najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-06-18 13:59 13%

Robert Turlej: Przed oceną innych oceńmy siebie (opinia)

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Czytając felieton kandydata KW Naszą Partią jest Elbląg, znanego pod internetowym pseudonimem Arnold UPR uznałem za konieczne ustosunkować się do zamieszczonych w nim treści - pisze Robert Turlej.

Autor wielokrotnie krytykował w swoich komentarzach nie tylko mnie, ale także wielu innych radnych z każdej opcji politycznej. Przez dwa lata kadencji Rady Miejskiej nie miał niestety odwagi przyjść i porozmawiać podczas pełnionych przeze mnie dużurów radnego. Wolał za to anonimowo i bezkarnie produkować się w Internecie.

W chwili obecnej chce zaistnieć nie poprzez prezentację swojego programu, ale poprzez krytykę innych. W swoim artykule krytykuje m.in. kampanię społeczną „Obudź wrażliwość", która promowana jest podczas Ogólnopolskiego Kongresu Kobiet jako wzór do naśladowania przez inne samorządy. Autor nie ma dużego pojęcia o mojej a także Marii Koseckiej pracy jako radnych, dlatego też nie jest w stanie obiektywnie na nią spojrzeć. Swoją wiedzę czerpie jedynie z mediów nie wiedząc czym zajmowaliśmy się m.in. na posiedzeniach komisji, zespołów czy też podczas spotkań z prezydentem. W sprawach istotnych dla Elbląga, zawsze starałem się kierować własnym zdaniem, niejednokrotnie polemizując z innymi radnymi. Nie poparłem podwyżki czynszów w mieszkaniach komunalnych o czym autor pewnie nie wie.

Niewiedza autora dotyczy również kwestii medialnej. W swoim wpisie sugeruje mi „sztuczną przedwyborczą medialną aktywność". Prawda jest zgoła inna, od 2010 roku cały czas jestem aktywny w elbląskich mediach i obecna kampania wyborcza w żadnym stopniu tego nie zmieniła. Radzę, aby autor porozmawiał w tej kwestii z elbląskimi dziennikarzami.

W ostatnich dniach kampanii wyborczej chciałbym aby wszyscy kandydaci skupili się na merytoryce bo tylko w ten sposób mieszkańcy będą w stanie dokonać odpowiedzialnego wyboru.

Robert Turlej
Kandydat na radnego (PO)

oceń wątek 15 105 zgłoś do moderacji
2013-06-18 14:11 86%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez POlitolog
Panie Turlej, POpaprancom już elblążanie podziękowali. PO won z Elblaga
odpowiedz oceń post 65 11 zgłoś do moderacji
2013-06-18 14:33 12%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez NP
Robert trzymam za Ciebie kciuki. Podoba mi się Twoja młodzieńcza siła i chęć pracy dla mieszkańców Elbląga. Gratuluję odwagi w drodze do prawdy.
Powodzenia
odpowiedz oceń post 7 52 zgłoś do moderacji
2013-06-18 14:40 86%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez wień
panie Turlej już raz zadałem panu pytanie czy oprócz ZAWADY nie ma w Elblągu więcej dzielnic ? kiedy pan był na ZAWODZIU i co pan zrobił dla tej dzielnicy będąc radnym ?
odpowiedz oceń post 30 5 zgłoś do moderacji
2013-06-18 15:20 46%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
Na Zawodziu "wybitnym" radnym jest Z. Olszewski. Odsyłam z pretensjami do niego.
oceń post 6 7 zgłoś do moderacji
2013-06-18 14:49 71%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez SpongeBob Kanciastoporty
Pan Turlej z uporem maniaka głosi swoje prawdy w lokalnych mediach, drugiego takiego asa nie znajdziecie. Paradoksalnie chciałbym, żeby ten Pan zdobył mandat radnego ponieważ obiecałem sobie, że będę na każdej sesji RM i będę bacznie obserwował poczynania Pana Turleja. Jeśli więc Pan Turlej liczy na to, że to będzie dla niego łatwa kadencja to jest w poważnym błędzie. Turlej i Kosecka będą na świeczniku jak nikt inny.
odpowiedz oceń post 15 6 zgłoś do moderacji
2013-06-18 14:55 67%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Paweł
PO to my już dziękujemy . Panie Robercie nie wstyd Panu startować znowu Pana również ludzie odwołali , trochę pokory proponuję
odpowiedz oceń post 18 9 zgłoś do moderacji
2013-06-18 15:04 68%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez wyborca
Panie Robercie nie wstyd panu ponownie startować , chciałbym zauważyć , że oprócz prezydenta Pana również odwołali mieszkańcy !!! Trochę pokory
odpowiedz oceń post 21 10 zgłoś do moderacji
2013-06-18 15:05 70%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez endek
W sprawach istotnych dla Elbląga, zawsze starałem się kierować własnym zdaniem - pisze p. Turlej. Dlaczego nie kierował się pan zdaniem elblążan?
odpowiedz oceń post 19 8 zgłoś do moderacji
2013-06-18 15:09 71%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez mireks.
Żegnaj Żegnaj oooo baj baj. Turlaj, turlaj się z Elblągaaaa
odpowiedz oceń post 22 9 zgłoś do moderacji
2013-06-18 16:10 26%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Madzia
Gdyby choć jedna osoba tu komentującą znała tak naprawdę pracę jaką wykonali Pan Turlej i Pani Kosecka to inaczej by podchodzi do ich ponownej kandydatury. Oby tak dalej trzymam za Państwa kciuki. POWODZENIA
odpowiedz oceń post 7 20 zgłoś do moderacji
Gifas
2013-06-18 22:42 50%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
no thanks
oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-06-18 16:39 20%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez masta blasta
Niestety komentujący nie znają podstawowych zasad administracji. Po pierwsze - odwołuje się całą Radę Miasta, a nie wybranych członków, o czym to przekonany jest ~wyborca vel. ~Paweł (ta sama osoba) oraz ~POlitolog. Po drugie - Elbląg podzielony jest na okręgi i każdemu z nich przypisana jest grupa radnych, trudno więc oczekiwać, by ktoś działający (mieszkający) w danym okręgu więcej uwagi poświęcał innemu okręgowi, notabene z drugiego końca miasta, a tego oczekuje ~wień. Proponuję najpierw zapoznać się co nieco z PODSTAWOWYMI zasadami lokalnej demokracji, bo po poniższych wpisach widać, że co niektórzy nie mają pojęcia o czym piszą.
odpowiedz oceń post 4 16 zgłoś do moderacji
2013-06-18 17:36 19%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez KURA DOMOWA
Faktycznie, na temat pracy radnych wypowiadają się ludzie, którzy prawdopodobnie nie wiedzą nawet w jakiej sali obraduje elbląski samorząd. Odczepcie się od Turleja, oby wszyscy radni mieli tyle zapału co on. A "pawel" i "wyborca" niech mówią za siebie. Ja Turleja nie odwoływałam.
odpowiedz oceń post 4 17 zgłoś do moderacji
2013-06-18 18:06 33%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Tak zgadzam się kontrakt należy wypełnić. Dlatego i pani Kosecka i pan Turlej powinni dalej pracować właśnie w Radzie Miejskiej nad rozpoczętymi działaniami.
odpowiedz oceń post 5 10 zgłoś do moderacji
2013-06-18 18:20 31%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Za Robertem
Robert był bardzo aktywnym radnym.Jest to młody bardzo pracowity człowiek,dba o młodszych ale także starszych mieszkańców.Bardzo bym chciała ,żeby ponownie został radnym
odpowiedz oceń post 5 11 zgłoś do moderacji
2013-06-18 20:56 31%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez z Zawady
Pełne poparcie dla pana Turleja! Facet jest z Zawady i jak widać stara się o naszą dzielnicę dbać. Co on więcej mógł zrobić? nie mógł bo radni z reguły wiele nie mogą. Chwała mu za to, że się starał i cały czas działał. Jako jeden z nielicznych był aktywny. Głos mój w niedzielę oddaję na pana TURLEJA!
odpowiedz oceń post 4 9 zgłoś do moderacji
2013-06-18 22:00 57%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez ichigo
Gdyby pan Robert startował z ramienia innej partii pozarządowej to bym zagłosował. Ale na PO ja głosu nie oddam.
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź