najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2015-09-19 10:00 56%

Rafał Traks (PiS): Czy jesteśmy gotowi na otwarcie CRW?

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Podczas posiedzenia komisji Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki w dniu 17 września 2015r. uzyskałem informację o planowanym otwarciu Centrum Rekreacji Wodnej na 21 września 2015r. W związku z tym złożyłem również kilka pytań dotyczących nowego obiektu sportowego:

1. Czy prawdą jest, że niecka basenowa przecieka? Jeżeli tak to czy nie będzie to zagrażało użytkownikom? Czy o zaistniałym fakcie jest poinformowany nadzór budowlany?
2. Dlaczego cennik korzystania z CRW jest tak bardzo skomplikowany? Czy były przeprowadzane jakieś symulacje?
3. Na jakiej zasadzie będą obsługiwane grupy młodzieży, kluby sportowe oraz zorganizowane wycieczki?
4. Jaką rolę po przeprowadzonym remoncie ma pełnić kryta pływalnia przy ul. Robotniczej? Czy mogłaby ona obsługiwać kluby sportowe oraz stowarzyszenia?
5. Z propozycji przedstawionej podczas posiedzenia komisji wynika, że obiekt planowo ma przynosić blisko 2 mln zł strat rocznie. Czy miasto stać na dokładanie do kolejnego obiektu sportowego? Jaka jest koncepcja zarządzania oraz sposobu pozyskiwania funduszy z zewnątrz na działalność CRW? W przypadku tak silnie napiętej sytuacji budżetu naszego miasta, jakie działania zamierza podjąć kierownictwo CRW aby basen nie przynosił strat?

oceń wątek 5 4 zgłoś do moderacji
2015-09-19 11:03 18%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Derul
No w koncu! Znalazl sie wreszcie radny, ktory zadaje sensowne pytania!
odpowiedz oceń post 6 27 zgłoś do moderacji
2015-09-19 13:50 83%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Vader
Traks zapytaj Wilka bedzie szybciej.
oceń post 24 5 zgłoś do moderacji
2015-09-19 14:53 89%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez doc. Furman
Zapytaj się siebie - jaki miałes wkład w budowę CRW, że teraz zaczynasz ględzić PiSowcze!
odpowiedz oceń post 25 3 zgłoś do moderacji
2015-09-19 15:45 84%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez Vader
PiS nic nie robi i nie zrobi.Tylko gledzenie,krytyka i zawsze inne stanowisko do innych.Taka ,,menda"...
oceń post 21 4 zgłoś do moderacji
2015-09-19 15:05 86%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez jasio
kiedy bedzie odpowiedz ratusza!!! te mendy z Elzambudu to najgorsza firma w Polsce ja przed ta inwestycją sie załozyłem o 3 miliony[ nie stac mnie na to ale byłem pewien ze wygram[ nie skończa w terminie i będą ciągłe usterki i walka w sądach!! iI WYGRAŁEM ALE MÓJ PRZECIWNIK NIE MA TAKIEJ KASY ZGODZIŁEM SIĘ NA JEDNO PIWO.Takiej firmie nie dał bym zbudować budy dla psa nie zrobili by w terminie ,z usterkami a jeszcze by Azorowi żarcie z michy by wcieło!!!!!!
odpowiedz oceń post 18 3 zgłoś do moderacji
2015-09-19 15:57 82%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez gosc
Panie Traks przeciez to twoj guru Jurek Wolf wymyslil to cale crw. Wtedy nikt nie pomyslal, ze trzeba bedzie dokladac tyle kasy? Tak jak zauwazyl przedmowca - nie ten adresat pytan.
odpowiedz oceń post 23 5 zgłoś do moderacji
2015-09-19 22:36 9%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Rafał Traks
Dziękuję za ciepłe i życzliwe komentarze, serdecznie pozdrawiam elbląskich malkontentów :)
odpowiedz oceń post 2 20 zgłoś do moderacji
2015-09-19 23:11 88%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez Urrra
Gdzie te ciepłe i życzliwe komentarze? Widzę, jednego, który wyrwał się i dostał "minusy" :-)
oceń post 14 2 zgłoś do moderacji
2015-09-19 23:44 22%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez alvaro
chyba ktoś nie zobaczył klarownej ironii, buahahaha
oceń post 2 7 zgłoś do moderacji
2015-09-19 23:10 82%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez A1
Tylko PiS potrafi spojrzeć w przyszłość - już wiedzą, że obiekt będzie przynosił straty. Wróżbici?
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
2015-09-20 06:27 85%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez ppp
A skąd Pan wie że basen przecieka
odpowiedz oceń post 17 3 zgłoś do moderacji
2015-09-20 09:53 83%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez anna
Panie Traks takze dziekujemy za cieple slowa i zyczliwa milosc pana Prezesa zwlaszcza do uchodzcow,politykow i kazdego kto mysli inaczej.Chodzaca dobroc i milosierdzie...
odpowiedz oceń post 15 3 zgłoś do moderacji
2015-09-20 19:07 77%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez observator
co za bufon, szczyt bezczelności! przecież to jego guru rozpoczął tę "inwestycję". To że będzie przynosić straty to wie każdy normalny elblążanin. A co do pozyskiwania środków z zewnątrz to pytanie niech skieruje do jerzego w. A poza tym co on wie o zarządzaniu? Zacznij lepiej głosować na sesjach. Bo na pierwszej dałeś już popis wstrzymywania się od głosu.
odpowiedz oceń post 10 3 zgłoś do moderacji
2015-09-20 22:16 70%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez AntyPis
Ten człowiek nie wie, co plecie. To WILK wyciągnął z kapelusza ten basenik zamiast remontować odkryty. Kompromituje siebie i Wilka. Tak dalej.
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź