najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Radni do tablicy. Odpowiada Grażyna Kluge (PO)
2013-11-20 06:30 68%

Radni do tablicy. Odpowiada Grażyna Kluge (PO)

rozpoczęty ponad rok temu przez Karolina Król

Przedstawiamy kolejną odsłonę z cyklu rozmów z radnymi Rady Miasta Elbląg. Tym razem przepytujemy Grażynę Kluge (PO).

Jak twierdzi radna Kluge, elblążanie głównie zgłaszają się do niej z problemami mieszkaniowymi, sprawami braku odpowiedniej pracy, problemami szkolnymi, na przykład uzależnienie od narkotyków, czy sprawami związanymi z opieką społeczną.

- Tym ludziom bardzo często potrzebna jest wskazówka, gdzie się udać z danym problemem, do której instytucji – mówi Grażyna Kluge. - Często jest tak, że wspólnie znajdujemy najlepsze rozwiązanie. Natomiast dopada mnie ogromna bezsilność, gdy słyszę, że młody człowiek, który ma skończone studia, nie może znaleźć pracy.

Jak zauważa radna, jednym z większych problemów osiedla Nad Jarem jest duży problem z prędkością samochodów, przy ul. Broniewskiego.

- To prosty odcinek, gdzie jeżdżą samochody z dużą prędkością - informuje Kluge. - Mieszkańcy proszą o umieszczenie spowalniaczy czy też o ustawienie znaku ograniczenia prędkości. Poza tym w fatalnym stanie jest też droga dojazdowa do Zespołu Szkół przy ul. Korczaka.

- Jeśli chodzi o dyżury, to do tej pory byłam na trzech – mówi Grażyna Kluge. - Za każdym razem miałam czas wypełniony w całości. Ponadto mój numer telefonu nie jest utajniony, więc każdy może do mnie zadzwonić.

W sprawie prędkości na ulicy Broniewskiego i drogi dojazdowej do Zespołu Szkół przy ulicy Korczaka, czekamy na odpowiedź z Urzędu Miasta.

oceń wątek 13 6 zgłoś do moderacji
2013-11-20 07:27 56%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Harry Poter
W pierwszej kolejności powinno sie wypytać radnych ze znajomości konstytucji oraz kompetencji i obowiązków radnego i rady gminy, relacji między radą a prezydentem. Chodzi o to, żeby jeśli już są organem stanowiącym w gminie, mieli orientację do czego ich społeczeństwo powołało
odpowiedz oceń post 9 7 zgłoś do moderacji
2013-11-20 07:32 43%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez na ulicy mówią
Piękna kobieta z klasą! Mądra i wykształcona, a w dodatku elokwentna mówiąca pięknie językiem polskim-co jest rzadkością. Panią radna pozdrawiam szczerze.
odpowiedz oceń post 10 13 zgłoś do moderacji
2013-11-20 14:02 25%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Uliczny Casanowa za "Opery za 3 grosze "?
oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2013-11-20 08:52 47%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez nona
No i proszę kobieta wszechstronnie uzdolniona - zadziała w każdym temacie, tylko jakos temat szkolnictwa nie został poruszony , no chyba tylko trudny dojazd do szkoły.Niewiem co tu oceniać, czy foto, czy tekst - chyba ani jedno ani drugie.
odpowiedz oceń post 7 8 zgłoś do moderacji
2013-11-20 16:07 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Ja
Polski język trudny język. Panią KLUGE a nie KLUGĘ
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź