najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Radni do tablicy. Odpowiada Małgorzata Adamowicz
2013-11-13 07:06 56%

Radni do tablicy. Odpowiada Małgorzata Adamowicz

rozpoczęty ponad rok temu przez Małgorzata Łuczak

Dziś kolejna odsłona cyklu rozmów z z radnym Rady Miasta Elbląg. Tym razem przepytujemy Małgorzatę Adamowicz (PiS).

Radny to osoba, której można zgłaszać problemy związane z mieszkaniem w mieście. Elblążanie rzadko korzystają z tej możliwości. Na dyżury pełniące przez radnych zgłasza się bardzo mało osób.

- Najczęściej na dyżury nikt nie przychodzi. Mieszkańcy wolą zgłaszać się do mnie osobiście. Jestem nauczycielką, często są to rodzice uczniów lub po prostu moi sąsiedzi – wyjaśnia Małgorzata Adamowicz.

- Ostatnio zgłoszono do mnie wniosek o przesunięcie przystanku przy ulicy Komeńskiego. Jest to głównie problem dla osób starszych. Przystanek mógłby znaleźć się bliżej szpitala co ułatwiłoby do niego dostęp - dodaje radna.

Kolejne sprawy dotyczą stanu infrastruktury miejskiej. Mieszkańcy zgłaszają powstające dziury na ulicach, kradzieże znaków drogowych, zły stan podwórek i parkingów. - Cieszę się jeżeli mogę pomóc, to moja rola – dodaje Małgorzata Adamowicz. Następnie sprawy są przekazywane do Urzędu Miejskiego.

Poza sprawami dotyczącymi miasta, często są to osobiste problemy mieszkańców. Brak ciepłej wody lub bezrobocie.

Niedawno poproszono mnie o pomoc w rozwiązaniu problemu w Urzędzie Pracy, chodziło o dotację na naukę. Na stronie internetowej podane były błędne informacje, udało mi się to wyjaśnić - odpowiada Małgorzata Adamowicz.

oceń wątek 15 12 zgłoś do moderacji
2013-11-13 08:42 33%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez ale o co chodzi?
Przy Komeńskiego nie ma żadnego przystanku i nie jeździ tam żadna linia autobusowa??????
odpowiedz oceń post 6 12 zgłoś do moderacji
2013-11-13 09:41 28%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez okręg nr 5
PANI RADNA PROSZĘ ZAJĄĆ SIĘ SZKOLNICTWEM ORAZ SZKOŁĄ NR 14 A NIE KARIERĄ W URZĘDZIE MIEJSKIM
odpowiedz oceń post 5 13 zgłoś do moderacji
2013-11-13 19:30 29%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Pani radna jest od załatwiania spraw których nie ma. A wymyślona ciepła woda, powala.
odpowiedz oceń post 2 5 zgłoś do moderacji
2013-11-13 22:34 56%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Romek G
Jedyna kompetentna radna z okręgu nr 5 !!!!!Pani Małgosiu tak trzymać!!!!Sympatyczna ,kulturalna nie przejdzie obok krzywdy ludzkiej !!!!!Do komentarzy poniżej :zazdrosne trolle nie znacie osoby to nie wypowiadać się !!!!!!
odpowiedz oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2013-11-14 08:54 29%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez OKRĘG NR 5
do ROMKA G NIK NIE JEST ZAZDROSNY A TĄ PANIĄ ZNAMY I NIE CHODZI O ZAZDROŚĆ TYLKO STWIERDZENIE FAKTU Z OKRĘGU NR 5 KOMPETENTNI RADNI BYLI Z KOMITETU WYBORCZEGO KWW WOLNY ELBLĄG A KONKRETNIE POZ NR 3 JEDEN PAN ALE CÓŻ ELBLĄŻANIE STAWIALI NA TYCH SAMYCH RADNYCH CO ICH ODWOŁALI TAKICH MAMY MIESZKAŃCÓW ELBLĄGA A PANIĄ RADNĄ ZNAMY OJ ZNAMY ZNAMY POZDROWIENIA ZE SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 14 NA ZATORZU
odpowiedz oceń post 2 5 zgłoś do moderacji
2013-11-14 09:46 50%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Romek G
okręg nr 5 podaj nazwiska kompetentnych osób z kww wolny Elbląg hahahahahahahah,bo ja takich nie znam i jak się wypowiadasz to proszę o konkrety ,a nie używasz ogólników kolego!!!!!! Pani Małgosia jest radną po raz pierwszy ,mamy nadzieję ,że nie ostatni :)Ta Pani ma nasze głosy bez względu na opcję polityczną,którą reprezentuję , działa ponad podziałami partyjnymi i nie jest zapatrzona w swoją karierę polityczną!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź