drodzy Elblążanie oddacie głos, zobaczcie jak żyją sobie politycy (radni, prezydent) za nasze pieniądze. W tym mieście nie rozwija się żadem przemysł, a domy budują sobie tylko politycy, jeżdżą na wycieczki, pobierają diety, kilometrówki i się bawią, jak myślicie, za czyje pieniądze to wszystko? W Elblągu nie opłaca się otwierać działalności gospodarczej, lepiej zostać urzędnikiem. Spójrzcie, że z wyborów na wybory coraz więcej ludzi chce łatwego zarobku, wyciągnijcie wnioski! Niech zaczną naszym miastem zarządzać ludzie, którzy wiedzą co to biznes bo pracowali w sektorze prywatnym, a nie urzędasy przyzwyczajeni do "czy się stoi czy się leży państwowa kasa się należy"!
odpowiedz oceń post 22 3 zgłoś do moderacji
2014-11-11 14:23 79%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez plif
Do klakierPIS-u. Zapomniałeś dodać -księży-chociaż jestem wierząca to czasami trafia mnie ,w jakich luksusach żyją.
oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2014-11-11 13:45 81%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez plif
Ma tyle miejsca w Ratuszu,w hotelach,spotyka się w kościołach coś nie tak.Próba nauki-żeby głosować na Nich,że tylko Oni się liczą?Coś nie tak z tym PIS-em.
odpowiedz oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
sasza
2014-11-11 15:49 77%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez sasza
Na mdłości mnie zbiera jak widzę do czego są zdolni te PiSiaki. Diabłu by dyszę sprzedali,żeby swój cel osiągnąć.Gdzie u nich BÓG,HONOR iOJCZYZNA! Zresztą podobnie postępuje ich WODZUŚ-Jarosław Zbaw Polskę.Teraz odwiedżce papcia RYDZYKA,żeby was pobłogosławił.AMEN!
odpowiedz oceń post 10 3 zgłoś do moderacji
2014-11-12 14:36 0%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez elblążanin
Komentarz niezgodny z regulaminem redakcji
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-11-12 14:43 0%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez jasio
kacapy i Pojeby oraz ruski portal wpierdalają sie do kościoła won z kruchty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tam są Polacy ,patrioci a wy jesteście tam -gdzie ZOMO.Nie macie prawa głosu w tej sprawie npaszli won za Don!!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2014-11-12 14:46 0%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez obiektywny
ten portal to same ku...y i pseudo dziennikarze na usługach mafi PO-PSL i SLD ten portal zniknie wkrótce jak i Kuchejdy po kilku sprawach sądowych!
odpowiedz oceń post 0 9 zgłoś do moderacji
2014-11-12 22:29 67%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez Masza
buhahahahahaha, zniknie po wyborach twój idol - pogonią Elblążanie Wilka do lasu już za tydzień :))))))))))))))))))))
oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-11-13 09:22 33%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez CHRZEŚCIJANIN NIE KATOLIK
Dokładnie tak-mam starszą sąsiadkę bardzo bogobojną i ostatnio z nią rozmawiam a ona mówi że wraca ze spotkania z prezydentem w kościele. Wyciąga ulotki, kalendarzyki, nalepki i mówi jaki to dobry człowiek. On tyle robi dla miasta i ksiądz go szanuje. A teraz takie ataki są na niego organizowane przez bezbożników. Chcą go oczernić i zniszczyć jego chrześcijańską rodzinę. WYMIEKŁEM. TO CAŁA PRAWDA.
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-11-13 18:56 0%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez LALO
TEN PORTAL TO SZMATŁAWIEC DZIAŁAJĄCY NA ZLECENIE PO,SLD,PSL.
odpowiedz oceń post 0 5 zgłoś do moderacji
2014-11-13 20:50 50%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez klm
Nie chodzę do kościoła od czasu kiedy zrozumiałem że tam nie o ludzi lecz o kasę chodzi niemniej nie neguję tych którzy mają taką potrzebę i klęczą przed ołtarzem .Jeżeli katolika popiera kościół , araba meczet a żyda coś tam to czemu nie niech tak będzie oby wygrał ten co jest dobrym gospodarzem.
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 17:59 50%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez obserwatorka
Baranek z Wilczą twarzą - obłuda, populizm i manipulacja starszymi ludźmi!
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-11-16 16:26 0%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez uwaga
Obiektywny uważaj na to co wypisujesz - powinieneś beknąć za to
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź