najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-03-10 06:47 41%

Wojsko przygotowuje powołania dla rezerwistów

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Czy możemy obawiać się wojny? Czy Rosja zaatakuje? Na te i inne pytania nie znamy jeszcze odpowiedzi. Wiemy natomiast, że wojsko „dmucha na zimne” i przygotowuje pisma wzywające żołnierzy z rezerwy do gotowości.

Jak informuje nas anonimowy pracownik Wojskowej Komendy Uzupełnień w Elblągu, zaczęto przygotowywać powiadomienia dla rezerwistów, aby pozostawali w gotowości do ewentualnego wezwania. Oznacza to, że wojsko z pełną powagą obserwuje sytuację za wschodnią i północno-wschodnią granicą oraz zabezpiecza się na wszelką ewentualność.

Według informacji podawanych przez MON polska armia dysponuje 100 tysiącami żołnierzy. Największą grupę stworzą wojska lądowe – 45870 osób, najmniejszą – marynarka wojenna 8063 osoby. Natomiast Narodowe Siły Rezerwowe w swoich szeregach posiadają 20000 osób.

Wielokrotnie wspomina się o tym czy prezydent Rosji Władimir Putin zaatakowałby Polskę, i jakie by to miało konsekwencje. Nawet jeżeli tak się nie stanie to jednak „przezorny zawsze ubezpieczony”.

oceń wątek 19 27 zgłoś do moderacji
2014-03-10 20:25 75%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez strateg
Niech politycy, bohaterzy, patrioci, itp, itd. najedzą się grochu z kapustą, jadą na granicę, wystawią cztery litery na wschód i żaden wróg ze strachu nie wejdzie do naszego kraju ! A jak wróg będzie chciał mimo tego przekroczyć naszą granicę to niech oddadzą ostrzegawczą salwę:-D
odpowiedz oceń post 15 5 zgłoś do moderacji
2014-03-10 20:59 67%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez beznadzieja
Ten artykuł jest tak debilny, że aż żaden z redaktorów nie miał odwagi się pod nim podpisać HAHAHA
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-03-10 23:24 77%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Rafał
Mam ginąć za ukraińskich faszystów? Never ever!
odpowiedz oceń post 20 6 zgłoś do moderacji
2014-03-10 23:29 89%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez stefan
nie liczyą w żołnierzach tylko w osobach - ja natomiast policzył bym jako mięso armatnie. Kto pójdzie umierac za kraj skoro elity uciekną z niego jak w 39?
odpowiedz oceń post 17 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 00:13 30%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez xxx
ja swoj kraj bende bronic a ci co nie to wypir... z tego kraju ped....
odpowiedz oceń post 9 21 zgłoś do moderacji
2014-03-11 00:14 91%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez partyzant
Nie wiem czy Rosja nas zaatakuje ale Donald Tusk już nas zaatakował jakiś czas temu.
odpowiedz oceń post 20 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 00:18 16%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez OMG
Nie walczy się za ludzi, ale za kraj. Co za banda nieuków.
odpowiedz oceń post 3 16 zgłoś do moderacji
2014-03-11 09:18 83%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez Nicko
Walczy to się za swój dom i wolność ,nie za kraj...
oceń post 19 4 zgłoś do moderacji
2014-03-11 22:05 60%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez trolololo
KRAJ tworzą ludzie ziom :O
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 00:31 84%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Dante
juz to widze jak powolaja "rezerwistów" ktorzy karabin to widzieli tylko w filmie, ci co nigdy nie byli w wojsku a np. na studiach tez maja status rezerwisty.
odpowiedz oceń post 16 3 zgłoś do moderacji
2014-03-11 07:17 28%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez PUT in
co za zapał do obrony kraju czy raczej strach i wyparcie tej informacji ze jednak mogą to zrobić i teraz wszyscy zdolni mają sie bać co za kraj oddajmy sie od razu po dobroci mniej krwi sie rozleje bo przecież to kraj studiów naukowców i inteligencji nie ma czasu na wojnę
oceń post 5 13 zgłoś do moderacji
2014-03-11 09:55 85%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez elijah
PUT in i co myslisz jaką rolę odegrają rezerwiści? Na mój gust to jest tylko mięso armatnie nic wiecej.
oceń post 11 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 10:33 36%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez general
Tu nie ma problemu, 2-3 tygodnie przeszkolenia i na front bronić ojczyzby
oceń post 5 9 zgłoś do moderacji
24hoursinwork
2014-03-11 10:45 0%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez 24hoursinwork
http://24hoursinwork.elblag.name/wpisy/dzis-ukraina-a-jutro-polska,450
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 14:22 0%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez POLAK
`Dante , Ty jednak jeszcze mógłbyś skorzystać ze szkoły . Szczególnie z języka polskiego :)
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 15:41 50%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez kaktus 2000
Czemu redakcja tych najzabawniejszych tekstów nie podpisuje imieniem i nazwiskiem? Chcemy wiedzieć, kto ma taką wyobraźnię :D
odpowiedz oceń post 4 4 zgłoś do moderacji
2014-03-11 16:07 82%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez kkkk
wrocilem z anglii , gdzie zarabialem 5000, teraz ,pracuje na śmieciówce , zarabiam az 1000 , jak tusk wprowadzi ozusowanie smieciowek to bede mial 600 zł , myslę ze ta cena warta jest tego bym oddał za niego zycie. A tak na powaznie Dawajcie to pismo bede miał czym d... potedrzeć w samolocie whizzaira lecacym z powrotem do uk.
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
2014-03-11 16:39 29%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez rez
I co będzie ta wojna ? wracać do kraju ?
odpowiedz oceń post 2 5 zgłoś do moderacji
2014-03-11 16:54 80%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez Janek
Moim zdaniem to jeszcze parę lat takich rządów i sami zniszczą ten kraj, i nie będzie potrzeby iść walczyć, zresztą już i tak nie ma poco...
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 17:03 78%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez żona NSRA
zabierając mężczyzn na nie naszą wojnę niech Państwo Polskie"Tusk" zabezpieczy finasowo rodzinny tych młodych.
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-03-11 19:24 76%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez deutschland
a polajucie wy mnie wyyyy.........d,,,e.Wyjechalem za granice 10 lat temu,tu jestem czlowiekem,niechodze glodny,jak niemam pracy panstwo,to i tak zyje ,leki mam zadarmo,a w RP klepalem biede ,nawet niebylo mnie stac zywosc kupic.Niewruce do syfu,niebende miesem armatnim,sprawie ukrainkej,odam zycie w niemieckiej armii,bo niemcy mnie utrzymuja!!!!!! z praca czy bez zyje jak czlowiek,oczywiscie odam swe zycie dla niemiec,podwarunkem ze dzalania minitarne benda molarne czyli niemcy niebenda agresorem,a jedynie obronca granic czy wywazywali sie umowy NATO .
odpowiedz oceń post 16 5 zgłoś do moderacji
2014-03-12 01:53 86%
22
odpowiedziano ponad rok temu przez spider
Tak jak piszesz i przyznaje słuszna racje kiedyś murzyn był niewolnikiem teraz jesteśmy my smutna to prawda ale nic z tym nie zrobimy jest to wstyd ze polak musi wyjechać z kraju bo nie stać go na nic. Mieszkam w Niemczech 10lat po roku mogłem kupić auto za 50.tys po 3kupilem mieszkanie a w pl jeździłem autem za 5tys bo nie było mnie stać na nowe ważne ze urzedasy mają co jeść pić i czym dupe wozić a ludzie biedni ich nie interesują ze nie maja ludzie co jeść lepiej ze by nie jedli nie pili tylko pracowali 24/7 jestem Polakiem i w Niemczech się tego nie wstydzę ale za taką Polskę walczyć nie będę i życia nie oddam
oceń post 12 2 zgłoś do moderacji
2014-03-12 07:07 79%
23
odpowiedziano ponad rok temu przez Maciej
Też byłem w Niemczech,Inne życie.Wspominam tamte czasy jak cos wspaniałego.Jak pracowałem to miałem lepsze pieniądze za tą pracę jak tu w Polsce,a jak byłem chory to na socjal i wcale nie było mi ciężko.Poprostu tam ten problem rozwiązali.WYNAGRODZENIE ZA PRACĘ i to UCZCIWE a tu 8zł na godzinę i to krzyczą Wójcik,Pójan i inni że to i tak za dużo. Albo firma budowlana Al-Bau-właściciel mówił że u niego jak będzie trzeba będą pracować za 2 zł na godzinę albo miskę zupy.Do czego to doszło żeby pojedyncze jednostki się aż tak bogaciły!!!
oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2014-03-11 19:47 81%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez cris
Niech nasz rząd polski idzie na wojne.Przynajmniej zrobia selekcje w rzadzie
odpowiedz oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
2014-03-11 21:32 55%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez eonowak
Jak bym dostał karabin to najpierw tu zrobię porządek a później będzie mnie już waliło . NIGDY NIE BĘDĘ BRONIĆ POLSKI . Moje życie i ja decyduje!!!
odpowiedz oceń post 11 9 zgłoś do moderacji
2014-03-13 17:24 44%
26
odpowiedziano ponad rok temu przez daro
twoje życie a przyjdzie rusek i on zdecyduje czy powiesić czy do łagru pracować . więc nie broń swojej ojczyzny
oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2014-03-11 21:49 56%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez wojak
tussek moze mi ... zrobic, to jest jego wojna a nie moja. ja nie bede walczyl z aten kraj bo i po co? walczyc o ta biede ,wyzysk ,.... i zlodziejstwo jakie zgotowal na tussek ,komorusek i ich kamanda?
odpowiedz oceń post 9 7 zgłoś do moderacji
24hoursinwork
2014-03-11 21:53 50%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez 24hoursinwork
Mam pytanie, czy ktoś z komentujących i piszących bzdury jak chociażby EONOWAK poniżej ma więcej niż 15-16 lat?
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź