najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-02-28 06:57 88%

Problemy uczestników kursu prawa jazdy. Miasto nic nie robi

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Nawet 50 osób z Elbląga może mieć poważne problemy z dokończeniem kursu prawa jazdy, w związku ze śmiercią właściciela OSK Andrzej Kujawa. Jak mówi nasz Czytelnik, uczestnik kursu, Urząd Miejski stara się nie dostrzegać problemu, a ludzie zostają bez pieniędzy i możliwości dokończenia szkolenia w innym ośrodku.

Poniżej przedstawiamy list w tej sprawie, który przesłał do naszej redakcji jeden z uczestników kursu. Mamy nadzieję, że władze miasta poważnie potraktują ten problem.

Od zeszłego tygodnia mieszkańcy Elbląga są poruszeni śmiercią Pana Kujawy. Niestety nikt nie zauważa w tym całym zamieszaniu Urzędu Miasta w Elblągu i odpowiedzialnego za kontrolę Ośrodków Szkolenia Kierowców Referatu Obsługi Kierowców – pisze nasz Czytelnik. - Ja jestem jedną z wielu osób poszkodowaną w tym całym zamieszaniu. Mianowicie, mimo odbytego szkolenia prawie całego w OSK Pana Kujawy i zapłaceniu całej kwoty za to szkolenie Urząd Miasta odmawia mi jego zaakceptowania tłumacząc się tym, że nie wiedział o prowadzonym szkoleniu (szkolenie zacząłem we wrześniu zeszłego roku). Prawdopodobnie będę musiał całe szkolenie ukończyć na nowo. Pytam się gdzie były osoby odpowiedzialne za prowadzenie nadzoru nad Ośrodkami szkolenia kierowców? Jak dowiedziałem się prywatnie od pracujących w Urzędzie znajomych cały proceder był doskonale znany Kierownikowi Referatu Pani Kołodyńskiej. Jak się również dowiedziałem OSK Pana Kujawy miał zostać niebawem zamknięty w związku z nieprawidłowościami w Ośrodku, jednakże potencjalni kursanci nie byli nigdy informowani przez Urząd o problemach tego ośrodka. Poszkodowanych osób może być około 50, co dając średnio 1000 zł za kurs powoduje, że straty to 50 tys zł. Do zakończenia przeze mnie szkolenia pozostała tylko jedna godzina, w prywatnej rozmowie ze znajomymi pracującymi w Urzędzie Miasta dowiedziałem się, że mógłbym dokończyć szkolenie w innym Ośrodku jednakże Referat Obsługi Kierowców stanowczo się temu sprzeciwia, nie wiedząc czemu, nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi (Urząd mimo prowadzenia nadzoru nad OSK nie powiadomił również Prokuratury w Elblągu o nieścisłościach w dokumentacji w OSK).

Nie tak dawno na Śląsku 500 osobom chce się zabrać prawo jazdy dlatego że nadzór nie potrafił sprawdzić czy instruktor ma uprawnienia do szkolenia. Dziś w Elblągu 50 osób musi przejść kurs na nowo dlatego, że nadzór Urzędu Miasta nie zareagował w porę, a dziś nie chce pomóc mieszkańcom.

Nasz Czytelnik dodaje, że niedawno był w Urzędzie Miejskim w tej sprawie. Jednak od urzędników miał podobno usłyszeć, że to Jego wina. Dlaczego? Ponieważ sam nie sprawdził, czy OSK ma jakieś problemy. Mamy nadzieję, że Magistrat jednak poważnie podejdzie do problemu 50 mieszkańców naszego miasta, którzy obecnie pozostali bez pieniędzy i możliwości podejścia do egzaminu na prawo jazdy.

oceń wątek 15 2 zgłoś do moderacji
2014-02-28 07:09 18%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez witoldwitold
.........., a co miasto ma do prywatnego biznesu? Ja wiem, że chodzisz źle ubrany ale niech to nie idzie w parze z Twoim myśleniem.
odpowiedz oceń post 2 9 zgłoś do moderacji
2014-02-28 07:25 70%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez pax
ano to, że kontroluje OSK.
oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2014-02-28 10:06 33%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez 2014
powinna kontrolować wpisy DEB.ili na elbląskich portalach !!!
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-02-28 07:40 67%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez prawnik radzi
Nie bujcie sie podac urzedasow do sądu.
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-02-28 08:42 60%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez recenzent zakichany
jak z takimi błędami ortograficznymi złożycie wniosek - sprawa na pewno wygrana. Gratuluje radzącemu prawnikowi - nie bujcie się hahahahah :)
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-02-28 08:01 67%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Piterek
tak jak było do przewidzenia ! Uurzędnik a raczej armia urzędników nie jest dla
petenta tylko patent ma być grzeczny i nie awanturujacy się. Panie WILKU ! Gdzie ta Twoja nowa jakość w urzędzie miasta. ? Chyba że wzorce bierzesz z NAUKOWYCH ? To soryyyyyyy ! Nowa jakość to w urzędzie PZU, PKO .Tam petent wchodzi a urzędnik wstaje,przedstawia się i jest miły,uprzejmy i kompetentny. WILKU zapraszam do PZU na 1 Maja na lekcję programową.

odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-02-28 08:15 14%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez vox
Jak to sobie redakcja wyobraża: to urzędasy mają sugerować do jakiej szkoły nauki jazdy kursanci mają chodzić? Tu doszło do nieszczęśliwego wypadku. Nie szukajmy winnych tam, gdzie ich nie ma.
odpowiedz oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
2014-02-28 09:16 78%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez wojtek bez portek
Ludzie sami jestescie sobie winni !!! skoro p. Kujawa nie dawal zadnych pokwitowan ze sie wplacalo pieniadze za kurs do nigo to chyba nie jest normalne ,dlaczego nikt sie nie upomnial o to ???
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-02-28 10:19 50%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez Michu
Skoro jest Pan taki mądry dam Panu pokwitowanie, które otrzymaliśmy
i proszę coś z tym zrobić ...Jakieś pomysły do kogo się zwrócić? Pierw prawo spadkowe, potem Skarbówka jako pierwsza dorwie się do wszystkiego, reszta instytucji również po omacku i długo będzie badała sprawę i na tym się skończy.
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-02-28 09:17 30%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez ikiv
miasto nie jest stroną
odpowiedz oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
NoName
2014-02-28 16:06 67%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Wysłać do urzędu telewizję, to zaraz urzędasy będą na kolanach przepraszać za zaistniały problem.
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-02-28 17:09 33%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Michu
Dzwoniąc do Urzędu usłyszeliśmy, że można sobie sprawdzić firmę i tyle. Pytam, czy ktoś dając zaliczkę za kafelki, meble itd. (które mają przywieźć za miesiąc ) sprawdza czy sklep lub hurtownia ma jakieś zaległości i czy przypadkiem właściciel firmy nie wpadnie pod samochód? Zapłaciłem gotówka całą sumę by było taniej i mam pokwitowanie... i...mogę pogwizdać
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-03-01 20:40 0%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez look
Tu się pisze jakieś bzdury, bo dlaczego ośrodek Kujawy miał być zamknięty. Dobrze szkolił i zawsze był wysoko w zdawalności. Kursanci, którzy nie skończyli mieli pecha i kończą szkolenie w innym ośrodku. Co ma do tego Urząd Miejski?
odpowiedz oceń post 0 5 zgłoś do moderacji
2014-03-05 15:13 33%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez inny urzędnik
Najlepiej gdyby za urzędników pracowali.......... petenci ! Urzędnik brały tylko kasę !
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź