najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2013-07-01 17:02 | 100% |
Do naszej redakcji wpłynęło dziś pismo od przewodniczącego elbląskich struktur Ruchu Palikota, Rafała Maszki. Maszka oświadcza, że rezygnuje z tej funkcji oraz z przynależności do partii Janusza Palikota.
- Oświadczam, że z dniem 23 czerwca 2013 r. zrezygnowałem z członkostwa partii Ruch Palikota. Decyzję podjąłem 2 czerwca 2013 r. i w tym dniu powiadomiłem władze partii, lecz nie był to dobry czas na jej upublicznienie. Wszystkim koleżankom i kolegom dziękuję za współpracę i życzę sukcesów – pisze Rafał Maszka.
Pozostają jednak pewne wątpliwości. Skoro Rafał Maszka już 2 czerwca br. podjął decyzję o rezygnacji z przynależności do Ruchu Palikota, dlaczego nadal bardzo aktywnie angażował się w kampanię wyborczą tej partii oraz kampanię Ewy Białkowskiej, która z listy Ruchu walczyła o urząd prezydenta miasta. Czy raczej mamy tu do czynienia z rozliczeniami wewnątrzpartyjnymi po spektakularnej porażce Ruchu Palikota i kandydatki tej partii na urząd prezydenta miasta?
Do tej sprawy jeszcze powrócimy.
oceń wątek 9 0 | zgłoś do moderacji |
2013-07-03 11:44 | 0% |
oceń post 0 3 | zgłoś do moderacji |
2014-01-31 21:39 | 0% |
oceń post 0 3 | zgłoś do moderacji |
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |