1
odpowiedziano ponad rok temu przez
JE ks. abp. Stanisław Gądecki, przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski, metropolita poznański w Nasz Dziennik z 4.10.2014r. (gorąco polecam Panu Wilkowi) wyraził się jasno . „Poziom omamienia społeczeństwa przez rządzących jest dziś bardzo wysoki. Dzięki mediom kontrolują oni ludzką świadomość, dlatego tak istotne jest dziś nabycie umiejętności krytycznego spojrzenia na rzeczywistość” ,,Działanie Kościoła wobec osób znajdujących się w trudnej czy nieuregulowanej sytuacji rodzinnej powinno, owszem, odzwierciedlać miłosierdzie, z jakim Bóg traktuje wszystkie swoje dzieci. Medycyna miłosierdzia winna dążyć do ratowania statku z burzy i zaproponowania rozbitkom troski i niezbędnej pomocy, nie zaś do przyczynienia się do jego zatonięcia." Jerzy Wilk to lokalny Henryk VIII? Będzie rozłam w Kościele Katolickim w elbląskim kościele?
odpowiedz |
oceń post
10
5
|
zgłoś do moderacji
|
2
Katechizm Kościoła Katolickiego: 2120 Świętokradztwo polega na profanowaniu lub niegodnym traktowaniu sakramentów i innych czynności liturgicznych, jak również osób, rzeczy i miejsc poświęconych Bogu. Świętokradztwo jest grzechem ciężkim, zwłaszcza jeżeli jest popełnione przeciw Eucharystii, ponieważ w tym sakramencie jest obecne w sposób substancjalny Ciało samego Chrystusa. To tak dla przypomnienia wszystkim po ślubie cywilnym, którym przyjdzie ochota na pełne uczestnictwo we mszy świetej.
odpowiedz |
oceń post
22
5
|
zgłoś do moderacji
|
3
Na szczęście na pewno pan kuchejda jest wzorowym katolikiem, i co tydzień przyjmuje komunię święta. To pewne. To prawy i bardzo mądry człowiek....Szkoda, że nie ma na to żadnych dowodów...:)))))
odpowiedz |
oceń post
10
15
|
zgłoś do moderacji
|
4
Pan Kuchejda nie musi, przed kamerami komunii sw nie przyjmował, a prezydent miasta raczej powinien być uczciwy, prawda?
oceń post
12
6
|
zgłoś do moderacji
|
5
Żałosne brutalne ataki nic nie dadzą. Mam nadzieję że te zaświadczenie oraz wyrok sądu ostatecznie zamknął tę sprawę. Należy zająć się pracą dla dobra mieszkańców a nie włóczyć po sądach. Jedno jest pewne Kuchejda osiągnął szczyt kompromitacji i jest kompletnie niewiarygodny dla opinii publicznej.
odpowiedz |
oceń post
11
20
|
zgłoś do moderacji
|
6
skompromitował się raczej Wilk, najpierw filmuje się w kościele jako wielce świętobliwy, potem okazuje się ze ślubu kościelnego nie ma. Sprawa może bez znaczenia, ale jeżeli ktoś robi takie szopki i jest tak nieuczciwy, ze lamie zasady religijne i etyczne, to do czego jest jeszcze zdolny?
oceń post
17
6
|
zgłoś do moderacji
|
7
Teraz Panie Prezydencie niech Pan zażąda od "redaktora - półwydawcy " kuchejdy publicznego ujawnienia jego dyplomu maturalnego oraz świadectwa ukończenia studiów. A dlaczego warto to uczynić ? bo takie dokumenty nigdy nie istniały !
odpowiedz |
oceń post
15
18
|
zgłoś do moderacji
|
8
Dla mnie pan Kuchejda może być nawet po podstawówce, albo w ogóle bez wyksztalcenia, ja tego od niego nie wymagam, co innego gdyby startował na ważne stanowisko publiczne. Ale od prezydenta miasta Elbląga, a nie koziej wolki, wymagam uczciwości - tylko tyle i az tyle.
oceń post
13
8
|
zgłoś do moderacji
|
9
Bez dyplomu do komunii można chodzić bez ślubu kościelnego nie . Więc o co ci chodzi. redaktor nie jest świetokradcą,
oceń post
2
5
|
zgłoś do moderacji
|
10
Może zatem swoje świadectwo maturalen ujawni Jerzy Wilk i ja sprawdzę jak mu poszło. Obawiam się tylko że w takim wyścigu Jerzy Wilk raczej za dobrze nie wypadnie,,,,Mojego ostatniego świadectwa z młodości nie przebije nikt ale warto sprawdzić ,,,,
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
11
Ten p. Wilk nie wie, że zło powraca do tego kto je zasiał.
odpowiedz |
oceń post
14
8
|
zgłoś do moderacji
|
12
Chyba zaświadczenia pomylił. Komunia Świeta to po Kościelnym chyba.
Ekipa widac działa.
odpowiedz |
oceń post
8
6
|
zgłoś do moderacji
|
13
Może pan Kuchejda- Bona sam ,na swoim portalu wklei swoje świadectwa i zamknie usta tym wszystkim niegodziwcom ?
odpowiedz |
oceń post
5
10
|
zgłoś do moderacji
|
14
Kuchejda nie miałby czelności do komunii chodzić bez ślubu kościelnego.
oceń post
3
5
|
zgłoś do moderacji
|
15
Takie pytanie mam do internautów. Czy w tamtych czasach, czyli na początku lat 80., gdy mężczyzna się rozwiódł miał wpis w dowodzie osobistym - kawaler czy rozwodnik? Czy to ktoś pamięta i może się wypowiedzieć? Bo mi się wydaje, że choć po rozwodzie, to wpis był kawaler (i stąd to stare powiedzenie kawaler z odzysku).
odpowiedz |
oceń post
8
3
|
zgłoś do moderacji
|
16
Dostałem ulotkę od przewodniczacego klubu PIS. Tam jest ze zona jest katechetka . Moze niech ten pisowiec porozmawia z zona kim jest jego pan i co prezentuje w oczach Boga i mieszkańców ? W koncu zona uczy dzieci co trzeba czynic by zyskac zbawienie.
odpowiedz |
oceń post
5
4
|
zgłoś do moderacji
|