1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Pewnie tak samo jak w Lęborku. Drogówka zawyżała pomiary i wymuszała łapówki. Miesięcznie po 20 tys. zł. na głowę, a było ich 4. W Elblągu jest pewnie jest tak samo, ludzie nie zgadzajcie się na taki pomiar, bierzcie do sądu, sprawdzajcie atesty i homologacje zarówno miernika jak i np. opon samochodu mierzącego. Złe opony, niewłaściwy rozmiar, to już jest przekłamanie pomiaru.
odpowiedz |
oceń post
4
4
|
zgłoś do moderacji
|
2
wiesz że jechałeś ponad 100, tam gdzie można max 50, ale będziesz się kłócił że jechałeś 45 ...
oceń post
0
3
|
zgłoś do moderacji
|
3
Dokładnie jedziesz ponad 100 w zabudowanym i jeszcze chcesz się od tego wykręcić... Nie życzę ci, byś szedł pięknego dnia chodnikiem i taki idiota w ciebie wjedzie... Pozatym jaki związek maja łapówki do tej sytuacji
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
4
Jeśli zapierdzielasz w terenie zabudowanym jak typowe buraki w wieśniackich VW Golfach po tuningu, to nie dziw się że dostajesz mandaty. Nie raz policja kontrolowała prędkość z jaką jechałem i jakoś ja nigdy mandatu nie dostałem.
oceń post
2
4
|
zgłoś do moderacji
|
5
I policyjne trolle się odezwały. Gdzie napisałem że sam tak jeżdżę? Niby matura obowiązuje a głupców wciąż przyjmują do policji. Jeśli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to słuchać, powtarzam i objaśniam.
Po pierwsze od karania są sądy a nie widzimisie policjanta łapowkarza, choć nie wszyscy. Faktem jest że pracujecie na miernikach prędkości które nie maja legalizacji w Polsce, zarówno te radarowe jak i laserowe. Są dowody na to że pomiar dokonany niechlujnie, lub celowo źle, znacznie zawyża prędkość.
odpowiedz |
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
Są badania i filmy które pokazują jak słup czy też chodnik poruszają się z prędkością 15 km/h. To samo było z Hołowczycem, Policja twierdziła ponad 200, biegły o 70 mniej. Tak samo jest tutaj, może 51 a może 49. Za duża odpowiedzialność by byle funkcjonariusz miał decydować o czyimś życiu zawodowym lub prywatnym.
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Yyyyyy- czyli jesteś ciota ktora zamula ruch skoro jeździsz przepisowo co do km
odpowiedz |
oceń post