najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-10-03 07:00 77%

Ulotki kandydata na Zawadzie. To nie jest kampania?

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Od kilku dni mieszkańcy osiedla Zawada otrzymują ulotki z podziękowaniem za udział w festynie osiedlowym oraz zaproszenie do wstąpienia do stowarzyszenia. Publikacja sygnowana jest nazwiskiem radnego SLD Wojciecha Rudnickiego (SLD). Mieszkańcy pytają czy to element kampanii wyborczej, a Rudnicki zaprzecza.

Kolorowe, dwustronne ulotki pojawiają się w skrzynkach pocztowych mieszkańców osiedla Zawada. To podziękowanie za udział w festynie osiedlowym i zachęta do wstąpienia do Stowarzyszenia „Przyjaciół Zawada”. Ulotka sygnowana jest podpisem radnego SLD Wojciecha Rudnickiego. Jest również podana strona internetowa radnego Sojuszu.

Nasz Czytelnik pyta, czy w związku z faktem, że trwa kampania wyborcza, taka ulotka, która reklamuje Rudnickiego, nie powinna nosić oznaczenia finansowania przez komitet wyborczy, z którego radny pewnie będzie ubiegał się ponownie o mandat radnego?

Wojciech Rudnicki w rozmowie z nami potwierdza, że zamierza kandydować do Rady Miasta ponownie. Nie zaprzecza, że na ulotce pojawia się Jego nazwisko i strona internetowa.

- To jest materiał promocyjny Stowarzyszenia „Przyjaciół Zawada”, a ja jestem prezesem stowarzyszenia i mam prawo do jego reprezentacji – mówi nam radny SLD. - Ulotka ma charakter promocyjny. Ma zachęcać do wstąpienia do naszego stowarzyszenia oraz jest wyrazem podziękowania za udział w w festynie. Nie należy absolutnie łączyć tej ulotki z wyborami samorządowymi.

Czy radny Sojuszu nie widzi jednak niczego złego w terminie kolportażu ulotek? Trwa kampania wyborcza. Każdy kandydat stara się jak najmocniej zaistnieć w świadomości wyborców w swoim okręgu. Czy więc akcja promocyjna stowarzyszenia nie mogła poczekać do zakończenia kampanii wyborczej?

- Ten okres jest przypadkowy – twierdzi Rudnicki. - Nam po prostu zależy na czasie, aby jak najszybciej dotrzeć z ulotką promującą nasze stowarzyszenie wśród mieszkańców Zawady. Nie ma w tym nic dziwnego, że w ulotce pojawia się moje imię i nazwisko. Jestem w końcu prezesem tego stowarzyszenia.

oceń wątek 17 5 zgłoś do moderacji
2014-10-03 07:26 52%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez ja
Ciekawe za czyje pieniądze ta kampania. Jeśli nie za SLD, to pewnie stowarzyszenia. Jako mieszkaniec Zawady nie zgadzam się na to. Czy jest w tym stowarzyszeniu komisja rewizyjna?
odpowiedz oceń post 17 16 zgłoś do moderacji
2014-10-03 07:38 53%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez czy kampania
Pan Radny chyba przesadził- jawna kampania .Ale pomimo wszystko festyn był fajny
odpowiedz oceń post 19 17 zgłoś do moderacji
2014-10-03 08:34 51%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Zawada
Tylko baran może pieprzyć takie bzdury!!!!!! Człowieku Masz nas za idiotów???
odpowiedz oceń post 18 17 zgłoś do moderacji
2014-10-03 08:49 51%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez wstyd
niestety jest to kompromitacja tego pana Impreza była super ale po co wykortzystywać ją do celów politycznych??? NIE ŁADNIE
odpowiedz oceń post 18 17 zgłoś do moderacji
2014-10-03 09:23 48%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Bob
Ale i tak predzej bym wybral sld niz kww i po bo sld w cos wierzy i jest lewica a oni nie wiadomo kim sa
odpowiedz oceń post 15 16 zgłoś do moderacji
2014-10-03 13:48 61%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Michał
znam człowieka, jest OK !!!
odpowiedz oceń post 14 9 zgłoś do moderacji
2014-10-03 15:50 29%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez zntykomunista
nik kt należy do SLD nie jest OK. SLD-KGB
oceń post 6 15 zgłoś do moderacji
2014-10-03 15:29 50%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez gladiator
na co liczyliście mieszkancy Zawady?Chcieliście igrzysk, to ich mieliście. teraz czas na pójście do urn i zagłosowanie na organizatorów igrzysk.
odpowiedz oceń post 6 6 zgłoś do moderacji
2014-10-03 15:52 43%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Mlla
Czy łapki się czasami nie zepsuły?
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2014-10-03 21:30 46%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Terminator
Jestem za Pisem ale i tak jesli chodzi o lewice to wybiore SLD bo jak Wróblewski mogl sie skrzyzowaz z PO jak oni zniszczyli Słonine swoim czarnym piarem czy jak to sie mowi socjotechniką
odpowiedz oceń post 6 7 zgłoś do moderacji
2014-10-04 21:38 17%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Andersen
Knyps z czubkiem
odpowiedz oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
2014-10-05 15:01 27%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez inc
nie byłem na twojej politycznej imprezie i nie zaśmiecaj mi skrzynki wont!!!
odpowiedz oceń post 3 8 zgłoś do moderacji
2014-10-05 21:20 63%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez Kinga Rudnicka
Jak możesz człowieku tak pisać? nie podoba Ci się ulotka to ją wyrzuć , jesteście okropni , jak czytam wasze komentarze to aż ciśnienie mi się podnosi. Nie potraficie zrozumieć tego, że są jeszcze na świecie tacy ludzie,którzy chcą coś zrobić dla innych bezinteresownie. Doszukujecie się drugiego dna. O wiele łatwiej jest krytykować drugą osobę, niż samemu ruszyć tyłek i coś zrobić, nie patrząc tylko na swój czubek nosa. Znam mojego ojca i wiem,że jest wspaniałym człowiekiem, który przejmuje się losem innych ludzi i który pomaga innym jeżeli jest to możliwe. Nawet nie wiecie ile pracy włożył w ten festyn i jak się cieszył, że ludzie na niego przyszli. Nie nie chodziło o kampanie, bo doskonale wie ze jezeli ktos nie jest za sld to i tak nei zaglosuje,nie musi mydlić oczu innym , zeby miec ich głosy. Zacznijcie sami coś robić a potem oceniajcie.
oceń post 10 6 zgłoś do moderacji
2014-10-06 19:47 0%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez 100% Elblążanin
A jak toczył bój Pan Rudnicki z Panem Przybylskim o fotel prezesa ZNP...... trochę faulował ?
odpowiedz oceń post 0 7 zgłoś do moderacji
2014-10-06 20:26 50%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez mieszkanka Zawady
Baardzo mi wstyd za osoby piszace komentarze.Nie potraficie uszanować nikogo i nic. Jak się nic nie robi to jest źle, jak ktoś cos próbuje robić, też źle bo nie robi tak jakbyście chcieli. Nikt wam nie dogodzi. Panie Rudnicki i Stowarzyszenie brawa za pomysł i czekamy na więcej, nie słuchajcie tych wszystkich zlośliwców, są zgorzkniali i ciagle niezadowoleni. Powodzenia.
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2014-10-06 22:16 33%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez pampi - ZAWADA
Pani Kingo, na " Zawadzie" i pewnie nie tylko na niej , jest wiele osób , które robią bardzo dużo dobrego, bezinteresownie i nie wypowiadają się o tym w internecie ani nie roznoszą podziękowań, bo i po co ?? Mało są znani z imienia i nazwiska a jakże uczynni . Właśnie... takich ludzi potrzeba Nam w Elblągu, w Polsce.
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2014-10-07 16:42 20%
17
a czy to coś złego jak się o tym mówi? i czy to powód do tego,żeby kogoś oczerniać i krytykować? i czy na prawdę to coś strasznego, ze mój tata chciał podziękować ludziom za to,że przyszli na jego festyn i zrobił to w taki sposób, bo było mu strasznie milo? czy od razu trzeba to podpisywać pod granie pod publikę? nie sądzę ,ale oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Ja i tak zawsze będę broniła taty,szczególnie wtedy kiedy jest oczerniany bez powodu :)
oceń post 1 4 zgłoś do moderacji
2014-10-08 09:15 40%
18
odpowiedziano ponad rok temu przez qwe
Pani Kingo sama Pani pisze "JEGO FESTYN" niestety to nie był "JEGO" festyn tylko całej grupy ludzi, bez których Pani Tata nic by nie zrobił. I to właśnie im wszystkim należą się podziękowania. Moje zdanie jest takie festyn był super organizatorzy spisali się na medal, ale te ulotki to trochę lipa właśnie po tych ulotkach odniosłem wrażenie, że Pan Rudnicki zorganizował festyn w ramach kampanii.
oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-10-08 21:54 17%
19
Tu się zgodzę,źle ujęłam bo nie tylko taty festyn, ale fakt pozostaje faktem że niepotrzebnie tak każdy się oburza,krytykuje dorabiając ideologie. Ja wiem jakie mój tata ma zamiary,ale każdy może mieć swoje zdanie, bo ma do tego prawo :)
oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź