najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-02-05 12:20 75%

Zaostrza się konflikt na linii prezydent-wojewoda. Temat: stanowisko konserwatora zabytków miejskich

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Zaostrza się konflikt na linii Prezydent Miasta Jerzy Wilk - Wojewoda Marian Podziewski. Tym razem mowa o przeprowadzonym konkursie na stanowisko konserwatora zabytków miejskich. Wojewoda zarzuca prezydentowi dokonanie złego wyboru osoby na to stanowisko.

Prezydent wspomniał o obiekcjach Mariana Podziewskiego podczas konferencji nt. gospodarki śmieciowej. Przypomnijmy sytuację: Elbląg rozpoczął poszukiwanie nowego Miejskiego Konserwatora Zabytków już w 2012 roku. Po przeprowadzeniu konkursu, dopiero 1 grudnia 2013 roku stanowisko objął Dariusz Barton, który zdecydowanym i mocnym krokiem zapowiedział walkę z reklamami w Elblągu.

Do konkursu przystąpiło siedem osób, jednakże to właśnie Barton wygrał jednomyślnie. Każda z osób cechowała się doświadczeniem i kompetencjami odpowiednimi na to stanowisko. Więc gdzie pojawia się konflikt?

Wojewoda warmińsko-mazurski Marian Podziewski twierdzi, że wygrany nie posiada odpowiednich kompetencji do pełnienia tak ważnego stanowiska w Urzędzie Miejskim. Wilk kontruje, że Barton jest wręcz idealnym kandydatem. Kto ma rację?

Faktem jest, że Dariusz Barton ma doświadczenie. 55-latek, ukończył kulturoznawstwo na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. Pracował w Wojewódzkim Urzędzie Ochrony Zabytków w Elblągu, Zarządzie Parków Krajobrazowych również w naszym mieście, a w latach 1998-2003 był dyrektorem elbląskiego teatru. Przed objęciem stanowiska w Elblągu pracował w Malborku również jako konserwator zabytków.

Kto ma rację w konflikcie? Czas pokaże.

oceń wątek 15 5 zgłoś do moderacji
2014-02-14 07:50 0%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez mia
ale ja wiem km jesteś..... I nie zwracaj się do mnie w rodzaju męskim - bo jestem kobietą; qui gladio ferit, gladio perit - na pewno przetłumaczysz sobie sam :)
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-02-14 10:21 0%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Konserwator
Quod medicameta non sanant, ferrum sanat!
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-02-14 11:39 0%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez mia
medicamenta, pisz uważniej. taaa, skalpel to ostre narzędzie - czasami kaleczy lekarza....
2014-02-15 15:56 0%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Konserwator
Do mia i oli troli: Gegen Wanzen kann ich nich kämpfen (wobec brudnych oszczerstw i nikczemnych ukłuć jestem bezbronny)
dodaj odpowiedź