najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-01-26 14:25 73%

Protest pod Katedrą przeciw aborcji. Uderzyli w poseł Gelert

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Dziś przed godz. 12.00 przed wejściem do Katedry św. Mikołaja protestowali członkowie Fundacji PRO oraz działacze Prawa i Sprawiedliwości. Mieli ze sobą ulotki oraz transparenty ze zdjęciami poseł PO Elżbiety Gelert oraz płodów poddanych aborcji. Wychodzący z mszy św. ludzie nie kryli oburzenia.

O całej akcji powiadomił nas nasz Czytelnik, który nie krył oburzenia z przebiegu całej akcji. Jak opisywał, działacze fundacji byli nachalni i obrażali tych, którzy mieli inne zdanie.

- Po wyjściu z kościoła zauważyłem przed wejściem grupę osób. Trzymali duże transparenty, na których była poseł Elżbieta Gelert oraz zdjęcia pokazujące płody poddane aborcji. Bardzo mnie to zdziwiło, ponieważ nie spodziewałem się takiej akcji. Te osoby rozdawały ulotki, w których można było przeczytać, że m.in. poseł Gelert głosowała przeciw ustawie przeciwko aborcji dzieci poczętych z nieuleczalną chorobą. Niektóre osoby ulotki brały. Większość jednak odchodziła obojętnie. Ci natomiast, którzy z protestującymi się nie zgadzali, byli głośno obrażani. Myślę, że miejsce przed kościołem nie jest odpowiednie na tego typu akcje polityczne – pisze nasz Czytelnik.

Informację sprawdziliśmy i co więcej, w samej Katedrze znaleźliśmy leżące ulotki. Były wyłożone w wejściu. Nikt ich nie usunął.

O komentarz do tego zdarzenia poprosiliśmy poseł Elżbietę Gelert.

- Ubolewam, że te osoby nie uszanowały takiego miejsca, jak kościół, aby prowadzić akcję polityczną. Należy się zastanowić, czy teren tuż przed wejściem do Katedry jest odpowiednim miejsce do tego typu działań. Co do samej ustawy, nie narusza ona istniejącego już status quo w tej sprawie. Osobiście uważam, że aktualne prawo do niczego nikogo nie zmusza. Każdy może podjąć decyzję w tej sprawie zgodnie z własnym sumieniem – zarówno lekarz, jak i rodzina. Nie ma tu mowy o żadnych karach czy przymusie usuwania ciąży – wyjaśnia poseł Elżbieta Gelert.

oceń wątek 29 11 zgłoś do moderacji
2014-01-26 15:04 69%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez bob
a gdzie ci "działacze" ???
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2014-01-26 15:31 38%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Fundacja pro
OD ORGANIZATORÓW:
Pikieta została zorganizowana przez Fundację Pro-prawo do życia. Żaden z organizatorów nie należy do żadnej partii politycznej, tym bardziej nie jest jej działaczem. Na pikietę przybył jeden z radnych PiS. Żaden z organizatorów ani przybyłych na pikietę osób nikogo nie obrażały. Rozdawaliśmy ulotki na placu przed katedrą i wokół niej. Do katedry nikt nie wszedł. Kilka razy spotkaliśmy się ze obraźliwym sprzeciwem, większość osób była z nami zgodna. Nie kryjemy oburzenia poziomem kłamstwa prezentowanego przez elbląg.net. Prosimy o reakcję!
odpowiedz oceń post 18 30 zgłoś do moderacji
2014-01-26 20:41 82%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez ona
czemu fundacja na swojej ulotce nie da takiego zdjęcia? http://www.hospicjum-podkarpackie.pl/podopieczni/wiktoria-c-.html zamiast zdrowego, ślicznego bobasa?
oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2014-01-26 20:53 86%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez Kundziela
Im dłużej patrzę na metody PiSu i ich zwolenników, tym bardziej przypominają się czasy głębokiego PRLu, wtedy też grupa rządzących wiedziała, co będzie dla Polaków najlepsze!
oceń post 25 4 zgłoś do moderacji
2014-01-26 15:48 85%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez m
Wielka osoba pan Krasulski hahaha!!!
odpowiedz oceń post 23 4 zgłoś do moderacji
2014-01-26 15:48 29%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez joj
wychodziłam z kościoła z dziećmi i otrzymaliśmy ulotkę, bez krzyku, bez obrażania, wszystko przebiegało grzecznie. Mieli pecha, że było bardzo zimno i prawie nikt się nie zatrzymał dłużej.
Jeśli chodzi o miejsce, to chyba dobry wybór, bo ich działania są w zgodzie z nauką kościoła
odpowiedz oceń post 14 34 zgłoś do moderacji
2014-01-26 16:05 38%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez widz
hahahahaha po pozytywnych komentarzach zmieniliscie tytuł i tresc powodzeni a:)
odpowiedz oceń post 5 8 zgłoś do moderacji
2014-01-26 17:02 33%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez wojtekmk
Nie zgodzę się z Panią Poseł. Obecna ustawa zmusza mnie, podatnika do finansowania (z płaconych przeze mnie podatków) tego haniebnego procederu (mordowania dzieci nienarodzonych)!!! Nie godzę się na to!
odpowiedz oceń post 14 29 zgłoś do moderacji
2014-01-26 17:06 75%
9
a ja się nie zgadzam, żebyś wpieprzał się w moją macicę!!!!!!!!!!!
oceń post 30 10 zgłoś do moderacji
2014-01-26 17:11 27%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez krzys6587
nie zabijanie osob kalekich, a ich leczenie, czy rehabilitacja to wyznacznik postępu ludzkości i czlowieczeństwa. Wiem, że latwiej pozbyć się ciężaru kiedy jescze można, ale to efekt słabości państwa.
Najlepiej to topić nichciane dzieci i staruszków według hasla, róbta co chceta.
odpowiedz oceń post 8 22 zgłoś do moderacji
2014-01-26 17:31 86%
11
wiecie jak wygląda opieka nad takim dzieckiem? http://www.hospicjum-podkarpackie.pl/podopieczni/izabela-ch-.html nie macie pojęcia, jedno z rodziców musi zrezygnować z pracy, żeby zająć się tak chorym dzieckiem, przeważnie jest to matka, dostanie ok. 500 zł od państwa, ojciec często nie wytrzymuje i odchodzi kobieta zostaje sama z cięzko chorym dzieckiem, ma 500zł na utrzymanie i marne alimenty (albo i nie) i się pytam jak żyć??? najpierw państwo powinno opracować system finansowania i opieki nad takimi rodzinami.
oceń post 25 4 zgłoś do moderacji
Gifas
2014-01-26 19:07 33%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
http://www.youtube.com/watch?v=F8s6sCO6wtU A co:D troche humoru :P
oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2014-01-26 18:46 83%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez JA
Jestem za ustawa, jezeli ktos wie ze takie dziecko ma urodzic. Pwinien miec szase sam decydowac o sobie. Pozniej dochodzi do morderstw .Kazda kobieta powinna miec prawo wyboru.
odpowiedz oceń post 19 4 zgłoś do moderacji
2014-01-27 06:24 19%
14
odpowiedziano ponad rok temu przez gość
Aborcja to MORDERSTWO!!! W tym momencie decydujesz już o dwóch istnieniach. Decyzję należało podjąć kilka miesięcy wcześniej. Prawo wyborów tak prawo do zabijania NIE!
oceń post 3 13 zgłoś do moderacji
2014-01-26 19:07 85%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez rcs
Na szczęście przestałem chodzić do kościoła . Nie muszę na to patrzeć i słuchać kazań fachowców od życia w rodzinie.
odpowiedz oceń post 29 5 zgłoś do moderacji
2014-01-26 20:25 82%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Kampania PiS-u trwa i widać jakimi metodami będą " eliminować " swoich przeciwników politycznych!? Ale elblążanie na szczęście to ludzie rozumni i na takie niskie zagrywki PiS-u już się nie nabiorą.
odpowiedz oceń post 31 7 zgłoś do moderacji
2014-01-26 20:33 72%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
Chamstwo, brak dobrego smaku i nietakt to imiona działaczy PiS. Wszyscy muszą myśleć tak jak oni a kto ma inne poglądy to wróg. Kościół nie jest miejscem na polityczne happeningi. To co oni robią jest okropne i przeraża.
odpowiedz oceń post 21 8 zgłoś do moderacji
2014-01-26 20:48 73%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez Kundziela
Oto kto głosuje na PiS. Dziwię się skąd tylu nawiedzonych w tym kraju, a najgorsze, że ta choroba postępuje, a psychole decydują o losie normalnych ludzi!
odpowiedz oceń post 22 8 zgłoś do moderacji
2014-01-26 22:08 32%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez :)
A czemu w tym "artykule nie ma opinii organizatorów pikiety? Od kiedy to pisze się artykuł w oparciu o rzekome doniesienie, rzekomego czytelnika? Czy ktokolwiek z piszących artykuł zaszczycił to miejsce i przekonał się czy rzekomy czytelnik nie jest zwolennikiem Pani Gelert i nie wyssał z palca tych opinii? W całej Polsce wygląda to trochę inaczej jak chce się coś napisać to dociera się w to miejsce i samemu na własne oczy sprawdza jak jest. Widać w Elblągu jest inaczej. Macie wiele do nauczenia się, w dziedzinie dziennikarstwa ale życzę powodzenia w edukacji.
odpowiedz oceń post 8 17 zgłoś do moderacji
2014-01-26 22:39 16%
20
odpowiedziano ponad rok temu przez Do redakcji
kontakt do organizatorów jest na zdjęciu "kontakt@stopaborcji.pl", ponad to posłowie mają swoje biura /strony gdzie znajdują się też numery telefonów... chyba wa m się role pomyliły organizatorzy moją informować media to nie PO/ słynne huczne otwarcie placu zabaw/
oceń post 3 16 zgłoś do moderacji
2014-01-26 22:19 59%
21
odpowiedziano ponad rok temu przez Redakcja
Niestety nikt z organizatorów naszej redakcji nie powiadomił o planowanej akcji. Na ulotkach nie było podanych danych kontaktowych. Więc niestety naszą wiedzę o tej akcji siłą rzeczy musieliśmy czerpać z informacji osób, które nas o tym powiadomiły. Zapewniamy, że gdybyśmy o takiej akcji wiedzieli, na pewno dotarlibyśmy w to miejsce i samemu na własne oczy sprawdzilibyśmy jak jest ;). Oczywiście, mamy jeszcze wiele do nauczenia się. Niestety jasnowidztwa jeszcze nigdzie w Elblągu nie uczą.
oceń post 13 9 zgłoś do moderacji
2014-01-27 07:30 85%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez Opus
No to się zaczęło jak pisiory przejmą władzę to trzeba będzie założyć dodatkowy zamek w drzwiach chodzić co dzień przed pracą do kościoła a może i zmienić obywatelstwo.......
odpowiedz oceń post 22 4 zgłoś do moderacji
2014-01-27 07:45 78%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez snobi
nie jestem dziennikarzem ale wydaje się być oczywiste, że jak ktoś coś organizuje i chce by media o tym pisały to się wysyła zaproszenie do mediów
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-01-27 08:11 82%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez Aisza Kediv
Zaraza pisowska zaczyna szaleć.
odpowiedz oceń post 23 5 zgłoś do moderacji
2014-01-27 08:12 0%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez oburzony
Przerażające.Pani Gelert powinna podać do sadu tych pseudodzialaczy z nibyrozumkiem.
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-01-27 08:41 73%
26

odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
To jest typowa akcja polityczna z udziałem radnego PIS.Wymieniajac Krasulskiego na ulotce to strzał w kolano.Obłuda i głupota PIS nie zna granic.Jask najszybciej trzeba pogonić Wilka i jego towarzyszy
odpowiedz oceń post 24 9 zgłoś do moderacji
2014-01-27 08:55 35%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez oj elblągi
nie ważne na kogo i za co aby opluć .. ciekawe czy ci za aborcją popierają też KS... ps. hitler tez mordował "upośledzonych" .. więc ujawnijcie się proponuję opaski ze swastykami
odpowiedz oceń post 8 15 zgłoś do moderacji
2014-01-27 09:01 0%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez Sss
Po wprowadzeniu zaostrzenia ustawy polskie prawo byloby bardziej rygorystyczne niz w Arabii Saudyjsjiej. Idioci. Nikt nie kaze usuwac, ale pozwala. To sprawa sumienia
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź