najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Radni do tablicy. Odpowiada Jolanta Lisewska (PiS)
2013-12-02 11:45 44%

Radni do tablicy. Odpowiada Jolanta Lisewska (PiS)

rozpoczęty ponad rok temu przez Karolina Król

Dziś kolejna odsłona naszego cyklu rozmów z radnymi Rady Miasta Elbląg. Tym razem przepytujemy Jolantę Lisewską (PiS).

- W trakcie moich dyżurów jest ogromne zainteresowanie mieszkańców. Przychodzi do mnie wiele osób i podczas pełnienia przeze mnie dyżurów w urzędzie i w trakcie dyżurów dodatkowych, które są organizowane w moim kościele i w siedzibie „Solidarności” - opowiada Jolanta Lisewska.

Jak informuje radna Lisewska, problemy stara się rozwiązywać pisząc interpelacje w konkretnych sprawach. - Umówiłam się także z wiceprezydentem Januszem Hajdukowskim – wyjaśnia radna. - Miałam kilkanaście problemów, omówiliśmy je wspólnie i staraliśmy się, chociaż kilka z nich, rozwiązać.

- Nie wszystkimi problemami można zająć się od razu. Był u mnie na przykład pan, który chciał, aby w Próchniku pojawiło się oświetlenie – opowiada Jolanta Lisewska. - To wymaga większych nakładów finansowych. Prezydent Hajdukowski obiecał, że pojedzie do Próchnika i zbada tą sprawę.

Problemy, z jakimi przychodzą elblążanie do radnej Lisewskiej są bardzo różne. Dotyczą one na przykład organizacji ruchu na poszczególnych ulicach, czy porządku na podwórkach.

- Przyszedł do mnie też pan, który chciał, aby został rozebrany pomnik żołnierzy radzieckich na cmentarzu, argumentując to tym, że taki pomnik przynosi wstyd naszemu miastu - dodaje radna.

oceń wątek 18 23 zgłoś do moderacji
2013-12-02 12:20 52%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Któryś na liście wilka?
ale lipa Panie miej nas w opiece....!
odpowiedz oceń post 23 21 zgłoś do moderacji
2013-12-02 14:53 53%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Z tego co pani radna opowiedziała, to tak naprawdę było jakichś dwóch? panów, a może i nie!? Ot napracowała się pani radna, napracowała.
odpowiedz oceń post 20 18 zgłoś do moderacji
2013-12-02 15:07 59%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez elblążanin
Czy ta kobieta ma pojęcie o działalności w Radzie? Jak się czyta jej wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że niektórzy weszli do Rady przez pomyłkę.
odpowiedz oceń post 22 15 zgłoś do moderacji
2013-12-02 19:23 64%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez związkowiec
A mógłbyś mi powiedzieć co znalazłeś złego w wypowiedzi tej radnej?
oceń post 16 9 zgłoś do moderacji
2013-12-02 15:47 52%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Ryszardo
Pani Jolanta działa na rzecz mieszkańców i stara się rozwiązywać nawet najdziwniejsze prośby mieszkańców. Mi osobiście bardzo pomogła i nie zapomnę. Dziękuję Pani Jolanto.
odpowiedz oceń post 17 16 zgłoś do moderacji
2013-12-02 19:09 61%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez związkowiec
Znam tą radną i wiem,że każdemu chętnie pomaga, a krytykanci którzy jej nie znają a krytykują bo nie lubią PiS niech lepiej zamilkną , albo sami wezmą się za pracę.
odpowiedz oceń post 17 11 zgłoś do moderacji
2013-12-02 19:48 59%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez wyb
Widać że ta pani bardzo się stara z jej wypowiedzi widać że cieszy się zaufaniem mieszkańców, też się chyba do pani wybiorę ze swoimi problemami.
odpowiedz oceń post 13 9 zgłoś do moderacji
2013-12-04 10:29 67%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Jagoda
Wywiad nie oddaje tego jaka jest Pani Jolanta w rzeczywistości i tego jak bardzo angażuje się ona w sprawy mieszkańców. Chętnie niesie pomoc potrzebującym. Ta kobieta jest jedną z najbardziej aktywnych społecznie osób jakie znam w Elblągu. Jakby każdy Radny działał w takim stopniu jak Pani Lisewska, wówczas miasto wyszłoby na prostą. Takich Radnych potrzebujemy. I nie sugerujmy się tutaj partią tylko człowiekiem.
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2013-12-05 10:53 25%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Mark
Pani taka smutna i niezaradna w tym swoim dzialaniu. Moze jest w radzie przez pomylke lub partia kazala ?
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź