2
odpowiedziano ponad rok temu przez
" Dlaczego spółdzielni tak zależy na ich budowie? Trudno na ten temat powiedzieć." Zapomniałeś słówka jednego lub dwóch :)
A co do materiału, jak nie wybudują to kaska przepadnie, nie będzie co przytulić :)
odpowiedz |
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
3
Czyzby ktos zarabial na tym? Czy ktos z rodziny pracownika sielanki?
odpowiedz |
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
4
zaszalałeś chłopie z tym artykułem
odpowiedz |
oceń post
2
7
|
zgłoś do moderacji
|
6
Proszę się zainteresować szerzej tą sprawą. Też należę do tej spółdzielni. Przy okazji sprzedaży pilotów zainteresował mnie fakt, że Wykonawcą szlabanów jest firma z Gdynii, a piloty można było kupić w siedzibie filii firmy pod adresem odpowiadającym adresowi Spółdzielni. Kiedy zadzwoniłam się dowiedzieć w jaki sposób wyłoniony został Wykonawca szlabanów, mój rozmówca zapewniał mnie, że to solidna firma i że już wiele dla spółdzielni zrobili robót- wspomniał coś o wykonaniu i utrzymaniu domofonów. Potwierdził, że firma ta wynajmuje pomieszczenia od spółdzielni za opłatą i wyraził wdzięczność z tego powodu dla nich bo inaczej pomieszczenia stałby puste. Odpowiedzi na moje pytania odnośnie sposobu wyłonienia Wykonawcy nie uzyskałam, a dalsze drążenie tematu bardzo Pana bardzo denerwowało.
odpowiedz |
oceń post
12
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Możecie skorzystać z art. 296 Kodeksu Karnego i podać SIELANKĘ do sądu. Fundusze unijne nie są na szlabany.
odpowiedz |
oceń post
11
4
|
zgłoś do moderacji
|
8
Szlabany są finansowane z kieszeni mieszkańców
oceń post
5
4
|
zgłoś do moderacji
|
9
Znajoma mi pokazała kartkę ze spóldzielni nt.szlabanów. Jak wół było napisane , że to z funduszy unijnych, więc alo SIELANKa " wydaje" bezsensownie kasę , albo pan Szałachowski ma w rodzinie znajomego producenta szlabanów , któremu zleca robotę . innej możliwoście nie ma.
oceń post
3
4
|
zgłoś do moderacji
|
10
dostali kasę z ue więc muszą ją jakoś wykorzystać, nawet robiąc coś "na siłę"
odpowiedz |
oceń post
4
4
|
zgłoś do moderacji
|
11
Tak zle i tak nie dobrze... Te szlabany powstają po to by ograniczyc obecnosc obcych aut co ma na celu zwiększenie ilosci miejsc parkingowych jak i poziomu bezpieczeństwa na osiedlach. Ja jestem za!
odpowiedz |
oceń post
8
15
|
zgłoś do moderacji
|
12
Samochody mieszkańców sielanki powinny mieć zakaz parkowania na terenach poza sielanką!!! Pod takim warunkiem się odgradzajcie szlabanami!!! Przez te wasze szlabany nie można nawet w odwiedziny pojechać.
oceń post
16
9
|
zgłoś do moderacji
|
13
Jak to nie można przez szlabany pojechać w odwiedzin? Ja jeżdżę I rodzina mi szlaban otwier. Teraz mogę sobie wybrać miejsce parkingowe z posrod wielu a wcześniej wszystko było pozajmowane- nawet chodnik pod drzwiami klatki! Przed zalozeniem szlabanow nie moza było odwiedzić rodziny bo nie było gdzie zostawić samochodu. Musiałam jeździć autobusem który jedzie ponad 40 minut A samochodem jadę do 10 minu!
oceń post
5
6
|
zgłoś do moderacji
|
15
Tylko kasa się liczy. Montaż urządzeń, pilot po 70zł. W przypadku "chętnych" do oddzielenia się od spółdzielni będzie kłopot. Spółdzielnia się zabezpiecza na przyszłość, gdy prawo będzie ułatwiać odłączenie się tego tworu jakim jest to towarzystwo wzajemnej adoracji. Sielanka przoduje w wyawaniu kasy. Najpierw był fundusz termomodernizacyjny, teraz remontowy a ostatnio wymieniają stare nasadzenia na nowe, montują na osiedlach monitoring wizyjny co jest bezsensownym wydawaniem kasy.
odpowiedz |
oceń post
12
5
|
zgłoś do moderacji
|
16
Skąd ta mania odgradzania się osiedla od miasta ?? Szlaban tu szlaban tam ? Jaki to daje wizerunek ?? Czy to właściwa droga , skoro widać , że mieszkańcom nie do końca się to podoba ?? jak Ktoś już napisał przed szlabanami ustawcie wieżyczki strażnicze , Czasami trzeba przestać aby nie przedobrzyć .
odpowiedz |
oceń post
22
5
|
zgłoś do moderacji
|
17
Sami sobie tworza getta. Jestem przeciwko!
odpowiedz |
oceń post
11
4
|
zgłoś do moderacji
|
18
Czy strażnicy z psami też będą ?
odpowiedz |
oceń post
10
6
|
zgłoś do moderacji
|
19
........... a moźe tak szlabany przy wjeździe na dzielnicę ?????? Potem ogrodzenia, drut kolczasty, koncertina , pole minowe..... :)
odpowiedz |
oceń post
10
8
|
zgłoś do moderacji
|
20
Proponuję pójść dalej i na każdym wjeździe do miasta postawić szlabany i sprzedawać piloty do nich warte 5 zł za 70 zł. Zlikwidowałby się problem z miejscami do parkowania w mieście gdyż już żadna obca osoba niebędąca mieszkańcem Elbląga nie wjechałaby do miasta tylko musiałaby zaparkować swój samochód w polu przed miastem !
oceń post
7
8
|
zgłoś do moderacji
|
21
mieszkam przy mącznej jestem zadowolona ze szlabanu po powrocie do domu mam wolne miejsce na swój samochód dziękuję sp.sielanka
odpowiedz |
oceń post
4
9
|
zgłoś do moderacji
|
22
Skoro tak to pewnie na innych osiedlch nie parkujesz samochodem żeby mieszkańcom nie blokować miejsc czy tylko myślimy o wlasnej d...
oceń post
5
5
|
zgłoś do moderacji
|
23
a w dzien parkujecz pod czyimś blokiem? hipokryto
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
24
Przecież pilot to koszt 15-25 zł. Jak chcę mieć 1 w samochodzie i 1 w domu to 140zł? Na moim osiedlu nie ma szlabanów więc nie wiem jak się z tym żyje. Co np z kurierami. Albo z gosćmi gdy nie mam samochodu i nie kupiłem pilota. Co z lekarzem jesli go potrzebuję (nie karetką tylko wizytą domową). Przecież na tym osiedlu ci co mieszkają w ostatnich blokach, przy samym Dąbka to mają kawał drogi do wjazdu. Jakbym tam miał kogoś odwiedzić to chyba zatrzymałbym samochód przed szlabanem, zostawił kartkę w stylu - "przyjechałem w gości, poszedłem do znajomych zeby otworzyli mi szlaban". i niech czekają
odpowiedz |
oceń post
8
4
|
zgłoś do moderacji
|
25
Kiedy szlaban na parkingu Dabka 80 - 84. Czekam na niego od lat. Parking odnowiony po remoncie. Parking powinien byc dla mieszkancow i byle kto nie moze na nim stac, zwlaszcza ci co przyjezdzaja na rynek i parkuja na naszym. Prosze spoldzielnie o ankiety na montaz szlabanu pod w/w adresem
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
26
jakim waszym, kupiles tam dzialkę?
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
27
Właściciel się znalazł...
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
28
no i doczekaliśmy się Getta w Polskich miastach... każdy się odgradza, osłania, zasłania a potem pretensje że społeczeństwo niezintegrowane, że "każdy sobie rzepkę skrobie", że jeden drugiego ma głęboko w poważaniu, itp, itd, ech.... smutne to. Pozdrawiam.
odpowiedz |
oceń post
3
5
|
zgłoś do moderacji
|
29
A dlaczego aż 70 zł za pilota, skoro np. na allegro mozna kupić dużo, dużo taniej?
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|