1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Widze ze Eg24 robi desperackie ataki , upada tak nisko niby sa ta ' media '
odpowiedz |
oceń post
8
21
|
zgłoś do moderacji
|
2
Jeżeli nie można zaatakować prezydenta merytorycznie to wchodzi się na jego życie prywatne . Żal mi Kuchejdy ,Tuckiego i spółki. Zrobią wszystko żeby zaistnieć. Zagłosuję na Wilka bo doceniam to co robi jako prezydent Elbląga.
odpowiedz |
oceń post
6
36
|
zgłoś do moderacji
|
3
Aco On takiego robi, odbiera obiekty pobudowane przez innych, żenujące,
oceń post
20
4
|
zgłoś do moderacji
|
4
Życie prywatne każdego z nas jest sprawą naszą, osobistą, nikomu nie wolno wchodzić z butami w życie prywatne. Polityk obiojętnie jaki by nie był też ma prawo do życia prywatnego. W taki sposób jak robi elblag24 to napisać o każdym Elblążaninie możnaby nie jedna książkę, z czego byłyby zadowolone elbląskie biblioteki, bo nadmiar "harlequinów" by na pułkach przybył. No ale to by były powieści bez wartości:). Kto s z kim śpi, z kim je czy sra to jego INDYWIDUALN SPRAWA. A Jeśli chodzi o polityka, to gazeta nie powinna grzebać w życiorsie prezydenta. Gazeta powinna skupić się na polityku, co sobą reprezentuyje, jaki ma program naprawy miasta, a nie życie prywatne. elbkag24 sięgnął dna i sie pogrąża. To już FAKT jest lepszy :)
odpowiedz |
oceń post
10
28
|
zgłoś do moderacji
|
5
Haha-Alojzy-to poczytaj sobie,co pisałeś przed referendum-jakoś wtedy nie przeszkadzało ci szkalowanie rządzących i ich prywatnych spraw wyciąganie
oceń post
6
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
No to chyba prawdy się nie dowiemy, bo jak zacyt. słowa pana prezydenta to narusza Jego dobra osobiste min. wyznanie. A co ja mam powiedzieć to ja 1,5 roku temu oddałam swój głos na pana Wilka.Jestem katoliczką teraz szlag mnie trafia,że być może dałam się nabrać.
odpowiedz |
oceń post
19
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Nawet nie wiadomo czy to prawde przeciez to napisalo Eg24 i koniec tematu
odpowiedz |
oceń post
8
24
|
zgłoś do moderacji
|
8
No ładnie. Wilk wstydzi się swojej byłej żony i córki? Okłamuje nas, że może przyjmować sakramenty? Czy ten człowiek ma jakikolwiek kręgosłup moralny????
odpowiedz |
oceń post
26
6
|
zgłoś do moderacji
|
9
bedzie pozew ale o co? o to ze napisali prawde? czy o to ze nie bali sie naisac?
odpowiedz |
oceń post
24
5
|
zgłoś do moderacji
|
10
nie za taki hip ho magik skakał...
odpowiedz |
oceń post
5
3
|
zgłoś do moderacji
|
11
cytat ,,..trwając w związku niesakramentalnym, najprawdopodobniej nie mogąc postanowić poprawy, nie można otrzymać rozgrzeszenia. Jak każdy człowiek trwający w grzechu ciężkim ma zachować prawdę i czynić pokutę do czasu, kiedy będzie mógł wrócić do pełnej jedności z Bogiem. W tym czasie powinien odsunąć się od Stołu Pańskiego. Przyjmujący Komunię w grzechu ciężkim popełniają świętokradztwo. Tłumaczą, że kierowało nimi gwałtowne duchowe pragnienie, strach przed odrzuceniem. Są to okoliczności subiektywnie łagodzące, ale niezmieniające obiektywnej powagi grzechu świętokradztwa. „Kto bowiem spożywa niegodnie, potępienie sobie spożywa i pije” (1 Kor 11, 29).ks. Marek Kruszewski, Idziemy nr 44 (321), 30 października 2011 r. Wstyd Panie Wilk i poruta.
odpowiedz |
oceń post
20
2
|
zgłoś do moderacji
|
12
Słyszałam kiedyś, że Komunia świętokradzka to jak wyrzucenie Pana Jezusa na śmietnik. W zasadzie jest to wyrzucenie Pana Jezusa na śmietnik, tylko że w tym wypadku, tym śmietnikiem jest Twoja śmierdząca dusza i serce.
Nie ma żadnych kar kościelnych. To grzech ciężki, czyli śmiertelny. Tzn. grozi wiecznym potępieniem po tamtej stronie. Zdajesz sobie z tego sprawę WILK. Będę się za Ciebie modliła.
odpowiedz |
oceń post
15
3
|
zgłoś do moderacji
|
13
Żyję z żoną od 20 lat mając jedynie ślub cywilny (żona była rozwódką po ślubie kościelnym). Mamy razem dwoje ślicznych dzieci 18 i 15 lat. Mam pytanie do naszych elbląskich biskupów. Czy ja też mogę z żoną chodzić do komunii świętej bo od 20 lat z ust księży słyszałem, że nie bo żyjemy w grzechu. Jak to jest w naszej diecezji? Czy prezydentowi w oczach Boga więcej wolno niż mi zwykłemu robotnikowi. Może ktoś z hierarchów naszej diecezji się wypowie?
odpowiedz |
oceń post
21
3
|
zgłoś do moderacji
|
14
Niestety,nie możesz.za to możesz być wspaniałym człowiekiem i trafić do Nieba.
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
15
Farbowany lis , tfu nie lis tylko farbowany katolik.
odpowiedz |
oceń post
21
2
|
zgłoś do moderacji
|
16
Jeśli prawdą jest to, o czym czytamy na Elblag24, mamy skandal. Oto człowiek z ugrupowania prawicowego oszukuje od lat Niebo, więc czym jest dla niego oszukiwanie nas, zwykłych zjadaczy chleba? Powtarzam, jesli to wszystko to prawda, p. Wilk jest skompromitowany, powinien podkulić ogon i udać się do Canossy. Jeśli natomiast oszkalowano go w ramach kampanii przedwyborczej, niech udowodni swą niewinność zamiast włóczyć się po sądach. Chciał stołka - niech jego życiorys będzie transparentny.
odpowiedz |
oceń post
21
2
|
zgłoś do moderacji
|
17
Brawo Panie Kowszyński. Po tej aferze nikt o zdrowych poglądach katolickich nie zagłosuje na Zatorzu na Wilka. To Pan będzie naszym Radnym. Pan jako przykładny mąż i ojciec. Parafia Świętej Trójcy skreśliła bezbożnika Wilka. Nikt nie oszuka Pana Boga. Nawet Wilk.
odpowiedz |
oceń post
17
5
|
zgłoś do moderacji
|
18
Panie Wilk. ,,Słucha Pan elblążan". A teraz to my elblązanie chcemy wysłuchać Pana. To nasze hasło. Ma Pan ślub kościelny z Panią Teresą z którą ma Pan dwoje dzieci, czy nie? Czy jest Pan wzorem dla elbląskich katolików, czy też największym obłudnikiem z jakim kościół katolicki miał do czynienia w Elblągu. Boże widzisz a nie grzmisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz |
oceń post
21
3
|
zgłoś do moderacji
|
19
Zgadzam sie z poprzednikiem z Zatorza. Wierni wszystkich parafii w Elblągu powinni traktować Wilka w swoich kościołach jako persona non grata. Człowiek, dla którego stanowisko jest więcej warte niż zbawienie duszy jest nikim. Co jeszcze Pan Panie Wilk przed nami ukrywa. Siadanie w pierwszej ławce w kościele z żoną z którą zyje Pan nie po katolicku to szczyt obłudy. Po co Panie Wilk. dla tych marnych paru srebrników chce Pan zatracić duszę? Czs ucieka wieczność czeka. OPAMIĘTAJ SIĘ CZŁOWIEKU
odpowiedz |
oceń post
20
2
|
zgłoś do moderacji
|
20
Quo vadis, Domine Wilk? Do Rzymu z takim życiorysem nie dojdziesz. Ciekaw jestem, czy Pan Premier Kaczyński zna Pana życiorys. Myślę, ze nie tylko my wierni katoliccy wyborcy zostaliśmy oszukani. Co na to Radio Maryja i Telewizja Trwam, które tak mocno Panu zawierzyło. Człowieku, gdzie się pchałeś z takim życiorysem do władzy z ramienia katolickiej partii. A vice Pan Pruszak byłby idealnym kandydatem. To człowiek szanujący KOSCÓŁ Katolicki a nie jak Pan karierowicz.
odpowiedz |
oceń post
20
4
|
zgłoś do moderacji
|
21
Ale Wilk musi byc czysty skoro brukowiec takie bzdury juz zaczyna pisac
odpowiedz |
oceń post
5
23
|
zgłoś do moderacji
|
22
Wstyd i hańba panie Wilk. Nie pozew, tylko jasna odpowiedź. Masz pan ślub kościelny ze swoją żoną Teresą, czy żyjesz pan jak piszą od wielu lat na kocią łapę. Jak zabrakło języka w gębie to może pani rzecznik? Tak ładnie relacjonowała występy pana prezydenta u Redemptorystów to tera prawda na stół. Jest ślub kościelny, czy nie? I po temacie.
odpowiedz |
oceń post
26
5
|
zgłoś do moderacji
|
23
pewnie lubi żreć opłatki niech sobie wafli lub andrutów kupi
odpowiedz |
oceń post