najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-01-26 14:25 73%

Protest pod Katedrą przeciw aborcji. Uderzyli w poseł Gelert

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Dziś przed godz. 12.00 przed wejściem do Katedry św. Mikołaja protestowali członkowie Fundacji PRO oraz działacze Prawa i Sprawiedliwości. Mieli ze sobą ulotki oraz transparenty ze zdjęciami poseł PO Elżbiety Gelert oraz płodów poddanych aborcji. Wychodzący z mszy św. ludzie nie kryli oburzenia.

O całej akcji powiadomił nas nasz Czytelnik, który nie krył oburzenia z przebiegu całej akcji. Jak opisywał, działacze fundacji byli nachalni i obrażali tych, którzy mieli inne zdanie.

- Po wyjściu z kościoła zauważyłem przed wejściem grupę osób. Trzymali duże transparenty, na których była poseł Elżbieta Gelert oraz zdjęcia pokazujące płody poddane aborcji. Bardzo mnie to zdziwiło, ponieważ nie spodziewałem się takiej akcji. Te osoby rozdawały ulotki, w których można było przeczytać, że m.in. poseł Gelert głosowała przeciw ustawie przeciwko aborcji dzieci poczętych z nieuleczalną chorobą. Niektóre osoby ulotki brały. Większość jednak odchodziła obojętnie. Ci natomiast, którzy z protestującymi się nie zgadzali, byli głośno obrażani. Myślę, że miejsce przed kościołem nie jest odpowiednie na tego typu akcje polityczne – pisze nasz Czytelnik.

Informację sprawdziliśmy i co więcej, w samej Katedrze znaleźliśmy leżące ulotki. Były wyłożone w wejściu. Nikt ich nie usunął.

O komentarz do tego zdarzenia poprosiliśmy poseł Elżbietę Gelert.

- Ubolewam, że te osoby nie uszanowały takiego miejsca, jak kościół, aby prowadzić akcję polityczną. Należy się zastanowić, czy teren tuż przed wejściem do Katedry jest odpowiednim miejsce do tego typu działań. Co do samej ustawy, nie narusza ona istniejącego już status quo w tej sprawie. Osobiście uważam, że aktualne prawo do niczego nikogo nie zmusza. Każdy może podjąć decyzję w tej sprawie zgodnie z własnym sumieniem – zarówno lekarz, jak i rodzina. Nie ma tu mowy o żadnych karach czy przymusie usuwania ciąży – wyjaśnia poseł Elżbieta Gelert.

oceń wątek 29 11 zgłoś do moderacji
2014-01-27 11:17 75%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez v1
A co na takie zachowanie mówią księża? Lobby Caritasu przegnało spod kościoła wolantariuszy WŚOP.
odpowiedz oceń post 12 4 zgłoś do moderacji
2014-01-27 11:39 0%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez JEZUITA
teraz aby wystąpić z kościoła katolickiego wystarczy wysłać listem poleconym do parafii chrztu, oświadczenie woli , informuje Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych i NSA. W takim kościele w którym szerzy się nienawiść i chamstwo a polityka , nie chcę dalej być. Przeź takie zachowanie się kościoła katolickiego można znienawidziec księży . Boże widzisz ten jad i nienawiść i co .......?
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-01-27 11:50 0%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Dobry
bez względu kto napisał ten artykuł wszyscy powinni wiedzieć że jadem nienawiści niszczycie siebie i waszych bliskich. Gdzie miłość i wiara w to czego uczył Jezus. Zostało w Was tylko zło? Można protestować w różny i bez względu nienawiści, bez przemocy sposób ale nie w tym miejscu. Wy wściekli z nienawiści katolicy spójrzcie sobie w lustro i zadajcie sobie pytanie .....jakim jestem człowiekiem.
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-01-27 14:32 26%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez 1,2,3
Na ulotce jest wszystko to nie wina organizatorów że w/w posłowie głosowali tak jak zagłosowali. Pikieta mówiła o zdarzeniu z 2013 roku o głosowaniu. Mówiła o tym ze zagłosowaliśmy na ludzi którzy dopuszczają śmieć dzieci poczętych chorych, przykre.
odpowiedz oceń post 6 17 zgłoś do moderacji
2014-01-27 17:29 67%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Krystyna
Tylko PiSowcy nie mają żadnych zahamowań i nachodzą ludzi nawet w niedziele i robią wszystko, żeby ludzi zbuntować. Posunięcie na poziomie naszego pseudo "prezydenta" :P Szkoda mi tych ludzi....
odpowiedz oceń post 14 7 zgłoś do moderacji
2014-01-27 20:50 0%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez lib95
Akcja uświadamiająca ludzi o tym czego mogą nie wiedzieć.
Pisanie artykułu na podstawie przypuszczeń oraz wypisywanie kłamstw może być niczym innym jak kolejnym chwytem politycznym przeciwników ŻYCIA.
Jak można powiedzieć że zamordowanie dziecka to osobisty wybór kobiety ? Równie dobrze ludzi żyjących, lecz chorych nieuleczalnie można pozabijać bez względu na to ile lat już żyją. Do tego dochodzi fakt że nie każda diagnoza dziecka w łonie matki jest prawidłowa. Są przypadki kiedy to kobiecie proponuje się aborcje, bo jej dziecko jest rzekomo chore. Dziecko się rodzi i okazuje się że jest całkowicie zdrowe .
2014-01-28 20:34 67%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez CZYTAJCIE
KRASULSKI WILEKI POLIOTYK ,,KTORY ZBIERA GLOSY JAK MAMY WYBORY I POTEM ODRAZU UCIEKA DO WARSZAWY I CISZA ,ALE PRZY NASTEPNYCH ODRAZU JEST TU I JEGO CORKA Z CHLOPCEM SWYM OBWIESZAJA ELBLAG TYMI PLAKATAMI ,, A TAK W OGOLE NIGDY NIE SLYSZALEEM ZEBY ZROBIL COS DLA ELBLAGA ,,CWANIACZEK UKTRYTY POLITYK TYLKO KASA ZGARNIA I CISZA W ETERZE ,, PAMIETAJMY ABY NIE GLOSOWAC WIECEJ NA NIEGO!
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-01-28 20:42 20%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Prawdzie w oczy
Ja nie widziałam radnych PiS. Był jeden, ale chyba miał prawo uczestniczyć w pikiecie jako wolny obywatel skoro ma takie poglądy.
odpowiedz oceń post 2 8 zgłoś do moderacji
2014-01-28 22:13 27%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez wykształcony40+
z Gelert taki poseł jak z koziej (_|_) trąba... zwykła karierowiczka....

odpowiedz oceń post 3 8 zgłoś do moderacji
2014-01-29 15:43 25%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez sss
Tak jak z ciebie pisarz...zwykły grafoman....
oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2014-02-02 16:01 0%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
Kościół popiera, bo kretynami najlepiej się manipuluje!
dodaj odpowiedź