najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2015-12-18 13:33 | 100% |
Szaleństwo zakupów związanych ze Świętami Bożego Narodzenia trwa. Kupujemy nie tylko prezenty, ale też zwykłe rzeczy spożywcze, które są niezbędne do sporządzenia smakowitych potraw świątecznych. Gdzie robimy zakupy? Najczęściej w supermarketach i galeriach (galerii) handlowych. Gdzie, Waszym zdaniem, jest najtaniej i najlepiej? Czy prezenty warto kupować w Elblągu, czy trzeba wyjeżdżać np. do Trójmiasta?
Nasze rankingi cieszą się niezwykłą popularnością. To Wy, nasi Czytelnicy, decydujecie o wyborze tego „najlepszego”, najbardziej „przystępnego”, niezwykle „przyjemnego”. Dziś chcemy Was zachęcić do rankingu sklepów.
Według statystyk, najtaniej zrobimy zakupy w hipermarketach: Tesco oraz Auchan. Niestety, ani jednego, ani drugiego nie uświadczymy w Elblągu. Znajdziemy za to, bez większego problemu, jeden z kilkunastu sklepów „Biedronka”. Niestety, według najnowszego raportu trójmiejskiej Gazety Wyborczej, to najdroższy sklep jeżeli chodzi o zakupy świąteczne. Co ciekawe, według raportu ceny w tym roku są o 8 proc. niższe niż w zeszłym. Jak czytamy na trojmiasto.wyborcza.pl:
„Do ostatniego miejsca dyskontów z biedronką w logo przyczyniły się przede wszystkim ceny mięsa i ryby, które sprzedawane są w opakowaniach, a nie na wagę, jak w przypadku hipermarketów.”
Elblążanie szturmują Carrefour, głównie ze względu na fakt, że przy okazji odwiedzają zmodernizowaną część CH Ogrody. Problem w tym, że według portalu biznes.pl francuski hipermarket jest... najdroższy. Za 26 produktów zapłacimy tam 174,47 zł – to o 15,10 zł drożej, niż w najtańszym Auchanie.
Ale przecież cena to nie wszystko. Liczy się również jakość sprzedawanych produktów. Zachęcamy więc nie tylko do udziału w ankiecie, ale i również do komentarzy.
PS. Tak jak zwykle przy tego typu rankingach zachęcamy do tego, aby pisać nazwy sklepów, których nie wymieniliśmy. Niezwłocznie dodamy je do zestawienia.
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2015-12-18 15:21 | 40% |
oceń post 2 3 | zgłoś do moderacji |
2015-12-18 15:44 | 67% |
oceń post 4 2 | zgłoś do moderacji |
2015-12-18 17:44 | 33% |
oceń post 2 4 | zgłoś do moderacji |
2015-12-18 19:56 | 0% |
oceń post 0 3 | zgłoś do moderacji |
2015-12-19 10:30 | 25% |
oceń post 1 3 | zgłoś do moderacji |
2015-12-19 13:53 | 0% |
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2016-01-14 14:04 | 0% |
Ja inwestuję w polską gospodarkę, dlatego wybieram polskie sklepy. Tak spożywcze (Alma i Piotr i Paweł), jak i z ubraniami na przykład (http://quiosque.pl). Nie będę dofinansowywać innych krajów.
2016-01-14 15:24 | 0% |
Ja też staram się wspierać gospodarkę polską. Trzeba dać zarobić rodakom. Spożywkę to Alma albo Polomarket, a ubrania w Bialcon. Wiem przynajmniej, że do produkcji nie wykorzystano jakiegoś dziecka biednego.
2016-02-10 10:45 | 0% |
Jeśli chodzi o spożywcze zakupy, to lubię Kaufland. Ale na przykład meble, to kuiłabym w salonach Forte. Jest ich trochę w całym kraju. Niektóre z nich w Morągu, Dobrym Mieście. Zresztą możecie sami wyszukać gdzie są na stronie: http://www.forte.com.pl/salony-meblowe/mapa/olsztyn/warmi%C5%84sko_mazurskie
2016-03-07 19:01 | 0% |
Zdecydowanie wybieram zakupy przez internet. Jest taniej, szybciej i wygodniej. Najczęściej kupuję ubrania. Ostatnio znalazłam fajną sukienkę w longfashion.pl. Jeśli chodzi o jedzenie, to tutaj robię wyjątek, ale rzadko wybieram supermarkety. Zależy mi na jakości, czego nie znajduję w supermarketach.
2016-04-07 09:50 | 0% |
Ja też coraz więcej rzeczy kupuję przez interent, ostatnio nawet grill kontaktowy na http://emaks.pl/gastronomia-1/plyty-grillowe-grille-kontaktowe.html
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |