najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-12-08 10:00 79%

Tablet tylko dla wybranych? Elblążanin skarży się na NEONET

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Chciał kupić prezent dla syna. W gazetce reklamowej sklepu NEONET zobaczył ofertę tabletu za jedyne 99 zł. Poszedł do sklepu i …okazało się, że produktu już nie ma. „Rozszedł" się jeszcze przed otwarciem elbląskiej filii NEONET. – Czyli kupili wszystkie sztuki pracownicy sklepu i ich znajomi – mówi elblążanin.

Promocje cenowe, szczególnie te dotyczące sprzętu elektronicznego, zawsze działają na klientów. Zwłaszcza, jeśli dajmy na to tablet kosztował przed promocją 300 zł, a po obniżce zaledwie 99 zł. Wtedy klienci szturmują sklep z taką ofertą, ale mają niezwykle groźną konkurencję…pracowników sklepu, ich rodziny i znajomych. Tak było w przypadku Andrzeja, mieszkańca Elbląga.

- Chciałem skorzystać z oferty, jaką proponowała sieć NEONET. Chodziło o tablet Goclever w cenie 99zł . Okrzyk był na całą Polskę ! W ulotce zobaczyłem, że będą od 5 grudnia 2013 w sklepie. Wchodząc do sklepu już sprzedawcy się tłumaczą, że 100 sztuk sprzedali jeszcze przed otwarciem. Napisałem do rzecznika NEONET, że to kpiny. Dostałem odpowiedz, że będzie jeszcze dostawa tabletów i mam się dowiadywać w salonie. Więc nic innego nie robiłem, tylko pilnowałem, z myślą, że będę miał prezent dla syna. Chodziłem, dzwoniłem. W końcu w sklepie powiedzieli mi, że już tych tabletów nie będzie. Powiedziałem do sprzedawcy, że według NEONET jeszcze mają być w sklepie. Kazali mi pilnować dnia dostawy. Kiedy w tym dniu pojawiłem się w sklepie i chciałem kupić tablet, kierownik sklepu zapytał mnie, czy… jestem zapisany na kupno tego przedmiotu. Nikt mnie nie informował, że trzeba w klepie NEONET wpisywać się na listę oczekujących na tablet. To są jakieś kpiny. Promocyjny sprzęt w sklepach NEONET jest tylko dla pracowników i ich rodzin. Nikt inny nie ma szans tego kupić - pisze nasz czytelnik.

NEONET zrobił dużą promocję na tablety GoClever Terra 70L. Miały być dostępne w cenie 99 złotych. Ponieważ w innych sklepach cena tych urządzeń kształtuje się w okolicach 200-300 złotych, to nie jest dziwne, że promocja wzbudziła duże zainteresowanie.

Problem, jaki wystąpił w Elblągu, dotyczy całej Polski. Na praktycznie wszystkich serwisach konsumenckich wrze na ten temat. NEONET znalazł się w ogniu krytyki. Pojawiały się także głosy, że już na dwa tygodnie przed wejściem promocji na ten tablet, w sklepach dokonywano rezerwacji na jego zakup. Wpłacano także zaliczki. Faktycznie, informacja o wpłacaniu zaliczek i rezerwacji 2 tygodnie przed promocją wygląda dziwnie. Przypomina to trochę dawne kupowanie spod lady i specjalne odkładanie deficytowego towaru dla zaprzyjaźnionych klientów.

- Zadzwoniłem do sklepu w Węgorzewie, zapytać o tę sprawę. Najpierw poinformowano mnie, że wszystkie tablety sprzedały się niemalże "na pniu", a gdy zapytałem o rezerwacje i wpłacanie zaliczek, pracownik sklepu po prostu się rozłączył – pisze jeden z klientów na forum.

Na dziwne praktyki sklepu NEONET natknął się również mieszkaniec Koszalina, który otrzymał 3 grudnia e-mail zachęcający do skorzystania z promocji i już 4 grudnia udał się do sklepu z kolegą, aby zakupić tablet w atrakcyjnej cenie. Na miejscu sprzedawczyni oświadczyła, że… sprzeda im tylko jedno urządzenie, choć w sklepie jest ich więcej. Jako powód podała, że nie może być tak, że sprzeda wszystkie urządzenia w pierwszym dniu promocji. Po długich targach czytelnik zakupił tablet, a jego kolega obszedł się ze smakiem.

oceń wątek 11 3 zgłoś do moderacji
2013-12-08 10:43 41%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Miro
Bez przesady, a co to pracownicy sklepu nie mogą być klientami i kupić ? Myślicie, że tylko w NeoNet tak się dzieje? W innych sklepach też sprzedawcy kupują w ten sposób. Normalna sprawa. Jakbyście byli na ich miejscu, sami byście tak pewnie robili
odpowiedz oceń post 14 20 zgłoś do moderacji
2013-12-08 11:07 78%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez bobo
ta promocja jest już na aledrogo
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
Gość
2013-12-08 11:11 71%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Gość
Poczytajcie sobie co sie dzieje w Polsce .http://www.hotmoney.pl/Tablet-za-99-zl-tylko-dla-wybranych-Klienci-alarmuja-a32718
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
Gość
2013-12-08 12:17 79%
4

Zgodnie z Kodeksem Wykroczeń art. 135 "Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny
odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2013-12-08 20:00 33%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez JA
a udowodnij takiemu sprzedawcy że ukrył towar lub odmawia ci sprzedaży.
oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2013-12-08 12:29 80%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez elbi
Ja się ludziom nie dziwię, że się rzucili na te tablety, bo jak coś chodzi po 200-300 zł a przeceniają na 3 razy mniej to wiadomo że warto kupić. Ja tak samo kupiłem w tym roku tablet w przecenie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3756447951
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2013-12-08 14:24 0%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez krzys687
może teraz NEONET da wam reklamę i będzie gut.
odpowiedz oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
2013-12-08 17:10 50%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez ja
jak reklamuje się jakiś towar i to na gwarancji, to można czekać i czekać, i tak neo net zbywa, czekam już ponad miesiąc i dalej cisza, nie ma sprzętu i nie ma zwrotu pieniędzy, cisza, tak jest w neonecie
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-12-08 19:44 70%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez po
i jaki z tego morał ?NEONET olewa klienta to teraz klient oleje NEONET i to przed świętami .
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2013-12-09 10:26 0%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez adesa
Morał z tego taki, że trzeba mieć w każdej branży ZNAJOMYCH. Przy tego typu promocjach, dzwonimy do kumpla i nam odkłada. tak się dzieje wszędzie. Proste. Nawet miejsce w elbląskich żłobkach załatwia się po znajomości. Jeśli któraś z pan dr. Żłobka śmie twierdzić że kłamię, zgłoszę się osobiście i skażę dzieci przyjęte bez kolejek.
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2013-12-08 20:37 0%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez W.A.
Rozumiem roizgoryczenie klienta , który bardzo chce coś dla siebie za prawie darmo, Też tak chciałem, byłem w NEONECIE w dniu środę miła Pani pokazała mi Tableta, zapytała czy mi odpowiada, dostałem do niego jeszcze w cenie promocyjnej, futerał i kartę SD-Mini, zapłaciłem gotówką i wyszedłem z gadżetem.
Oczywiście byłem zaraz po 10-tej, tablety lezały bezpośrednio przy kasie, myślę że obsługa sprzedawała je poprostu na bieżąco. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ZAŁOGI NEONET na lotniczej.
odpowiedz oceń post 0 14 zgłoś do moderacji
Gość
2013-12-08 21:18 38%
12
Tylko ja byłem po otwarciu po 9 00 już niebyło śliczna pani opowiadała ze już sprzedali , na forum hormony .pl znalazłem wypowiedzi
Gość2013-12-05 17:04:45 W sklepie NEONET w Elblągu przed godz 8 już nie było tabletów po 99 zł chociaż sklep jest otwarty od 9.00. Wyszła Pani i powiedziała że już wszystkie 30 sztuk jest sprzedane wczoraj PARANOJA i to nie pierwszy raz taki cyrk w tym sklepie!!!!!!!!
--Nie podawaj sie za klijetów dobrze......
oceń post 5 8 zgłoś do moderacji
2013-12-09 10:16 50%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez SONGO
@~ Gość, jak sam piszesz, sklep otwarty od 9 a przed 8 juz nie było tabletów? ciekawe ...
oceń post 6 6 zgłoś do moderacji
2013-12-09 10:43 33%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez eb
No szkoda z tym brakiem tabletów, fajny gadżet pod choinkę, niestety przyszło mi obejść się smakiem :(
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2013-12-09 17:31 80%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez kolo
W Polsce nie ma promocji.
Wszystko to ściema i stare modele które i tak były by przecenione.
Od trzech miesięcy obserwuję ceny telewizorów 55" szczególnie tych w promocjach (z gazetki). Nocna wyprzedaż , oddaj stary telewizor nowy masz taniej,
przecena 50% itp, itd. Ceny wcale się nie zmieniają są cały czas te same ale za to
zmieniają się modele telewizorów z wyższych na niższe.
Nie dajmy się nabierać.
U nas w Elblągu sprzedają stare modele w cenie nowych modeli jedźcie do media markt.
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2013-12-10 10:47 14%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Szok normalnie
Ludzie mają problemy...
odpowiedz oceń post 2 12 zgłoś do moderacji
2013-12-10 18:53 0%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez elloo
Ja kupiłem bez problemu tego tableta dowiadywałem się i po prostu można było dokonać rezerwacji jak wszystkiego w każdym sklepie, pani zapisała mnie mnie na listę rezerwacji i w środę rano odebrałem ;)
odpowiedz oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
Gość
2013-12-10 21:48 50%
18

Do elldoo -wierze ci napewno szwagier jest kierownikiem bo ja chciałem zostawić gotówkę zaklepać i nic !!!!( mamy procedury i nauczkę )
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-12-11 16:31 71%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez dryk
Neonet - dla idiotow, nie kupujcie tam telewizorow w promocji, kazdy to z jakims defektem, nie zawsze widocznym, ale zawsze jest.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-12-12 09:16 67%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez dede
To jest po prostu chwyt reklamowy ,czesto stosowany ,chodzi o przyciągniecie klientów ,taki WABIK ,klient przyjdzie po ten konkretny zakup ,którego JUZ nie ma .ale moze kupi cos innego .
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-12-16 14:10 33%
21
odpowiedziano ponad rok temu przez peepe
Efekt jest taki, że ja już w Neonet nic nigdy nie kupię. Podobnie pewnie jak wielu innych. Wabik okazał się siatką z prądem, rybka zdechła i nic już nie kupi.
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2013-12-13 12:11 0%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez Kolo
Samo życie, po drugiej stronie lady też byś zatrzymał tableta dla syna..wiem wiem tylko jedna sztuka - wieksząść tak myśli i dlatego tak jest
odpowiedz oceń post 0 5 zgłoś do moderacji
Gość
2013-12-13 12:39 50%
23
Odpowiem :
To był blef gdzie wszyscy sie daliśmy nabrać a sprzedawca jest od sprzedawania a nie od zaklepywania ,ale ten pomys wyszedł z góry " tablety dla swoich " prezent dla pracowników od firmy tylko 99zł
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-02-22 10:10 0%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez reme
Ludzie opanujcie sie!!!! co z tego ze to kosztowało 99zł neonet zrobił wyprzedaż tego badziewia bo to jest bardzo awaryjne. Jednak to prawda że polak i gu..... w papierku kupi jak jest w super cenie (promocji) nie macie co robić z kasy to lepiej dajcie dla potrzebujących albo kupcie cos lepszego od 500
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
A ja polecam sklep neonet
2014-03-05 08:16 0%
25

A ja polecam sklep neonet

odpowiedziano ponad rok temu przez krzysiekT

JA tam sobie chwale zakupy w neonet,zawsze duży wybór sprzetu AGD,RTV, TV i wiele innych potrzebnych rzeczy do domu czy mieszkania.Ceny przyzwoite ,obsługas miła i fachowa.Juz nie jeden raz robiłem w tych sklepach zakupy i zawsze było wszystko ok.Polecam sklep Neonet

2014-03-19 08:24 0%
26

odpowiedziano ponad rok temu przez jan30
Polecam ten sklep miła i fachowa obsługa .Wczoraj wybrałem się po zakup nowego TV i jestem bardzo zadowolony z zakupu sprzedawca dobrze mi doradził i trochę kaski zaoszczędziłem byłem nastawiony na wydanie więcej.Polecam te sklepy
dodaj odpowiedź