1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Czytając komentarze jestem przerażona. Za taką Polskę walczyli nasi przodkowie ?! Wszyscy teraz najchętniej byście uciekali do UK ale o Polskę trzeba walczyć, to nasza ojczyzna. Gdzie w was wola walki, patriotyzm ?! Ja wszystko rozumiem, rząd zrobił z naszego kraju ruinę ekonomiczną, lecz czy nie warto walczyć za wolność? Przecież to jest jedna z najważniejszych cnót obok zdrowia! Są różne formy walki nikt wam nie każe walczyć zbrojnie, można to zrobić dyplomatycznie, propagandowo ! Oby wojna nie wybuchła, bo jak widać większość Polaków nie dorosła do miana MĘŻCZYZNY, i mało kto by poszedł walczyć. Ja jestem kobietą i ubolewam nad tym, że tak mało jest teraz facetów z krwi i kości. Czy sentencja BÓG, HONOR, OJCZYZNA ma jeszcze jakieś znaczenie ?
odpowiedz |
oceń post
13
25
|
zgłoś do moderacji
|
2
Jedna z nielicznych logicznie myślących osób tutaj, brawo!
oceń post
5
11
|
zgłoś do moderacji
|
3
Nie w Naszym kraju.Musi nastąpić kolejny rozbiór Polski żeby Polacy się obudzili z tego złego snu i opamiętali.Było mnóstwo protestów ale nie było tego widać jak w Grecji,Egipcie czy teraz na Ukrainie.Dlatego Polska Musi zniknąć z Map żeby znów wzbudzić w Nas Polakach Patriotyzm
oceń post
8
5
|
zgłoś do moderacji
|
4
Dziwisz się? Bo ja się nie dziwie. To jest właśnie efekt wieloletniej nieudolnej polityki gospodarczej naszego kraju. Nie można być silnym militarnie nie mając stabilnej gospodarki. Myślisz, że ludzie, którzy przedkładają własną kieszeń ponad dobro własnego kraju zastanawiają się nad słowami 'BÓG, HONOR, OJCZYZNA'?
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
5
to, że ktoś się nie zastanawia nad tymi słowami, nie znaczy wcale, że wszyscy Polacy mają mieć to w poważaniu Camel ;)
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
Szkoda, że jeszcze nie złapiesz za pług i nie pójdziesz orać pola jak w XIX wieku? Teraz granice są zatarte, jesteśmy globalnymi graczami, nie interesuje mnie walka za państwo, które zostało zniszczone przez ich mieszkańców.
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Zawsze możesz sama iść na wojnę. Przecież mamy równość płci. Obowiązkowa służba wojskowa dla mężczyzn, to ostatni bastion niewolnictwa. Za kogo mam się bić i po co? Za polityków? Przecież to oni wywołują wojny, a obywatele posłusznie idą na mięso armatnie. Nieźle wam wyprali mózgi drodzy panowie skoro myślicie, że powołaniem "prawdziwego mężczyzny" jest robienie z siebie mięsa. I jeszcze kobiety to podsycają. Historia niczego was nie nauczyła.
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
8
sama idz walcz za ten syfff
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
9
Jak jesteś przerazona no smiało do walki ja mam to w du...ie
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
10
Wszystko przez rządzących! Jak utrzymać w Pl 3 osobowa rodzinę? 67 zł rodzinnego na dziecko? To śmiech na sali!
Dlatego pomimo młodego wieku zdecydowaliśmy się wyjechać z narzeczonym i córka do Niemiec:) Zarobki na poziomie, dziecko ma tu zapewnione wszystko. Nie muszę czekac 2 lata na przedszkole dla córki, tak jak w Pl, wystarczy, że dzis podjęłam prace i córcia odrazu ma miejsce w przedszkolu:) Za minimalną krajową mozna żyć tu naprawde na poziomie! Zaczynalismy od niczego. Jedynie ja trochę znałam niemiecki! A dziś po roku mieszkania tutaj, narzeczony zarabia 4 tys euro na umowie, ja 1500 euro. Nie musimy korzystac z pomocy państwa. Nigdy nie pójdę za Polską!!!!
odpowiedz |
oceń post
13
6
|
zgłoś do moderacji
|
11
A nie pomyślisz o tym dlaczego w Polsce jest tak biednie ? Bo Twoi Niemcy ją okradli , razem ze sprzedajnymi Polaczkami, którzy wycierają teraz dupy byłym ssmanom za euro srebrniki
oceń post
3
4
|
zgłoś do moderacji
|
12
połowa tych "rezerwistow" i tak pewnie siedzi gdzies w innym kraju to juz widze jak pedza na te powolania.
odpowiedz |
oceń post
11
2
|
zgłoś do moderacji
|
13
Co gorsza, Rosja dobrze o tym wie, i widzi, że Polska to łatwy cel.
Wygląda na to, że obudziliśmy się z przysłowiową ręką w nocniku.
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
14
takie wojsko to ja pierdo.......... jestem rezerwista ale na pewno nie bede walczyl za ten je.......ny kraj . nie zmusza mnie do tego w zaden sposob!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz |
oceń post
19
13
|
zgłoś do moderacji
|
15
Do "sw"
Kolego, nie walczylbyś za ten kraj, a za to aby Twoje dzieci nie uczyły się cyrylicy. A tak na marginesie, to niezły z Ciebie PATRIOTA
odpowiedz |
oceń post
4
6
|
zgłoś do moderacji
|
16
ZA Polskę TAK ale za polityków którzy już dawno nas sprzedali NIE
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
17
sw ty k...tchozu... twoj dziadek walczyl lub pradziadek za polske.jestes niczym tylko frajerem. jak nie chcesz walczyc za swoj kraj to spie... do niemiec zbierac ogorki. ja sam w anglii siedze od osmiu lat i dzisiaj zadzwonilem do wku w wawa pytajac czy nie potrzebuja rezerwistow bo sam nim jestem. jestes jedna z tych osub ktore witaja powracajacych z walki z usmiechem na twazy i kwiatkiem dla nich osoba? ... to kobieca rola geju.
odpowiedz |
oceń post
6
13
|
zgłoś do moderacji
|
18
Zostań lepiej w tej Anglii, czubku tak będzie lepiej dla Polski
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
19
jeden iskander i po krzyku
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
20
polska mentalnosc: zwyzywac innego Polaka, tak to w kraju i na emigracji. inne nacje sie lacza pomagaja sobie a Polak wy.... innego Polaka za funta
odpowiedz |
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
21
Wedlug ustawy nie powoluje sie do sluzby wojskowej obywatela polskiego ktory na stale zamieszkuje w innym kraju.
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
22
hehe 90% z tych rezerwistów wyjechało za chlebem.
odpowiedz |
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
23
Wszystkich tyh ktorzy byli w wojsku i pisza brednie typu pie#$# to nie bede bronil granic albo uciekne powinni odrazu wyslac na pierwsza linie ognia.zeby czasem nie poszli pozniej za ruskimi,skladajac przysiege jest o tym mowa zeby walczyc za ojczyzne,wiec nie rozumiem tych dup2% co byli wielkimi rezerwistami i stali na bacznosc na przysiedze dumni z tego co mowia a teraz sie wypna.ja jak trzeba bede walczyl po to zeby moj syn mogl cieszyc sie tym ze jest polakiem jak jego przodkowie a nie miec rosyjski w szkole zamiast polskiego,dodatkowo nie lubie ruskich bo mojego dziadka zamkneli w wiezieniu na sybirze za to ze nie poszedl do ruskiego wojska,wiec tym bardziej gdy zabraknie naboi bagnet na bron i niech poleje sie krew !!
odpowiedz |
oceń post
0
4
|
zgłoś do moderacji
|
24
polska
///;
polska nic mi nie dala a ja z bagnetem po polach mam chodziic???uspokoj sie,wiara oszustow niech sie popisze,
oceń post
0
4
|
zgłoś do moderacji
|
25
ty kretynie tylko ze wieksza połowa była zmuszona do wojska bo by ich ścigali chcesz to lec sam bronic kraj jak tak duzo dał ci napweno beda ci za to wdzieczni
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
26
Po ukonczeniu technikum a pozniej tudiow inzynierskich staralem sie o etat zawodowego zolnierza. Posiadam duzo kwalifikacji przydatnych dla wojska miedzy innymi prawko A,B,C,C+E i szereg innych kursow i umiejetnosci. Niestety, z racji tego, iz nie posiadam dobrego wujka "z plecami" moje dobre checi i marzenia zostania zolnierzem musialem schowac do kieszeni i wypier....lac z tego kraju w pogoni za chlebem i stabilnym zyciem. Teraz jak komorowi, Tuskowi i innym debilom z sejmu palą sie dupska to nagle wzywaja mnie na szkolenia, ze jestem potrzebny. Domniemam iz potrzebuja mnie jako mieso armatnie, ale to szczegol. Na tym prostym przykladzi widac carno na bialym jak "wladza" traktuje nas- Polakow, czyt. frajerow... Wyłudzaja od nas podatki, za wszystko chca wszystkich karac na kazdyb kroku za byle co, a co daja w zamian? GÓWNO. Dlatego wiec jak zdazylem sie juz ozenic, spłodzić dzieci i zaczac normalnie zyc w innym kraju to moja odpowiedź na list o powołaniu brzmi: pocałujta w dupę wójta
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|