najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2013-06-06 06:42 26%

To idzie młodość, czyli wywiad z młodymi kandydatami na radnych

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Są młodzi, dynamiczni, pełni pomysłów. Jak mówią, chcą zmieniać Elbląg, aby stał się miastem atrakcyjnym dla młodzieży. Jednocześnie chcą współpracować w Radzie Miasta ze wszystkimi, bez względu na opcje polityczne.

Adam Maszkiewicz, Kaja Szynkielewska i Patryk Orłowski – to bardzo młodzi ludzie, którzy postanowili wystartować w najbliższych wyborach do Rady Miasta Elbląga. Rozmawialiśmy głównie o młodzieży i sprawach dotyczących młodych mieszkańców Elbląga. Kandydaci na radnych chcą coś dla dzieci i młodzieży zrobić. Wskazują przede wszystkim na potrzebę bezpłatnego dostępu dla dzieci i młodzieży do uprawiania sportu, rozwijania swoich pasji i zainteresowań.

O czym jeszcze rozmawialiśmy? Zapraszamy do obejrzenia naszego wywiadu.

oceń wątek 16 45 zgłoś do moderacji
2013-06-06 14:41 29%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Patiii
Młodzi ludzie mają, nowe świeże pomysły;) i tak trzymać;)
odpowiedz oceń post 6 15 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 09:02 27%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez AmoneXar
W imieniu młodych dziękuję za poparcie :)
oceń post 4 11 zgłoś do moderacji
NoName
2013-06-06 15:34 74%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Czemu oni te ręce cały czas na kolanach trzymają, jak by byli na przesłuchaniu
odpowiedz oceń post 14 5 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 09:02 7%
4
Bo może chcieli pokazać tym gestem, że nie mają nic do ukrycia? Ja to w ten sposób odebrałem... A może tak im było wygodniej... Zapytajmy ich o to...
oceń post 1 13 zgłoś do moderacji
NoName
2013-06-09 00:59 71%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Nie ma nic bardziej żałosnego w wystąpieniach jak nienaturalne okazywanie wyuczonych gestów. Te usilne okazywanie gestów jest równie sztuczne co aktorstwo w niskobudżetowych serialach.
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-06-06 19:57 71%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez moja żona kandyduje
dobrze ze im sie chce, ale jeszcze nie sa gotowi, moze za 4 lata....
odpowiedz oceń post 12 5 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 09:01 6%
7
Widać, jak bardzo Ci zależy na tym, by miasto zyskało z nową władzą. W sumie, to tutaj, swoim komentarzem, pokazałeś, że liczy się dla Ciebie wyłącznie Twoja Prywata!
oceń post 1 15 zgłoś do moderacji
Thorus
2013-06-06 21:07 68%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Thorus
sami amatorzy ehh...Już wole Nowaczyka
odpowiedz oceń post 15 7 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 09:01 17%
9
To skoro tacy kandydaci Ci się nie podobają dlaczego sam nie ruszyłeś z miejsca i nie stanąłeś do walki?
oceń post 3 15 zgłoś do moderacji
2013-06-06 22:34 68%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez zombi
Młodość ma czas na te klocki, teraz się uczyć !!!
odpowiedz oceń post 13 6 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 09:01 11%
11
Ile Ty masz lat, że oceniasz innych i pouczasz ich - 60? 70 lat?
oceń post 2 16 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 09:00 18%
12

Niektórzy z Was mają tak pesymistyczne nastawienie do tego, co się dzieje, że nawet posądzałbym Was o brak chęci w działaniu. Jak widać tej trójce zapału nie brak, a tak samo, jak w sejmie, tak i tu potrzeba świeżego spojrzenia na świat.
„"Kiedy religia i polityka jadą na tym samym wozie, ci, co powożą, wierzą, że nic nie może im stanąć na drodze. Zaczynają pędzić na łeb na szyję... i nie pamiętają, że pędzącemu na oślep człowiekowi ukazuje się przepaść, kiedy już jest za późno." Frank Her”
odpowiedz oceń post 3 14 zgłoś do moderacji
Thorus
2013-06-08 11:08 67%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez Thorus
Drogi Patryku oceniam to co widzę na filmiku a widzę samych amatorów, bardzo słabo przygotowanych i nie wiem co do tego ma mój wiek. Atakowanie każdego krytykującego tylko utwierdza mnie w fakcie że nie warto na was głosować.
oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 18:48 8%
14
Thorus, nie atakuję, tylko odpowiadam. Ja jeszcze nikogo nie atakuję i nie mam takiego zamiaru. A to, że widzisz amatorów, to dlatego, że my dopiero zaczynamy. Każdy z polityków KIEDYŚ zaczynał, my zaczynamy właśnie teraz. Słabo przygotowani ze względu na to, że liczyliśmy się z ostrzejszymi pytaniami. Ja wiem, że to nie wygląda fajnie, że jesteśmy tu spięci, że motamy się czasem, ale to nasz pierwszy występ przed kamerą. Każdy z nas ma plan na naprawę. Ja starałem się go przedstawić w miarę jasno. Czy mi się udało? Zostawię to innym do oceny.
oceń post 1 11 zgłoś do moderacji
2013-06-09 06:38 33%
15
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Drogi Thirusie Rady Miast od XI do XIX wieku składały się z kupców i rzemieślników a nie politykierów . Penie dlatego Katedra stoi do dziś.
oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2013-06-08 14:10 60%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Dawid
Patryk nie rób młodym słabej renomy. Odejdź z honorem.
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 18:42 0%
17
Drogi Dawidzie, ja podjąłem walkę by nie chować się po kątach i narzekać jak mi to źle... Czy dostanę się do Rady Miasta - zależy od elblążan, którzy na mnie zagłosują. I tyle w temacie :)
oceń post 0 9 zgłoś do moderacji
2013-06-09 07:01 0%
18
Nawet jak się nie dostanie to czegoś się nauczy i co ważniejsze kolego Dawidzie - coś robi poza narzekaniem a to też ogromny kapitał pracowitości...
oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
botak
2013-06-08 19:19 25%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez botak
Brawo młodzi! Zobaczcie felieton na: http://janusznowak.info/felietony.html Warto przeczytac :)
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 21:07 0%
20
Przeczytałem, ale zobaczyłem tylko wytykanie innym ich niedopatrzeń. Czy takie zachowanie i postawa autora nie jest trochę smutna?
oceń post 0 10 zgłoś do moderacji
2013-06-08 19:42 56%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez rob
Do k.lewandowskiego: MRME to PO. Wiele zła wśród elbląskich uczniów zrobili.
odpowiedz oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
Jaka
2013-06-08 20:51 27%
22
odpowiedziano ponad rok temu przez Jaka
Czas PO minął bezpowrotnie
oceń post 4 11 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-08 21:05 8%
23
I oby, droga Jako, pozostało ;)
oceń post 1 12 zgłoś do moderacji
k-lewandowski
2013-06-25 20:29 50%
24
odpowiedziano ponad rok temu przez k-lewandowski
MRME to nie PO. Fakt były w MRME 3 osoby z Młodych Demokratów, ale reszta była apolityczna. Nie można wszystkich wrzucać w jeden worek.
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-06-09 01:08 67%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez jajaja
Jak usłyszałem o tym tworzeniu decoupage to padłem ze śmiechu.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-06-09 06:58 25%
26
A szkoda bo w Elblągu jest już nawet taka hurtownia i było kilka kursów ... Jaja polecam na szynce. Zarobić można i na rękodziele ...
oceń post 2 6 zgłoś do moderacji
2013-06-09 12:41 67%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez ja
fajnie , że obiekty sportowe za darmo, koła zainteresowań. Szkoda tylko moi drodzy że KTOŚ za to i tak będzie musiał płacić ponieważ obiekty same się nie utrzymają ;) dwa - rozumiem ze jesteście nieobyci ale sposób wypowiedzi " malowanie malunków", rozkraczenie obu panów troche słabe jak na reprezentantów miasta. Co do krytyki - skoro chcecie być osobami publicznymi to ludzie mają prawo krytykować a argument " skoro krytykujesz to sam coś zrób" jest słaby. A tak na koniec - co to znaczy że nie byliście przygotowani na takie pytania ? Człowiek elokwentny nie musi się przygotowywać do każdych pytań.
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-09 12:59 0%
28
Pieniądze poszłyby z Urzędu Miasta, a co do przygotowania, to byliśmy nastawieni na zupełnie co innego. Ja wiem, co chcę zrobić, a że wypowiedź nie należała do najlepszych, to już skutek stresu i zdenerwowania. Przepraszam, jeżeli zostało odebrane inaczej - nie taki był cel.
oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
2013-06-09 16:51 71%
29
odpowiedziano ponad rok temu przez ja
mój drogi a jak myślisz, skąd Urząd Miasta ma pieniądze ? ;) nie ma nic w tym świecie za darmo. Miło że byście chcieli komuś coś dać. Ale zasada z budżetem zawsze jest jasna - jak komuś się daje to innym odbiera. Poza tym drogi kolego to nie są pieniądze urzędu miasta tylko mieszkańców Elbląga. Bo urząd nie m swojej ani złotówki.
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-06-09 20:09 80%
30

odpowiedziano ponad rok temu przez 90
A co im przeszkadzają dzieci spędzające czas wolny na trzepaku. Ja w latach 90-tych spędzałem większość czasu na podwórku oraz na trzepaku, i do dziś najmilej wspominam te beztroskie chwile
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2013-06-13 21:02 50%
31

odpowiedziano ponad rok temu przez pedagog
Wszystko fajnie ale nie widzę was jako radnych, młodzież która siedzi na trzepach nie będzie chciała was słuchać bo wasz wypowiedzi są mało dynamiczne .
odpowiedz oceń post 4 4 zgłoś do moderacji
2013-06-14 04:50 56%
32

odpowiedziano ponad rok temu przez frankfurterka
dres z brzuszkiem, ubiurowana świnka z dyskoteki i yntelygent w tragicznym garniaku - niezła ta młodziesz w Elblongu :)
odpowiedz oceń post 10 8 zgłoś do moderacji
Jaka
2013-06-14 12:00 44%
33
odpowiedziano ponad rok temu przez Jaka
Widzę, że należysz do grona najbardziej inteligentnych ludzi w mieście. Miernota zawsze pozostanie miernotą. Pozdrawiam, 'ubiurowana świnka z dyskoteki'
oceń post 8 10 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-21 12:26 33%
34
Dziękuję za nazwanie mnie "dresem z brzuszkiem" pomimo, że moja waga jest uwarunkowana genetycznie a bluza - jak bluza - zimno było xD Polecam w elbląskiej bibliotece pozycję "Słownik ortograficzny" wyd. PWN :) Pozdrawia "dres z brzuszkiem" :)
oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2013-06-16 00:20 20%
35

odpowiedziano ponad rok temu przez ...
AQUAPARK nie badz odnowienie basenu...
ale stadion tak....
ile jeszcze tych boisk durnie chcecie wybudować ?!
odpowiedz oceń post 1 4 zgłoś do moderacji
AmoneXar
2013-06-21 12:39 14%
36
Stadion musi powstać na miejscu tej marnej imitacji przy basenie. I chcemy jedno boisko, konkretnie w/w stadion. NIE dla Aquaparku z powodu znacznie przewyższających miasto potrzeb finansowych dla wykonania i utrzymania takiego obiektu. Chyba, że wyłoży Pan/Pani kilka milionów rocznie. ;)
oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
2013-06-27 09:41 40%
37

odpowiedziano ponad rok temu przez Emper
I dlatego właśnie jestem libertarianinem.
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź