najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Z wędką na Stare Miasto. Co można złowić w rzece Elbląg?
2013-11-24 08:40 100%

Z wędką na Stare Miasto. Co można złowić w rzece Elbląg?

rozpoczęty ponad rok temu przez Karolina Król

Elbląskie Stare Miasto zmienia się dynamicznie. Coraz bardziej pięknieje. Powstają nowe kamienice, ulice, mosty, a także odnowiono nabrzeże. Jest jednak jedna rzecz, która od lat, nad elbląską rzeką się nie zmienia – codziennie, skoro świt, przychodzą tam wędkarze, którzy próbują swojego szczęścia w połowie ryb.

- Głównie pływają tu leszcze, karaski i okonie – opowiada jeden z wędkarzy. - Zdarzają się jednak, od czasu do czasu, także karpie. To głównie dla nich tu przychodzę.

- Ryb w tym roku jest mniej, niż w tamtym – mówi inny pasjonat wędkowania. - Przychodzę tu, ale moim głównym celem nie są ryby. Podoba mi się wędkowanie. Dzięki temu mogę się trochę przewietrzyć, a jak się coś trafi, to serwuję mojej rodzinie na kolację.

- Jestem już stary. Mam emeryturę i trochę mi nie starcza pieniędzy – opowiada starszy pan z wędką. - Jak coś złowię, to mam po prostu na obiad.

Rzeka Elbląg, to również miejsce, gdzie urządzane są zawody spławikowe, organizowane przez kluby wędkarskie.

Choć nie widać tego na pierwszy rzut oka, życie nad Kanałem tętni. Chętnych na złapanie paru ryb jest codziennie dość dużo. Jak sami mówią, sprawia im to przyjemność i oderwanie od życia codziennego. Same ryby, to pozytywny efekt uboczny.

oceń wątek 8 0 zgłoś do moderacji
2013-11-24 09:42 85%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
To nie jest Kanał pani Karolino, lecz rzeka Elbląg.
odpowiedz oceń post 11 2 zgłoś do moderacji
Gość
2013-11-24 12:15 50%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Jan3
Czy te ryby sa zjadliwe. ... Bo zawsze mówiono ze sa szkodliwe dla zdrowia !!!
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-11-24 12:55 60%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Kundziela
Kiedyś się mawiało, że ci których hobby jest wędkowanie mają problemy z potencją i wtedy biorą zbytni do siebie powiedzenie "z robakiem na ryby"!
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2013-11-24 12:58 40%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez rybak432
szkoda ze karta taka droga z checia bym poszedl z synem karta 50 zl wekend przesada
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2013-11-24 14:05 14%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez panda
Fajnie, że można połowić ale jedzenia ryb z tej rzeki to nie polecam. Nie są zdrowe.
odpowiedz oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
NoName
2013-11-24 14:20 43%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Nad rzeką pojawiają się też kłusownicy łowiący na szarpaka.
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2013-11-24 18:33 50%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez ;D
sprawia im to przyjemność i oderwanie od życia codziennego
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź