najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-03-21 11:25 54%

Ulotki zachęcające do udziału w referendum pojawiły się na mieście

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Wygląda na to, że właściciel ulotek, które nawołują do udziału w referendum 14 kwietnia br., działa niezgodnie z prawem. Oburzeni mieszkańcy informowali nas wczoraj, że materiały propagandowe znajdowali na swoich klamkach, wycieraczkach i w skrzynkach pocztowych.

Ulotki o treści "Odwołaj prezydenta - Elblążan nie stać na Nowaczyka" znajdowali wczoraj na swoich klatkach schodowych mieszkańcy Śródmieścia. Ulotka nie ma oznaczenia właściciela. Ale łatwo z treści tam zawartych domyślić się, że musi za tym stać Grupa Referendalna. Materiał propagandowy wylicza też zaniedbania prezydenta, zaprasza do odwiedzin strony Referendum 2013 na facebooku.

- Na mojej klatce schodowej znajduje różne śmieci. Od ulotek reklamujących pizzę, buty, sklepy spożywcze. Ale tego już za wiele. Moją klatkę zarzucono ulotkami w sprawie referendum. Mam pytanie do redakcji, czy moja wspólnota mieszkaniowa wyraziła zgodę na dystrybucję ulotek politycznych? Bo jeżeli nie, to prawdopodobnie organizatorzy referendum ponownie złamali prawo - mówi nam mieszkaniec bloku przy ul. Słonecznej.

Chodzi tu bowiem o art. 63 Kodeksu Wykroczeń, który stanowi, że: " Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem, podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1 500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego".

Rozmawialiśmy z kilkoma wspólnotami mieszkaniowymi, które zarządzają budynkami w rejonie ul. Słoneczna i Kosynierów Gdyńskich. Jak udało nam się ustalić, do żadnej ze wspólnot nie wpłynęła prośba o zgodę na rozłożenie ulotek zachęcających do udziału w referendum.

- Nikt nas o taką zgodę nie pytał - mówi prezes wspólnoty zarządzającej budynkiem przy ul. Kosynierów Gdyńskich.

oceń wątek 15 13 zgłoś do moderacji
2013-03-21 18:07 68%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Remek
ulotki są, były i będą a Peowcy robią tylko szum, żeby Grzesia nie odwołali.
odpowiedz oceń post 15 7 zgłoś do moderacji
2013-03-21 18:51 32%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez kamyk
tak wszystko wyliczyli a nie podali kwoty jaka trzeba wybulic na referendum,a jak sie nie uda to kite zawiną i powiedzą ze to wina obecnej wladzy i niech oni za to póaca.Powinno byc jak w sądzie koszty ponosi ten co przegrywa...... co na to mieszkańcy ?
odpowiedz oceń post 6 13 zgłoś do moderacji
2013-03-21 19:39 63%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez miri
Ale sie boja platformersi :-) Pali sie pod dup...czka, co? Wygodne stolki pojda sie chrzanic, jak na referendum mieszkancy "podziekuja" za te "sukcesy" Elblaga. :D
odpowiedz oceń post 15 9 zgłoś do moderacji
2013-03-21 21:41 71%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Witek
WIĘCEJ ULOTEK PROSZĘ ZWŁASZCZA O MIESZKANIU 150 M2, "ZAMIENIONYM" PRZEZ RODZINĘ WICEPREZYDENTA
odpowiedz oceń post 12 5 zgłoś do moderacji
2013-03-21 21:47 23%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez jan
Ten kto napisał ten artykuł, to zwykły dureń.
odpowiedz oceń post 9 31 zgłoś do moderacji
2013-03-21 22:12 42%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez normalny
Nie wiem czy dureń. Po prostu są ludzie, którzy mają w d... te wasze referendum, politykę, przepychanki. Dlatego być może wkurzają ich te wasze kretyńskie ulotki wszędzie.
oceń post 11 15 zgłoś do moderacji
2013-03-21 22:14 65%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez rtyui
Nowaczyka rodzice też mi przynieśli ulotkę a jej nie chciałem i zaśmiecili mi klatkę ,narazili na koszty wywozu śmieci
odpowiedz oceń post 11 6 zgłoś do moderacji
2013-03-22 06:20 40%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez jakis tam
Wszystkie te komentarze to wielkie g...o jak ktos pisze ze ulotki mu przeszkadzaja przeciez nie wszyscy maja internet aby mogli czytac o ....................... wiec maja pretensje tylko Ci ..................................areszta moze znosic te problemy.ZALOSNYten Narod imieszkancy ELBLAGA
odpowiedz oceń post 4 6 zgłoś do moderacji
2013-03-22 07:29 45%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez jakis tam
-elblag .net- jestescie zalosni kasujac czesc komentarza trzymacie razem z rzadzacymi UM boicie sie pokazac komentarza w calosci jezeli prawda jest napisana bez wulgaryzmu tylko fakt Jedno dno wielkiego bagna Obywatel wyraza swja opinie za jego wypowiedzi Wy nie odpowiadacie najlepiej zamknijcie dzial komentarzy
odpowiedz oceń post 5 6 zgłoś do moderacji
2013-03-22 07:40 40%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez Redakcja
wykasowana została ta część, w której użyto stwierdzeń powszechnie uważanych za obraźliwe oraz wulgarne. Prosimy o dyskusję merytoryczną.
oceń post 4 6 zgłoś do moderacji
2013-03-22 12:25 61%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Radek
I bardzo dobrze, że są kolportowane ulotki, nawołujące do uczestnictwa w referendum. Nawet jeśli są nielegalne, to popieram tą akcję. Odwołajmy tego prezydenta i radnych !
odpowiedz oceń post 11 7 zgłoś do moderacji
2013-03-22 17:26 69%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Iwo
Ulotki zeszły do podziemia... Boże to znaczy, że jesteśmy w głębokim PRL, w czasie II wojny światowej, kiedy zarówno w jednym jak i drugim przypadku POLSKA WALCZĄCA bojąc się represji "władzy", kolportowała anonimowo ulotki podziemia :-( Do czegóż te hieny PO-wskie doprowadziły ten "WOLNY" (sic!) KRAJ!!! :-( dRAMAT!!!!
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2013-03-22 19:05 67%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez shauydgb
A mnie nikt nie pytał jak było pełno śmieci- ulotek nawołujących do spotkania z prezydentem Elblaga, ja sobie nie zycze takich zaproszeń teraz kiedy my juz nie chcemy z nim rozmawiać, jak grunt się pali pod nogami to i na spotkanie go stać!!!!! a te które zachęcają do uczestnictwa w referendum bardzo mi się podoba!!!!! A do tych, którym się to nie podoba to tylko tyle, że piłeczkę najlepiej odbijac, co???
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2013-03-23 07:57 55%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez janek
Elbląg net to tuba PO i nie jest obiektywny. Nikt nie pyta wspólnot mieszkaniowych o możliwość zamieszczenia ulotek i gazetek na klatkach schodowych. Zapytajcie zarządców. Redakcjo jesteś żałosna!
odpowiedz oceń post 6 5 zgłoś do moderacji
2013-03-23 13:16 11%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez wiosenny_styl
oho zaczyna się... elblag.net zly bo jako jedyny portal jest bezstronny i nie moderuje komentarzy a PO ma lepsza komórke propagandowa, jest bardziej obyte z technologiami i smiało wykorzystuje swoją przewagę... obudźcie się bezmózgie barany zanim zaczniecie rzucać bezpodstawne oskarżenia bo traci na tym wasza ukochana partia (jaka by nie była - na pewno nie PO jak wnioskuje)... jak ja nienawidzę idiotów...
odpowiedz oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2013-03-23 17:28 33%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Ja-Za
Gall Anonim z tego Ruchu Palikota wolny Elbląg!?
odpowiedz oceń post 3 6 zgłoś do moderacji
2013-03-23 20:16 50%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez ja
HA ha oburzeni mieszkańcy kto pisał ten artykuł...a na co oburzeni na kaufland rosmana leklerk też mieszkańcy dzwonią i są oburzeni...brak słów.
odpowiedz oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2013-03-24 15:33 0%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez MIK
i tak zagłosuję przeciwko N i R
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-03-24 16:26 63%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez Zły Krasnal
Za anonimowym mieszkańcem kryje się pewien pocieszny konus z ratusza bioracy tam sporą pensję.
odpowiedz oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź